10-03-13

Flitsrun Averbode 4km: de thuismatch!

Vandaag, zondag 10 maart 2013, stond de eerste echte seizoensopener op het prgramma...de Flitsrun Averbode. De laatste weken verliepen de trainingen goed en de benen zaten super. Ik was gebrand op een goed resultaat...de 4km komt namelijk tweemaal voorbij mijn huis Tong uitsteken. Vorig jaar werd ik 26e van de 153 deelnemers in 15'17" oftewel 15,7km/h...en vandaag?!

Flitsrun 2013 1.jpg

De ochtend was grijs, koud (2°C) en er viel zelfs smeltende sneeuw. Dinsdag geven ze zelfs 10cm sneeuw... Afgesloten! De benen zaten goed deze ochtend...eigenlijk al drie weken en dat merkte ik tijdens mijn trainingen. Na de 5e plaats van Lichtaart en 4 km in 15'05", zou ik vandaag tevreden zijn (als de concurrentie dezelfde als vorig jaar was) met een top vijftien plaats en een tijd onder de 15'. Het zou niet makkelijk zijn met enkele glibberige stroken en een koude goedvoelbare wind Knipogen. De coach, Albert Aerts, had de pronostiek van elke deelnemende Woestijnrouteloper opgeslagen op zijn GSM gisteren...wij wisten pas na de wedstrijd zijn prognose...al waren enkele niet-delnemende clubleden getuigen Lachen. Om 9h30 besloot ik wat op te warmen...was niet simpel want moest ongeveer vijftig handjes schudden en bijpraten...tof als je veel mensen kent Tong uitsteken. Het was een fijn weerzien met enkele loopvrienden en naaste concurrenten zoals oa: Chris Hoefkens, Walter Willekens, Lucienne Geiregat, Roger Decocq, Mathias Vanmunster, Kim Beynaerts, oud-collega's van Pegasus en kan zo nog uren doorgaan. De benen voelden goed aan en ik had er zin in Knipogen.

Flitsrun 2013 4.jpg

Om 10u werd het startschot gegeven aan de 4km. De snelheid lag de eerste kilometer hoog en kon net mijn wagonnetje aanpikken bij de tienkoppige kopgroep. Na 400 meter besloot ik mijn eigen tempo aan te nemen want de kopgroep liep iets te snel Tong uitsteken. Toch waren er enkele naaste concurrenten mee in de kopgroep...mmmh en ik liep al sneller dan anders?! Tussen kilometer 1 en 2 was het zoals eerder voorspeld glibberig...ook zijn uitstekende boomwortels een vaste hindernis tijdens de wedstrijd. Na de glibberige strook...rond kilometer twee besloot ik om alles te geven tot aan de finish. Ik begon de naaste concurrenten op te rapen en zelfs achter te laten Tong uitsteken. Enkele snelle jongens die anders een minuut voor mij zijn, liepen plots een 20 tot 100 meter voor mij uit...inderdaad een goed ingedeelde wedstrijd en een stel superbenen vandaag!!! Het thuispubliek supporterde luidkeels net zoals clubgenoten Gerry, Gunter, Helmut en coach Albert Tong uitsteken. Ik kreeg vleugels en gaf het volle pond. De laatste honderden meters besloot ik nog te sprinten, al lag mijn plaats vast...9e van de 93 deelnemers en dit in 14'34" oftewel 16,47km/h...43" sneller dan vorig jaar Lachen! De benen zaten super en de opgelegde trainingen van de coach hebben effect...zijn pronostiek bleek tot op 1" nauwkeurig Tong uitsteken. Ik zat ook niet steendood zoals soms vorig jaar na een wedstrijd...het gevoel was gewoon meer dan goedKnipogen. Clubgenoten Robert en Liesbeth deden het ook goed: Robert 12km in 57' en dus dik in orde voor de marathon, Liesbeth werd eerste vrouw op de 12km in 51'55"...de eerste overwinning binnen de club is een feit!!! 

Flitsrun 2013 2.jpg

Het was supertof lopen en achteraf tijdens onze babbel in de kantine hebben we nog loopvrienden bijgemaakt. Er werd goed gedronken...waterkes...en gelachen Tong uitsteken. Robert zijn lachsaldo piekte soms fel Lachen. De wedstrijd was voor mij geslaagd en heb me supergeamuseerd...meer moet dat niet zijn! Hopelijk kan ik de volgende weken de conditie behouden en verder uitbouwen...vanaf nu is het werkendag hé Lachen. Een dikke merci voor alle supporters en clubmakers...en een proficiat aan elke loper...deelnemen is nog steeds belangrijker dan winnen! Morgen rustdag en dinsdag...goh ja...zonder sneeuw een intensieve duurloop en met sneeuw een lange duurloop op het programma. 

