02-03-13

Het groene fluitje

Alweer een koude grijze ochtend vandaag, zaterdag 2 maart 2013. Geen paniek hoor, de lente is opkomst...volgende week temperaturen van om en bij de 15°C. Het zal deugd doen want velen kijken ernaar uit Knipogen. In ieder geval, weer of geen weer, vandaag stond er een stevige intervaltraining op het programma Lachen

hardlopen.jpg

Het was niet echt superkoud deze ochtend...eerder frisjes. Ideaal loopweer, zeker voor onze intervalsessie. Een uitgedund pelotonnetje trok richting de vaste intervalbasis...Robert, Liesbeth, ik en de coach. Robert had voor iedereen een mooie groene muts bij en voor de coach een groen fluitje Tong uitsteken. Amai als we nu niet luisteren, worden we getreiterd met een scherp gefluit...ik denk dat ik het ga pikken om op de marsvrouwtjes te fluiten haha Lachen. Verder zijn onze mooie groene loopsokken van Beterhulp gearriveerd...prachtige sokken hoor en net op tijd voor de Flitsrun hé Knipogen. Genoeg gelanterfanterd, tijd voor actie!!! Vandaag was mijn haas Jan Vos afwezig en dus zou ik de versnellingen alleen moeten afhaspelen. De eerste versnelling ging super en iets sneller dan vorige week. De tweede opnieuw zonder problemen en op een seconde na identiek met de vorige. De voorlaatste en laatste versnellingen verliepen ook zonder problemen en op een seconde na even snel als de tweede...opnieuw vier maal identieke versnelling...YES Tong uitsteken! De goede en stijgende lijn van de voorbije weken en dagen wordt dus gewoon verlengd...ook bij de andere leden hoor...geweldig toch!? Toch hou ik steeds het hart vast voor onvooziene omstandigheden...altijd een beetje realist blijven hé Knipogen. Maar voor de moment verloopt alles als gesmeerd. Ook vandaag enkele lopers gespot: Stefan Rens, Werner Diestelmans, Koen Elsen,...en Guy Lemmens...met de laatste opnieuw een kort babbeltje geslagen Lachen.

fluitje.jpg

Een intervaltraining goed voor in totaal 11,7km in 1h00' en een gemiddelde hartslag van 145. Als de conditie nog verhoogt, samen met de stijgende temperaturen...ola haha Knipogen. Gisterenavond ook nog is gaan kaarten in Zichem...toch wel de eerste prijs zeker en een goei stuk gebraad gewonnen...en het parochieblad gehaald haha Tong uitsteken. Morgenochtend een herstel/duurloop op het programma en na de middag clubmakker Gerry aanmoedigen op de 6 uur van Stein...6 uur lopen amai mijn kl... Lachen.

28-02-13

Zoef de haas

Alweer een grijze koude ochtend vandaag, donderdag 28 februari 2013. Na mijn vast ontbijt trok ik de loopschoenen aan...vandaag een tempoloop op het programma en dus mag ik de handrem even afzetten Tong uitsteken. De laatste training van de toch wel korte maand februari moest goed verlopen hé Knipogen.

CartLopenblog.jpg

Het was grijs, nogal kil...maar toch ideaal loopweer. Ik koos, net als vorige week, de TGV-route om de tempoloop af te haspelen...wel lichtjes ingekruisd met een stuk van de TOITOI-route Tong uitsteken. Toen ik aan de sporthal kwam, zag ik weer twee clubgenoten lopen...strak tempo hoor Knipogen. Het waren de coach en de blanke Keniaan (Gunter). Ik zette mijn polar even af en liep een drietal rondjes mee om wat bij te praten Tong uitsteken. Die mannen trainen precies harder dan ik...ze denken er zelfs aan om mij te dubbelen op de Flitsrun Verrast...sorry jongens het is maar 1 rondje Tong uitsteken. Na de koffieklets liep ik terug het tempo van het opgelegde schema en vervolgde mijn trainingsroute. De trend van de voorbije weken werd verder gezet...net als vorige week kon ik, aan de opgelegde hartslag, een sneller tempo volhouden dan het schema. Het liep gesmeerd en voelde mij als een jong konijn...of eerder een haas...die zijn wat ranker en sneller Tong uitsteken. Halfweg kwam ik een marsvrouwtje tegen...toen ik ze wou inhalen begon ze te versnellen...toch ging ik erop en erover en aan haar ademhaling te horen ging ze diep Tong uitsteken. Toen ik er verder van wegliep zag ik dat ze haar gewone "tragere" tempo terug opnam...ik liep gewoon mijn tempo hoor zonder te versnellen...voor één keer was ik dus geen gentleman Lachen. Op de terugweg voelde de benen beter aan dan in het vertrek en de tijden werden naar het einde toe nog meer aangescherpt. De training verliep meer dan naar wens en dat deed toch wel deugd. Ik voel dat, dankzij de conditie die de hoogte ingaat, ook mijn mentale weerstand omhoog gaat...jep na enkele maanden ellende lijkt het beter te gaan in de bovenkamer Knipogen.

12064978-vector-cartoon-van-de-mens-het-eten-van-een-appel-per-dag.jpg

De tempoloop was goed voor 14,7km in 1h10' en een gemiddelde hartslag van 153. Als ik de drie rondjes met de clubgenoten meetel, want die zijn niet geregistreerd, dan kom ik op een 16km uit. Toffe en pittige training Tong uitsteken. De kortste maand van het jaar, was ondanks ziekte en dus een drietal trainingen minder, goed voor in totaal 205km.  Morgen is het rustdag en zaterdag een intervaltraining op het programma Knipogen.

27-02-13

Thrift shop

Na de aangename loopdag gisteren was het deze voormiddag, woensdag 27 februari 2013, een grijze kille dag. Het was minder aangenaam dan gisteren, waarschijnlijk door het kil briesje. Vanaf volgende week zou het wat warmer en aangenamer worden...eerst zien , dan geloven Tong uitsteken. Vandaag dus een rustige herstel/duurloop in nog wat kouder weer.

Voorbeeld2.jpg

De benen zaten ook vandaag goed. Het opgelegde tempo van het schema werd nageleefd, al kon het wel sneller als ik dat wou Tong uitsteken. Toch is en blijft het belangrijk om op tijd en stond een rustig loopje er tussen de gooien...niet vergeten dat je dan de meeste calorieën verbrandt. Ik koos vandaag voor de Woestijnroute die er nog zeer winters bijligt...weinig groen en dor...zal de volgende weken wel verandering in komen zeker Lachen?! In iedereen geval heb ik door het rustige tempo kunnen genieten van de omgeving...al is het in het voorjaar en de zomer wel meer genieten met al dat groen dat nu ontbreekt. De winter en herfst hebben ook hun charmes uiteraard Tong uitsteken. Verder buiten de omgeving, zat het liedje "Thrift shop" de hele tijd in het kopje...tof liedje Knipogen. Verder heb ik weinig te melden want ben weinig mensen tegengekomen en de training verliep zoals het moest...zeer rustig!!

macklemore-thrift-shop-still_wide-7d4092008474938959d2a80d3216271a0a15e65c-s6-c10.jpg

Een rustige herstel/duurloop goed voor 10,4km in 1h02' en een gemiddelde hartslag van 133. Alles verliep zoals het moest en dan is geen/weinig nieuws, goed nieuws zeker Lachen?!  Morgen staat er een tempoloop op het programma...dan mag de handrem weer is afgezet worden...in beperkte maten dan toch Knipogen.