14-03-13

Habemus Papam

Na een historische dag gisteren, was het vandaag, donderdag 14 maart 2013, een dag zoals een andere. Een nieuwe paus of niet...het leven gaat gewoon door Knipogen. Deze ochtend opgestaan met een rothumeur...na enkele goede weken, was het vandaag een rotdag! Ik trok net voor de middag mijn loopschoenen aan voor hopelijk een intensieve duurloop te kunnen afwerken. 

paus.jpg

Na enige sneeuwval deze ochtend dacht ik dat het weer een sneeuwduurloop zou worden. Ik besloot tot net voor de middag te wachten om te gaan trainen...in de hoop dat het dan wat gedooid had. Dat was ook het geval, de zon kwam erdoor en het was aangenaam loopweer. Ik verkoos de TOITOI-route te trotseren. Na een tweetal kilometer inlopen en weinig sneeuwvrije stroken besloot ik op de eerste volgende sneeuwvrije strook gezapig te versnelen. Zogezegd zo gedaan...in de Luiksedreef kon ik drie korte gezapige versnellingen afwerken Tong uitsteken. Daarna was het weer een drietal kilometer huilen met de pet op...sneeuw en ijs hadden op deze strook de bovenhand. Ik besloot het tempo strak te houden. Plots leek er een lange sneeuwvrije strook voor mij uit te liggen...nam meteen het besluit een lange gezappige versnelling te plaatsen. Het was korter dan op het schema gepland stond, maar het kwam toch in de buurt. Na de nodige recup was het tijd voor de kortere en intensieve versnelling. Deze kon ik helemaal volgens schema afwerken...al werd ik op het laatste lichtjes afgeremd door een groep schoolkinderen Onbeslist. De training ging supergoed en al bij al heb ik de intensieve duurloop volledig kunnen afwerken volgens het opgelegde schema. 

10421979-cartoon-illustration-showing-a-clock-running-or-a-fast-clock.jpg

Een intensieve duurloop goed voor 13km in 1h08' en een gemiddelde hartslag van 145. Laat ons hopen dat de sneeuw de volgende dagen helemaal verdwijnt en de vrieskou eveneens andere oorden opzoekt. Morgen een vijftal kilometer loslopen en dan zijn we weer klaar voor het weekend Knipogen.

13-03-13

Gegokt en verloren?

Na een zeer koude nacht trok ik vandaag, woensdag 13 maart 2013, de loopschoenen en sneeuwtrappers aan voor, jawel, alweer een sneeuwtraining. Voor de eerste keer sinds lang ging ik vandaag trainen met weinig zin...enkel door het weer hoor Knipogen. Toch is het karakter en de zin naar lopen groot...sneeuw, here I come!

Bos Averbode 2013.3.jpg

De openbare wegen en fietspaden zijn open. Deze zijn dan ook een optie om een tempoloop of intensieve duurloop te doen...maar ik vermijd op training liever beton en asfalt omdat deze zorgen voor meer slijtage Lachen. Ik verkoos dan vandaag maar de woestijnroute te doen...zeer voorzichtig. Sommige stroken lagen er beter bij en dus kon daar het tempo wat omhoog...maar nog steeds zeer geremd Onbeslist. De meeste stroken in de bossen en de Luiksedreef lagen er slecht bij...sneeuw en ijs. Het was dan volgens mij ook een terechte beslissing de studentenmarathon vandaag af te gelasten...tegen een hoge snelheid op ijs en sneeuw lopen zorgt meestal voor ongelukken...byebye seizoen dan Knipogen. Diegene die voor deze wedstrijd gekozen hadden, hebben gegokt en verloren. Ik loop ook wel hetzelfde gevaar...ik heb me vroige week ingeschreven voor de Beeltjensloop. De vraag is of zaterdag een sneeuw/ijsvrij parcours mogelijk is?! Normaal gaat het vrijdagnacht dooien en zaterdag regen bij 7°C...kans dat de sneeuw tegen 14u weg is hé Lachen. Gegokt en verloren?! Anders hebben we pech, dan nog zal het smeltwater en de regen zorgen voor een vrij glibberige en misschien wel modderige wedstrijd...geen ideale vooruitzichten dus Afgesloten. De training van vandaag verliep rustig en eenzaam.

bible-gambling.gif

Een rustige sneeuwduurloop goed voor 10,4km in 1h04' en een gemiddelde hartslag van 131. De voorbereidingen naar de beeltjensloop toe zijn ook niet ideaal dankzij de sneeuw, maar we maken er het beste van. De training van vandaag was weer een "sneeuwslakkenniveau"...het lag er bij om te schreien! Morgen zal een tempoloop of intensieve duurlop alweer niet gaan zeker...het zal dus een sneeuwtempo/duurloop worden. 

12-03-13

Winterprik deel 4: "De yeti"

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Met deze woorden heb ik deze dag, dinsdag 12 maart 2013, goed samengevat. Iedereen is de winter al lang beu en toch is hij nog niet van plan zich terug te trekken Wenkbrauw ophalen.  Vandaag stond er normaal een intensieve duurloop op het programma, maar door het weer was dit niet mogelijk. Daarom koos ik voor een lange trage sneeuwduurloop Lachen.

Bos Averbode 2013.1.jpg

Ik trok deze ochtend mijn loopschoenen en sneeuwtrappers aan...een tijdje geleden aangekocht door de club en al goed hun diensten bewezen Knipogen. Het sneeuwde nog steeds en bovendien waaide het hard...een koude noordoosten wind (-2°C). De sneeuwkwaliteit was afschuwelijk...de vorige keren toen de sneeuw lag, was die nog vrij goed beloopbaar...vandaag nauwelijks Roepen! Ik besloot het dan ook heel kalm te houden en nam de perfect uit het hoofd gekende TGV-route...met dit weer best wegjes nemen die je goed kent om valpartijen te voorkomen. De benen zaten goed hoor maar de sneeuw liep niet, bovendien lagen er hier en daar grote hopen sneeuw...ik zakte soms tot aan men onderbenen weg. Ik kwam onderweg weinig tot geen volk tegen...enkel de moeder van Joeri die haar dagelijkse wandeling met de hond maakte. Ik heb er een kort babbeltje mee geslagen! Verder hoorde ik kort aan de VVV-toren een heleboel honden lawaai maken...toen ik naderde wist ik al wat meer. Het waren Huskys...ze waren vastgeketend aan kettingen, klaar om te trainen...je kent dat wel zo voor een slee normaal, maar nu was het voor een kwat Tong uitsteken. Op mijn terugweg kwam ik nog een loper tegen en maakte er kennis mee. Ik ken zijn naam niet, vergeten te vragen, maar het was een lange afstandsloper. Hij loopt af en toe een marathon (rond de 3h20') en voor de rest veel wedstrijden in de Ardennen. Voor een man van 45 jaar is dat nog goed presteren hé Knipogen. Voor de rest was het stil....sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw...

huskys.jpg

Een zeer rustige lange sneeuwduurloop goed voor 16km in 1h42' en een gemiddelde hartslag van 128. Had graag de intensieve duurloop afgewerkt maar dat ging echt niet en zelfs een tempo van 6'/km was niet haalbaar door de slechte kwaliteit van de sneeuw. Vorige keren lag het tempo in de sneeuw onder de 6'/km...achja ellende Roepen! Toch heb ik zoals steeds genoten van mijn training en heb de benen niet opgeblazen door te crossen in de witte hel Knipogen. Morgen heb ik een kortere duurloop gepland, hopelijk met een betere sneeuwkwaliteit?!