26-02-13

De blanke Keniaan

Deze ochtend, dinsdag 26 februari 2013, was het prachtig weer...zeer zonnig. Het was aangenaam warm en ideaal loopweer. Ik trok dan ook met heel veel zin de loopschoenen aan voor een intensieve duurloop. De voorbije weken waren de benen zeer goed...benieuwd wat deze week gaat geven Tong uitsteken

keniaan.jpg

Ik besloot de TOITOI-route in omgekeerde richting te lopen net zoals vorige week dinsdag. Toen ik de sporthal naderde, merkte ik drie lopers op...ééntje ervan herkende ik meteen en was de coach. De anderen kon ik via hun rug niet herkennen. De Finse piste lag er vrij slecht bij...er lag nog steeds sneeuw/ijswater op...door al dat geloop hé Knipogen. Ik liep tot bij het drietal, het bleken ploegmakkers Gerry en de blanke Keniaan te zijn...jaja we zitten met een Afrikaanse albino in de club Tong uitsteken. Zijn lengte en bouw doen ons denken aan die van de Keniaanse atleten...wie onze blanke Keniaan dan is? Wel, de Gunter hé Tong uitsteken...als je hem ziet zal je wel zeggen: "Ahjaaa!". Ik maakte een snelle babbel met hun en liep een tweetal rondjes mee. Ze liepen al een aardig tempo en ik heb veel respect voor Gunter en ook de coach hoor! Na heel wat medische ellende terugvechten en de oude conditie terug willen en zelfs verbeteren...chapeauKnipogen! Ze waren goed bezig en ze komen er wel hoor...de Gerry is zaterdag al aan de beurt. Hij loopt de 6 uur van Stein, succes Gerry!!! Ik liep na de twee gezamelijke rondjes terug mijn eigen tempo en vervolgde mijn training en route. Net voor de Luiksedreef kwam ik clubgenote Liesbeth tegen...haar training zat er al op. Wat een verbrokkeling toch Tong uitsteken?! Maarja, iedereen heeft ook een ander schema te volgen in de club hé...wegens de verschillen in loopafstanden tijdens wedstrijden en uiteraard heeft iedereen andere doelen Knipogen. Er was veel volk aan het wandelen...er vond namelijk een wandeling plaats vandaag ingericht door een wandelclub van Ham. Tijdens de eerste kilometers in de Luiksedreef keek ik op mijn klokje en schrok me een bult...ik was eventjes veel te snel aan het lopen...tegen het tempo dat ik de eerste versnelling binnen een paar kilometer zou moeten halen...snel de gaskraan toegedraaid Tong uitsteken. De benen voelden goed aan en na de nodige inloopkilometers was ik klaar voor de eerste lange versnelling tegen een strak tempo. Ik kon het tempo zonder moeite aan en de lange versnelling werd iets sneller afgewerkt dan het opgelegde schema...maar dat was vorige week ook al het geval Knipogen. Na de nodige recup was ik klaar voor een nieuwe kortere en iets intensievere versnelling...opnieuw zonder problemen afgewerkt en zelfs iets sneller dan het schema Tong uitsteken. Nadien nog goed uitgelopen en op het einde van de TOITOI-route een ander wegje genomen...ik was benieuwd waar ik uitkwam Lachen. Mooie afdaling en kwam aan de achterkant van café "De knappe" uit. De benen zaten opnieuw zeer goed en de trainig werd zonder problemen afgewerkt. 

Blanke_loper_2.gif

Een intensieve duurloop goed voor 13,2km in 1h10' en een gemiddelde hartslag van 149. Wat is het toch leuk als de conditie goed is en alles naar wens verloopt hé Knipogen. Toch hou ik hout vast en ook mijn hart...je weet nooit dat er eens iets mis gaat hé Verrast. Ik heb al genoeg tegenslag buiten het sporten gehad dus hoop ik dat het lopen blijft gaan zoals het nu is...dan ben ik voor een stuk toch al de gelukkigste man op aarde. Morgen staat er een herstel/duurloop op het programma. 

24-02-13

Sneeuwtrappers

Deze ochtend, zondag 24 februari 2013, stond ik op en zag ik een mooi wit tapijt Roepen! Niet mooi...ellende...hopelijk de laatste winterprik want ben de winter al lang beu. Maarja iedereen verlangt wel een beetje naar de lente en de zon hé Knipogen. Toch trok ik deze ochtend de loopschoenen aan voor een sneeuwtraining...alweer...misschien al de twintigste deze winter Onbeslist?!

image_1361703878964354.jpg

Na de intervaltraining van gisteren, stond er vandaag een rustige herstel/duurloop op het programma. Al is het door de sneeuw wel iets zwaarder lopen. We waren vandaag met wat minder, enkele clubleden moesten door omstandigheden verstek laten gaan vandaag. De andere leden hadden net zoals ik hun sneeuwtrappers aan, die de club een tijdje terug heeft aangekocht om door de sneeuw te lopen...wat een luxe Tong uitsteken. Voor de vader van Liesbeth en gastloper Bart was het wat meer ploeteren, maar de sneeuw lag niet vast en dus liep het sowieso vrij goed. De training verliep rustig en er werd veel gebabbeld. Tijdens de training bleef het goed sneeuwen...heel wat sportmanifestaties zullen worden afgelast vrees ik...jamer toch Wenkbrauw ophalen?! Het is wel eens leuk zo lopen in de sneeuw...maar ik ben het meer dan beu. Laat de lente beginnen aub Tong uitsteken. Als we een zomer krijgen zoals nu de winter geweest is...dan gaan we zweten hoor. De benen zaten goed en het tempo bleef rustig...moest me wel inhouden soms Tong uitsteken.

