06-03-13

De verkenning

Een grijze maar aangenaam warme voormiddag vandaag, woensdag 6 maart 2013. Na de prachtige training van gisteren, stond er vandaag een zeer rustige hersteloop op het programma. Ik besloot om de flitsrun tegen een slentertempo te verkennen...2 rondjes en dus 8km Onbeslist?!

Lente_20090314_2420_klein.jpg

Het was bewolkt deze voormiddag, al deed de zon wel haar best om erdoor te komen. Het was aangenaam warm en profiteer deze week maar hé mensen want volgende week is het al gedaan met de lente Wenkbrauw ophalen. Op zaterdag een regenzone...zondag nog 7°C en kans op regenbuien en vanaf maandag terug nachtvorst en maxima van 5°C...inderdaad terug naar af met het weer en dit samenhangend met de start van mijn wegseizoen Wenkbrauw ophalen. We zijn hard een taai...flandriens...en laten ons niet kennen hé Knipogen. We moeten trouwens nog rekening houden met maartse buien en aprilse grillenVerrast!!! Vandaag zaten de gedachten nog bij mooi weer en met een slakkentempo verkende ik het parcours van de Flitsrun...normaal gezien doe ik dat steeds een uur voor een wedstrijd of zelfs niet als ik er al eens gelopen heb en het parcours al ken. Maar je woont dan op het parcours en wilt voor het thuispubliek goed presteren en dan doe je al eens gek Lachen. Het parcours ligt er kurkdroog en snel bij...wel steeds opletten voor uitstekende wortels en overblijfselen van afgezaagde bomen...steeds een vaste hindernis op de Flitsrun Knipogen. De eerste ronde was exact 4km. Het tempo lag zeer laag zoals het hoort bij een herstelloop. De tweede ronde werd afgeklokt en opnieuw exact 8km...chapeau voor de organisatie alweer...zondag zal alles wel weer in orde zijn Knipogen. Hopelijk zit het weer wat mee en een tijd wil ik nog niet op mijn prestatie plakken voor zondag...gewoon genieten van de thuismatch en alles geven...een bijbehorend resultaat voor de form van dat moment zal automatisch wel komen! Het seizoen is nog oh zo lang Knipogen.

flitsrun.jpg

Een rustige herstelloop op het parcours van de Flitsrun, goed voor 8km in 47' en een gemiddelde hartslag van 131. Het parcours ligt er dus zeer goed en snel bij...aangezien er vrijdagnacht en zaterdag een regenzone over het land trekt, kan het parcours nog wel veranderen Knipogen. Afhankelijk van de hoeveelheid regen kan de strook tussen kilometer 1 en 2 wel is glibberig worden...laat ons hopen dat alles blijft zoals het is! Morgen staat er een tempo/duurloop op het programma. 

05-03-13

Kraanvogels

Wat een prachtig lenteweer vandaag, dinsdag 5 maart 2013!!! De zon zit al twee dagen in de lucht en dat zie je meteen aan de mensen...profiteren is de boodschap! Toch oppassen...ik zie sommige al rondlopen in T-shirt, korte broek en met zonnebril...dit weer is echter nog gevaarlijk voor een verkoudheid op te rapen Afgesloten! Na de rustdag van gisteren, was het vandaag weer tijd voor de intensieve duurloop Lachen.

kraanvogel2_ReW_2nov08.jpg

Onder een stralend lentezonnetje trok ik mijn loopschoenen aan voor de wekelijkse intensieve duurloop langs de TOITOI-route. Ik was nog maar net aan de sporthal en merkte een "koertkoert-geluid" op...keek naar boven en zag een grote V-vorm Verrast. Het waren een zestigtal Kraanvogels die naar het noorden trekken en een bezoek brengen aan ons kleine landje Tong uitsteken. Gisteren heb ik zelfs een V-vorm of drie opgemerkt. Ik zette mijn training gewoon verder en met het zonnige weer ging het nog beter dan anders Knipogen. Kort aan "'t Vossenhol" kwam ik de coach en Liesbeth tegen...haar training zat er al op...mijne was net begonnen haha Tong uitsteken. Na een vijftal kilometer inlopen, was het tijd voor de eerste lange en strakke versnelling. Het ging super...opnieuw een verbetering zelfs! Na de nodige recup, was het tijd voor de kortere intensievere versnelling. Deze korte versnelling was gewoon prachtig...week na week is de verbetering merkbaar, leuk toch Lachen?! Daarna was het gewoon wat uitlopen tot thuis en vooral genieten van het prachtige weer Tong uitsteken! Het was zalig lopen en voor het eerst dit jaar moest ik de mouwen opstropen, voor de eerste keer dit jaar heb ik echt gezweet Lachen.

