17-03-13

Het experiment

Vandaag, zondag 17 maart 2013, begon de dag toch al met een streepje zonneschijn. Na de wedstrijd van gisteren besloot ik vandaag met de rest van de club een herstel/duurloopje af te haspelen Tong uitsteken. Normaal loop ik nooit de dag na een wedstrijd, maar ik vind dat experimenteren op het gepaste moment wel eens kan Knipogen. Stilstaan is achteruit gaan!

Herstelduurloop WRL.JPG

Mooi loopweer deze ochtend en dus tekende bijna de ganse club present voor de zondagtraining. Enkel Robert en Jan waren afwezig want zij lopen vandaag een halve marathon in Nederland, succes boys!! Ook onze vaste gastloper op zondag Bart Deswert was van de partij! We besloten de TGV-route af te werken tegen een rustig tempo. Er werd veel gebabbeld en gelachen en dus vloog de tijd alweer Onbeslist. Na een zestal kilometer draaiden we terug want we hadden nog enkelen pas herstelenden van een ziekte of operatie bij ons. Samen uit, samen thuis Lachen! De revaliderenden deden het goed en kwamen zelfs op kop lopen...leuk om te zien! Opmerkelijk is het wederoptreden van de blanke Keniaan...chapeau! Op onze terug weg hebben we het gezelschap van Bob Mesens gekregen, die al twintig kilometer in de benen had. Bobke is goed bezig Tong uitsteken! Terug aan de sporthal had iedereen zeker een tiental kilometer in de benen, de revaliderend hun training was meer dan geslaagd en konden thuis verder van hun zondag genieten. Liesbeth, Bart, Gerry, ik en coach Albert besloten om de Flitsrun er nog bij aan te rijgen. Toen we voor de tweede keer bij me thuis kwamen stapte ik af en moesten de andere nog een 700 meter/1 kilometer lopen. De benen waren volledig hersteld van gisteren en voelden vandaag goed aan...zou opnieuw een wedstrijd kunnen gelopen hebben haha Tong uitsteken.

tumblr_m878fp6uTU1qzx0km.jpg

Een rustige herstel/duurloop goed voor 14,63km in 1h27' en een gemiddelde hartslag van 126. Prachtige training en moet zeggen, het experiment is meer dan geslaagd! Deze namiddag wat genieten van Milaan-San Remo en waarschijnlijk komt daar een powernap bij te pas Tong uitsteken. Na een mooie week vol loopplezier heb ik morgen wel een rustdag verdiend zeker?! 

16-03-13

Beeltjensloop Westerlo 5km

De dooi en het einde van de winter is sinds vandaag, zaterdag 16 maart 2013, definitief een feit. Al was het vandaag nog grijs en wonder boven wonder was de harde zuidelijke wind koud...normaal zou je zeggen dat die lekker warme lucht bezorgd Lachen. De voorbije week waren de trainingen aangepast door de sneeuw en was de voorbereiding dus niet 100% zoals ik het wilde. Toch besloot ik vandaag af te zakken naar de Beeltjensdreef om onze clubkleuren te verdedigen op de 5km.

Beeltjesjogging 2013.2.JPG

Iets na 13h kwam ik aan te Westerlo. Ik besloot meteen mijn nummer af te halen en op te warmen. Onderweg kwam ik loopmakker Stijn Van Buggenhout tegen, we hebben samen een tweetal kilometer ingelopen. Terug aan de start kwam ik de coach tegen en filmreporter Leon Verswyvelt. Het was een blij weerzien Knipogen. Na wat gebabbel, besloot ik nog een tweetal kilometer in te lopen met Jan Casseau, Gaston Roelands en Robert Schouters...de start was immers tien minuten opgeschoven. Het parcours lag er, door de wind, goed uitgedroogd bij. Toch zullen een aantal hindernissen ervoor zorgen dat een toptijd hier niet een prioriteit is, het zal bikkelen worden voor een goed plekje Tong uitsteken