09-03-13

Voorbeschouwing thuismatch

Een grijze en natte ochtend vandaag, zaterdag 9 maart 2013. We hadden met de club afgesproken om de Fltsrun een laatste keer te verkennen en los te lopen...morgen D-day weet je wel...al is deze wedstrijd voor iedereen nog maar het begin van een lang seizoen en een loop zoals een ander Knipogen. Toch ben ik op deze loop altijd iets meer gebrand omdat het in eigen straat is...alhoewel ik meestal rond deze periode nog niet top ben. 

regen 2.jpg

We spraken af aan de sporthal om onze spieren wat los te gooien. De ijverige mensen van Demarsin waren al bezig met hun voorbereidingen voor morgen. We besloten het parcours een tweetal keer te trotseren op slakkenniveau Tong uitsteken. Eén ding werd al snel duidelijk in de bossen...het ligt er minder snel bij. Deze week lagen de bosstroken er zeer goed, droog en snel bij. Door de regen van deze nacht en vandaag zijn er grote plassen ontstaan en liggen een paar boswegjes nogal vrij zompig...vooral die ene strook die ik in de week al eens vermeldde Knipogen. Al bij al valt het nog mee hoor en 75% van het parcours blijft er snel en goed bijliggen. Als het straks droog blijft tot morgenochtend dan zullen de meeste stroken terug droger worden en misschien is het dan terug een 100% vliegparcours Tong uitsteken?! Het gevoel tijdens het loslopen was goed en ik ben er klaar voor...de voorbereiding tov vorig jaar was tien keer beter deze winter. Toch is en blijft het nog "de seizoensopener" en is een "knallertje" nog wat vroeg...genieten van elke loop en het bijbehorende resultaat komt wel vanzelf. Loon naar werken, weet je wel Knipogen.

regen.jpg

Het loslopen was goed voor 7,8km in 47' en een gemiddelde hartslag van 132. Morgen komen de Woestijnroutelopers met een vier- à vijtal leden aan de start...en een hele hoop supporters Tong uitsteken. Deze namiddag nog wat genieten van de koers en morgen dus de Flitsrun...we zien wel wat het wordt...in de eerste plaats is lopen nog steeds een ontspanning hé Knipogen.

07-03-13

Terug naar af?

Was het vandaag, donderdag 7 maart 2013, de laatste aangename droge lentedag van de week Afgesloten?! Het ziet er zo naar uit...vanaf het weekend is het vet van de soep Huilen. Het was zo leuk lopen de laatste dagen en dan komt die verdomde winter terug in het land...achja wat dan ook, vandaag werd er nog genoten van een tempo/duurloop.

foto14.jpg

De vooruizichten naar zondag (de Flitsrun) toe worden met de dag slechter. Eerst zou het nog droog blijven bij 7°C, nu geven ze al winterse buien bij 4°C Afgesloten. Wat het ook wordt, ik ga ervan genieten...het is maar één keer per jaar thuismatch hé Tong uitsteken. Vanaf volgende week kunnen we de lange trainingsbroek, handschoenen en muts weer bovenhalen...dat het maar terug snel "echte" lente wordt! Genoeg geklaagt!!! Vandaag stond er een gezapige tempo/duurloop op het programma...een minder intense tempoloop dan de voorbije weken, eerder een strakke duurloop. Het was grijs, de zon deed moeite maar kwam er niet door, en aangenaam warm. Ik besloot de panoramaroute te trotseren, een vrij lastig parcours...maar een prachtig uitzicht. Het was druk onderweg...er vond weer een wandeltocht plaats van één of andere KWB. Verder was het genieten buiten en het tempo was heel de training lang strak, maar niet overdreven Lachen. De panoramroute is een route met voor elke wat wils in: heuveltjes, boswegjes, asfaltwegjes, losse zandbergjes, bochtenwerk en vooral een prachtig panorama Tong uitsteken. Voor mij blijft het de mooiste route die er is...alhoewel je richting Testelt en naast de Weefberg ook prachtige trainingstukken hebt...deze moet ik nog verkennen Knipogen. De training verliep zoals gepland en de benen zaten zeer goed!

torenvalk-1.jpg

Een tempo/duurloop goed voor 15km in 1h18' en een gemiddelde hartslag van 148. Dit was de laatste echte training  voor de Flitsrun, vanaf zondag start dus mijn wegseizoen...vanaf dan heb ik bijna elke week een wedstrijd gepland. Toch heb ik nu en dan een ademruimte ingelast om wat bij te trainen Knipogen. En ahja het snelle kurkdroge parcours (Flitsrun) kan, door de voorspelde regen tijdens het weekend, wel is veranderen...afwachten! Morgen rustdag en zaterdag wat loslopen.