Lente2.jpg

De intensieve duurloop was goed voor 12,7km in 1h07' en een gemiddelde hartslag van 144. De training wordt elke week maar leuker en leuker...elke week verbetering brengt ook mentale verbetering met zich mee Knipogen. Je voelt je beter in je vel en krijgt terug zelfvertrouwen...en dan dit weer, TOP! 'T is lente, 't is lente...ik voel het aan mijn instrumenten haha (een legendarische uitspraak uit een VTM-soap) Lachen. Morgen staat er een rustige herstel/duurloop op het programma. 

03-03-13

De mix

Deze ochtend, zondag 3 maart 2013, was het inderdaad alweer grijs en fris. De laatste dag voor dat de lente eraan komt...al gaat het deze nacht nog goed vriezen en kan het na een week van warmte nog steeds koud worden...maartse buien en aprilse grillen weet je wel Knipogen? Vandaag stond er een herstel/duurloop op het programma met de andere clubleden.

merode1.jpg

Het was vrij druk aan de sporthal...het aankomende goede weer zorgt ook voor meer lopers Lachen. Heel wat clubleden tekenden present en ook gastlopers Bart en Annelies waren van de partij. Van bij de start kwamen de lippen los en werd er duchtig gebabbeld. Robert, die gisteren een duurloop deed ipv interval, zat goed en jaja...hij ging kop trekken Tong uitsteken. Hij is zo scherp als een mes en niet in te toomen...met wat verstand loopt hij op 58-jarige leeftijd de marathon onder de vier uur! Al is een marathon lopen op die leeftijd al een hele prestatie op zich Knipogen. Het tempo bleef vrij rustig...buiten dan Robert en nog wat loslopend wild die af en toe aan de kop sleurden Tong uitsteken. Bart had na een week ziekte toch wel moeite om te volgen...nog goed rusten en rustig trainen, dan komt dat snel weer goed Bart Knipogen. Na een stuk TGV-route werd er gekozen voor de TOITOI-route en nog wat later nog een nieuwere route...uitgestippeld door Jan Peirlinck. Prachtig panorama en een beetje "Ardennengevoel" soms. Daarom doop ik de route van vandaag, vooral het tweede gedeelte met prachtig uitzicht, tot de panoramaroute. Naast wat gebabbel werd er ook goed gelachen...de tijd vloog en de training leek maar een kwartier geduurd te hebben Verrast. Terug aan de sporthal gekomen, stond Gunter te wachten om samen met de coach nog een achttal kilometer te lopen. Ik en Robert besloten om nog even mee te lopen. Coach Albert, Gunter, Robert en ik besloten de Flitsrun te verkennen Tong uitsteken. Het licht er droog en snel bij...zonder regen gaat het vliegen worden Lachen. Bij regen op het einde van de week kan het stuk tussen kilometer 1 en 2 wel is glibberig tot modderig erbij liggen...dat stuk heeft weinig nodig om een modderstuk te worden Knipogen. De weiden van mijn grootvader die er liggen noemen we in zijn geheel dan ook de "diepe weiden en Boenders"...snel zeer nat en veel biezen die er groeien. Bij de doorkomst aan mijn huis besloot ik om te stoppen...genoeg kilometers op de teller. De anderen liepen door want zij hadden nog niet gelopen, buiten Robert dan die voor de marathon van Parijs traint.

abdij.jpg

Een rustige herstel/duurloop van 19,1km in 1h53' en een gemiddelde hartslag van 129. Goed gebabbeld, gelachen en genoten van de omgeving Tong uitsteken. Bovendien nog wat extra kilometers bijgetraind...het liep vlotjes Knipogen. Normaal ging ik nu samen met de coach vertrekken richting Stein om clubmakker Gerry aan te moedigen in de 6 uur van Stein. Jammer goenoeg heeft hij moeten opgeven met ernstige rugpijn na 13km...hopelijk kan hij dit snel plaatsen en de draad weer op pikken voor een nog lang jaar en vele wedstrijden!!! Na een stevige trainingsweek en vooral weekend heb ik morgen wel een rustdag verdiend hé Lachen.