SW-tekening-transp.gif

Een rustige herstel/duurloop goed voor 15,6km in 1h31' en een gemiddelde hartslag van 133. Een toffe sneeuwtraining en de sneeuwtrappers hebben hun dienst meer dan bewezen...supermateriaal Tong uitsteken. Bedankt coach voor de toch steeds kleine details die het maken en ook bedankt Beterhulp...naast onze hofleverancier toch ook een beetje sponsor niet?! Deze namiddag kan ik hopelijk nog wat genieten van de sport op tv...laatste veldrit, Kuurne-Brussel-Kuurne???, crosscup in Dour,... In ieder geval is het voor mij morgen een rustdag, dinsdag een intensieve duurloop op het programma. 

23-02-13

Het perfecte duo

Deze ochtend, zaterdag 23 februari 2013, had het weer goed gevroren Onbeslist. Het was grijs buiten en soms dwarrelde er een vlokje sneeuw. Na een stevig ontbijt, een kom havermoutpap met honing, trok ik mijn loopschoenen aan voor de intervaltraining. Het zou wel eens afzien kunnen worden tijdens de interval met die koude noordoosten wind Afgesloten.

9311596-cartoon-viking-met-een-grote-bijl-gea-soleerd-op-wit.jpg

De winter heeft nu toch wel lang genoeg geduurd hé?! Ik kijk echt uit naar wat warmere momenten...misschien eens naar Mallorca gaan trainen Tong uitsteken??? In ieder geval was het vandaag een op en top Belgische training. Aan de sporthal, ons vast vertrekpunt, werd de groep in drie gekapt Verrast. Een deel (waaronder de  marathonlopers) gingen een duurloop placeren, een ander deel deed de vrouwelijke interval en het laatste deel de mannelijke interval...tot dat laatste deel behoorde ik en...Jan Vos Lachen. Hij had ons al eens vergezeld tijdens een training en vandaag was hij terug van de partij...en bovendien zou hij me tijdens de interval steunen. Tijdens onze recup, het in- en uitlopen babbelde we wat bij over onze doelen. Jan, die tot over een goed jaar meedeed voor de dikke prijzen, vecht na een blessurejaar dapper terug. Ik ben er zeker van dat hij via de juiste trainingen goed gaat presteren...hij zit trouwens nu al goed Knipogen. De eerste sessie verliep tegen de koude wind in en Jan en ik liepen exact het opgegeven tempo, perfect dus. Versnelling twee was tot op de seconde identiek...versnelling drie terug met de wind op kop (koud koud) was afzien, maar opnieuw tot op de seconde identiek met de vorige...en jawel de vierde en laatste versnelling was opnieuw tot op de seconde identiek met de rest! EEN PERFECTE INTERVALTRAINING!!!!!!!! Soms had ik wel wat last van melkslijmen...laatste keer dat ik havermoutpap voor de intervaltraining eet, maar geen echte hinder van gehad hoor. Viermaal het opgelegde tempo tot op de seconde waargemaakt en nog belangrijker ook de hartslag was viermaal identiek hetzelfde. Jan en ik leken wel het perfecte duo...vandaag was hij een perfecte haas Tong uitsteken. Bedankt Jan om me te vergezellen en me te helpen bij de perfecte training van vandaag...en jawel hoor Janneke zit goed zalle Knipogen. Ik hoop dan ook dat ik af en toe op zijn steun en toeverlaat mag rekenen, want op deze manier trainen is een plezier voor mij Lachen. De intervalsessie zat er op en we trokken allen snel iets bij aan. Toen we terug richting sporthal liepen kwamen we Robert en Jan Peirlinck tegen...het uitlopen verliep onder een hoog lachsaldo...ja Robert, ik heb u de voorbije dagen gemist Tong uitsteken. Dat belooft voor morgen haha! Tijdens onze training kwamen we veel bekende lopers tegen zoals onder andere: Werner Diestelmans, Koen Elsen, Chris Wouters,...,Guy Lemmens. Met deze laatste heb ik nog een kort babbeltje geslagen over de joggings en zijn duathlondoelen, veel succes Guy Tong uitsteken!!!

torthare.gif

Een perfecte intervaltraining goed voor in totaal 12,1km in 1h05' en een gemiddelde hartslag van 147. Ik wil voor deze sessie Jan Vos toch wel bedanken hoor, het was tof lopen! En Jan, je zal uw doelen wel bereiken Knipogen. Wat me nog opviel is dat ik na twee weken, door eenzame trainingen en wedstrijd van Lichtaart, de andere clubmakkers toch wel heb gemist...ook Robert zijn humor Lachen. Vandaag begint het wegseizoen wielrennen, ben is benieuwd en ze zullen afzien met de koude Knipogen.  Ik kijk alvast uit naar morgen, dan staat er een herstel/duurloop op het programma.