21-02-13

Oeps!

Deze ochtend, donderdag 21 februari 2013, had het vrij goed gevroren en was de zon van de partij. Ik vertrok in de late voormiddag richting de VVV-toren voor een tempoloop. Ik koos voor de TGV-route omdat die vrij goed beschut is tegen de koude wind uit het noordoosten Tong uitsteken

snorkel.jpg

Het was vrij koud en de eerste kilometers voelde ik de wind enorm. "Dju, het is verdomd koud": dacht ik bij mezelf Lachen. De benen zaten goed deze ochtend en liep op het gevoel. Ik dacht dat als ik de +/- 13km op een gevoel loop dat ik makkelijk aan kan, ik in de buurt van het tempo van het opgestelde schema van de coach zat Tong uitsteken. Ik liet dus de beentjes het werk doen en keek niet op mijn polar. Nog voor de eerste kilometer, bij het oversteken aan de Brabantsebaan in Okselaar, merkte ik "een snorkel" op. Het leek wel clubgenoot Gerry Vermeylen, maar was daar niet zeker van Knipogen. Na de eerste twee kilometer was het koude gevoel weg, al blaasde de wind soms toch door het beschute bos en dat was goed voelbaar Afgesloten. Het tempo kon ik goed aanhouden en was qua gevoel zeer goed...kon nog sneller maar dan zou ik waarschijnlijk té snel gaan. Goed halfweg en kort aan de VVV-toren draaide ik terug langs een stuk van de TOITOI-route en kreeg de wind dus in de rug. Nu was het parcours iets heuvelachtiger maar het tempo leek wat gestegen te zijn...waarschijnlijk door de wind in de rug Onbeslist. Het gevoel was nog steeds super en dus bleef ik gewoon het ritme aanhouden. Toen ik terug de TGV-route wou opdraaien merkte ik twee busjes van "Natuurpunt" op. Langs de kant lagen bosmaaiers en de werknemers zaten gezellig rond een aangemaakt kampvuur  te koffiekletsen...wat kan werken toch mooi zijn hé Lachen. Voor de rest was het opnieuw vrij rustig maar toch al wat meer volk tegengekomen dan gisteren. Ondanks de koude was het voor mij toch aangenaam loopweer en het gevoel in de benen was voor, tijdens en na de training super Tong uitsteken

kampvuur.gif

Een tempoloop goed voor 14,5km in 1h09' en een gemiddelde hartslag van 158. Het tempo lag dan toch nog iets te hoog. Ik heb op gevoel gelopen en naar het lichaam geluisterd voor deze tempoloop...toch was het iets te snel Onbeslist?! De conditie zit wel snor, toch is er nog werk aan dit soort trainingen hoor Knipogen. Maar voor vandaag volstaat dit en mag ik tevreden zijn. Deze namiddag werd het bewolkt en soms valt er wat sneeuw...dus goed gekozen om in de voormiddag te gaan. Morgen rustdag, zaterdag intervaltraining Lachen.

20-02-13

Meet me halfway

Deze ochtend, woensdag 20 februari 2013, had het matig gevroren en de zon was goed gezind aanwezig. Na het ontbijt trok ik de loopschoenen aan voor een herstel/duurloop. Het is een vrij drukke trainingsweek en de nodige kilometers moeten dan ook gemaald worden hé Knipogen.

velduil.jpg

Het was aangenaam in het zonnetje al was de wind soms goed voelbaar en koud. De Woesntijnroute was vandaag de meest aangeraden route om het schema te voltooien.  De eerste kilometers liepen vrij stroef...stramme benen. Maar goed halfweg was dat gevoel weg en kwam ik aangenaam gezelschap tegen Tong uitsteken. Recht voor mijn neus zat een velduil te staren, een prachtig beest dat mijn dag toch wel goed maakte. Ik liep gewoon verder en meneer (of mevrouw) de uil bleef rustig zitten op zijn (haar) staak Lachen. De volgende kilometers liepen goed tot zeer goed. Ik kwam nauwelijks tot geen mensen tegen...ik denk dat ik het aantal lopers en wandelaars vandaag op één hand kon tellen. Het was nochtans aangenaam weer Knipogen

IMG_2423 knotwilg.JPG

Een rustige en korte herstel/duurloop van 10,4km in 59' en een gemiddelde hartslag van 138. Een aaangename wandel-en loopdag vandaag...de slimmeriken hebben hier van geprofiteerd Knipogen. De training verliep naar behoren en morgen staat er alweer een tempo/duurloop op het programma. 

19-02-13

Gekortwiekt

Deze ochtend, dinsdag 19 februari 2013, had ik een afspraak bij kapper Danny in Zichem. Ik heb mijn haren wat laten kortwieken...in de hoop dat de lente op komst is en ook omdat het wat te lang werd Tong uitsteken. Danny is in mijn ogen één van de beste kappers in de streek en is altijd bereid voor een goeie babbel Lachen. Ik kwam een kilo lichter thuis en trok meteen de loopschoenen aan want er stond een intensieve duurloop op het programma. 

15086965-cartoon-van-kapper-knippen-van-haar.jpg

Ik besloot met een kort coupke de TOITOI-route in tegengestelde richting te trotseren. Het was grijs, niet echt koud en niet echt warm. De zon kwam er niet door maar het was aangenaam loopweer vond ik Lachen. Na een tweetal kilometer kwam ik in de Luiksedreef Liesbeth, Dominique en coach Albert tegen, hun trainig zat er al zo goed als op.  Een snelle groet en de tocht richting VVV-toren kon worden voortgezet. Mijn benen zaten goed en het liep zeer soepel. Na een vijftal kilometer inlopen, volgde er een lange gezapige versnelling...ik had er geen moeite mee Tong uitsteken. Na een kilometer recup volgde er een kortere en iets intensievere versnelling die ook zonder moeite werd afgelegd. Tenslotte liep ik nog een drietal kilometer rustig uit. Ik kwam onderweg vrij weinig volk tegen en als ik iemand tegenkwam dan was dat eveneens een loper/jogger. Het gevoel tijdens de training was goed en de training werd volgens het schema van de coach afgewerkt Knipogen.

tempo.jpg

De intensieve duurloop was goed voor 12,5km in 1h07' en een gemiddelde hartslag van 142. Deze namiddag mij nog wat bezig houden met de jonge duifkes, die stilaan het luchtruim gaan verkennen. Tijdens hun exploitatie hou ik me warm met het snoeien van de Meidoornhaag Lachen. Morgen staat er een herstel/duurloop op het programma.