trapkes.jpg

Om 14h10 werd dan met vertraging de 5 en 13km in gang geschoten. De 5km legt 1 grote ronde af en de 13km twee rondjes van 6,5km...ergens onderweg splitsen zij dus een stukje af Lachen. Het vertrek was goed, maar besloot niet met de kopgroep mee te gaan...ze gingen te snel. Verder had ik geen zicht, doordat de twee afstanden samen liepen, op welke plaats ik liep. Besloot mijn eigen tempo aan te houden en viel dus alleen net na de kopgroep. De eerste twee kilometer waren vlak op onverharde boswegjes...toch zat de wind veel in het nadeel en kon ik me na 500m achter een lange loper van de 13km wegsteken...een perfecte haas trouwens Tong uitsteken. Halfweg wedstrijd kwamen de hindernissen opdagen en mijn haas viel plat zodat ik verder alleen moest lopen. De eerste was een steile heuvel...te vergelijken met de Weefberg maar dan iets minder lang en minder steil Knipogen. Meteen gevolgd door een brug die lichtjes opliep en op het einde van de brug...jawel de "trapkes". Ik nam ze per twee om af te dalen...zo dadelijk moet ik ze ook nog oplopen trouwens langs de andere kant Tong uitsteken. Plots kreeg ik zicht op zeker een deelnemer van de 5km nl. Bart Vanden Bosch.  Er volgde nog enkele venijnige korte heuveltjes en het gat op Bart bleef evengroot...een twinitg meter. Aan kilometer 3,5 opnieuw..."de trapkes"...nu opwaarts. Houten trappen die uit twee gedeelte bestaan: een twintigtal, een plateautje en opnieuw een twintigtal. Deze halen de snelheid eruit maar toch besloot ik ze zo snel mogelijk te nemen, nl. per vier Tong uitsteken. In een achtal grote passen was ik boven en dat ging verrassend snel...sneller dan de afdaling. Daarna volgde er nog een drietal korte venijnige heuveltjes, een steile afdaling, om dan de laatste 900m af te leggen in de Beeltjensdreef. Een verradelijk stuk want je ziet de aankomst...toch is die nog ver weg Tong uitsteken. Ik perste er zoveel mogelijk als het kon nog uit om Bart Vanden Bosch in te halen maar ik kreeg hem niet...ook hij versnelde en liep zelfs iets verder weg Wenkbrauw ophalen. Bovendien blies de wind langs de zijkant en was de laatste strook moordend. Ik keek achterom maar het gat op Fons Van Loo en co was meer dan 100m. En voorwaarts kon ik ook nimmer opschuiven...toch hield ik het tempo strak Tong uitsteken. Ik finishte als 4e van 92 deelnemers in een tijd van 19'30" en dus een gemiddelde van 15,4km/h! Ik denk dat op een vlak parcours, bij warmer weer, minder wind en zonder "trapkes" een 19' zeker haalbaar was...vandaag was het dus gewoon strijden voor een mooie ereplaats Knipogen.

Beeltjesjogging 2013.4.JPG

Ik was best tevreden over de wedstrijd omdat ik nergens echt heb afgezien...ja de laatste lange dreef wel omdat ik toen er nog alles uitperste Tong uitsteken. Toch was ik opnieuw niet doodop. Ik liep nog een tweetal kilometer uit en merkte nog enkele bekenden op onderweg...onder andere onze nieuwe loopvrienden uit Kortrijk-dutsel en Baal: Greet Alen, haar vriend en haar broer(?) Peter. Ook de aanmoedigingen onderweg waren tof! Bedankt Leon om onze wedstrijd op beeld vast te leggen en hopelijk zien we je nog veel terug dit jaarTong uitsteken. Bedankt coach, ouders en andere supporters voor de warme toejuichingen Lachen. Ik heb me geamuseerd Knipogen. Morgen staat er een herstel/duurloop op het programma! Ohja, nog even vermelden dat clubmakkers Jan Peirlinck en Robert Van Steyvoort morgen een wedstrijd lopen in Nederland, succes!!! 

15-03-13

Voorbeschouwing Beeltjensloop

Deze ochtend, vrijdag 15 maart 2013, eens lekker lang blijven liggen, kan deugd doen Knipogen. Na een koude nacht en enkel wat loslopen op het programma kon dat er wel af. Ik besloot tegen de middag de loopschoenen aan te trekken, in de hoop dat het dan niet meer vroor. 

e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5.jpg

Het was vrij aangenaam lopen, buiten dan een soms goed voelbare wind. Ik bleef vrij kort bij de deur om de beentjes wat los te gooien. Een stuk van de Flitsrun, een stuk van Okselaar dorp en een paar rondjes op de Finse piste. De benen zaten goed en het gevoel was best oké Lachen. Na de thuismatch vorige week, is het nu de beurt aan de Beeltjensloop te Westerlo. Ik heb er nog nooit gelopen, maar naar het schijnt is het een mooie wedstrijd in een prachtige natuurlijke omgeving. Bovendien is het een eindwerk van enkele laatstejaarsstudenten van het atheneum "De Beeltjens", goed doel dus Tong uitsteken. Als het mij goed voorstaat zullen er enkele stroken van de "Cross der jongeren" in voorkomen. Na de sneeuw van deze week en de voorspelde regen voor morgen, zal het hier en daar wel is vrij modderig kunnen zijn. Als ik de foto's van het parcours bekijk zitten er ook enkele hindernissen in Onbeslist. Zeker en vast al één heuveltje (kunnen er meer zijn) en de befaamde "trapkes" (zie foto hieronder). Het zal dus een tactische en technische wedstrijd worden waarbij het bikkelen zal worden voor een mooi plaatsje...een snelle tijd zal er door de omstandigheden en hinderissen niet inzitten, vrees ik. In ieder geval ben ik er klaar voor en heb ik morgen hopelijk de goede benen van vorige week Tong uitsteken.

trapkes.jpg

Het loslopen was goed voor 5km in 30' en een gemiddelde hartslag van 127. De benen zitten goed en we zien wel wat er mogelijk is morgen na een week van sneeuwellende en dus aangepaste trainingen. In ieder geval zitten de kilometerkes in de benen en heb ik gisteren toch een mooie intensieve duurloop kunnen afwerken Knipogen. Op naar morgen, op naar Westerlo!