15-02-13

De tegengestelde richting

Vandaag, vrijdag 15 februari 2013, eens goed uitgeslapen en het heeft mij goed gedaan. Het weer was grijs maar warmer dan afgelopen weken en ik besloot dan toch maar mijn loopschoenen aan te trekken. Ik koos opnieuw voor de TOITOI-route van gisteren maar nu in tegengestelde richting en tegen ongeveer hetzelfe tempo.

image.jpg

De benen zaten goed deze ochtend en kon gemakkelijk een tempoloop of interval forceren. Toch besloot ik het kalm te houden net zoals gisteren. Een rustige duurloop en genieten van de omgeving, kortom ontspannen. Het was grijs en mistig maar warmer dan de voorbije weken en dat deed wel deugd. De lentesfeer komt al wat korter op deze momenten. Het was zéér rustig en ik kwam zo goed als niemand tegen...ja één prachtig marsvrouwtje Stoer enja Robert ik heb dubbel gechecked Tong uitsteken. De concentratie was op dat ogenblik eventjes weg (door de schoonheid van de jogster) maar toen ik ze dan toch met "moeite" kon voorbijsteken, kon ik me terug concentreren op de training Lachen. Met "moeite" omdat ernaast lopen toch wat leuker leek Lachen. De benen zaten superieur en dus moest ik me serieus intoomen, ik wou het echt nog rustig houden Knipogen. Tot mijn grote verbazing waren veel boswegjes en de Luiksedreef nog één en al ijs/sneeuw...het had er geen centimeter gedooid Onbeslist. Al zal dit hopelijk deze namiddag, door de positieve temperatuur van 5°C, wel het geval zijn. Een vrij rustige en ontspannende loop met de nodige heuveltjes, nu op het einde van de training ipv in het begin...prachtige afdaling trouwens in de voorlaatste kilometer Tong uitsteken. Ik heb me kalm kunnen houden en de nodige kilometers gemaald.

FemaleAlien.JPG

De rustige duurloop was goed voor 12km in 1h08' en een gemiddelde hartslag van 134. De twee trainingen van gisteren en vandaag waren dus identiek...ook al waren ze in tegengestelde richting. Geen spoor meer van ziekte en buskruit in de benen...meer moet dat niet zijn Knipogen. Deze avond nog eens een kaartje gaan leggen in Zichem...want het seizoen zit er bijna op. Morgenavond voor de tweede keer ook eens een kaartje gaan leggen voor het criterium van de hondenschool, de voorlaatste keer en vorige week geen prijs dus moet er nu gegoocheld worden Knipogen.

14-02-13

TNT

Na een viertal dagen ziekte kon ik eindelijk vandaag terug de loopschoenen aantrekken. Sinds eergisteren ben ik genezen en was de ochtendpols terug normaal, toch heb ik twee dagen extra gerust voor de zekerheid. Deze ochtend, donderdag 14 februari 2013, was de ochtendpols top en dus was het moment aangekomen om terug beginnen te trainen. Het had -6°C gevroren en toen ik rond tien uur de TOITOI-route ging aanvallen, was het rond het vriespunt met een koude harde wind.

acdctodaydec4.jpg

Toen deze ochtend de polsslag nog lager was dan voor mijn ziekte wist ik zeker dat ik genezen was. De geplande training van vandaag kon dan ook zonder moeite doorgaan. Het werd een rustige duurloop want zo net na een ziekte al gek doen, is met de haren trekken eh Lachen. De eerste kilometers liepen vlot en ik moest het tempo onderdrukken om niet "té zot" te doen. Ik voelde wel dat ik een dag of vier niet gelopen had en dat gevoel ging na een vijftal kilometer weg. Toen voelde ik dat de benen meer dan oké waren en dat de conditie niet gekrompen is. Het liep gesmeerd en ik voelde de spiermassa in mijn benen als nooit te voren...TNT weet je wel Tong uitsteken. En als dat aangestoken wordt en dreigt te ontploffen, vallen er gewonden haha Lachen. De terugweg van de TOITOI-route was wat zwaarder door de koude wind op kop, maar desalniettemin was het aangenaam lopen. Ik had dit de vorige dagen echt gemist en gisteren dacht ik echt te gaan lopen...heb me kunnen inhouden en ipv te gaan lopen, heb ik nog een paar loopschoenen gekocht. Mizuno's...ze zaten verdomd goed en ik kan ze nu rustig inlopen en afwisselen met de andere twee paar...nog twee maand en dan is het eerste van de twee paar weeral versleten Afgesloten. Het nadeel als je veel loopt, is dat je schoenen snel verslijten hé...best een dure grap Knipogen. Onder het motto, "elke hobby kost geld", nemen we dat er graag bij. Geen problemen ondervonden tijdens de eerste training na de ziekte en ik was vrij snel genezen tov andere...nog vrij positief niet waar?! Bij mijn thuiskomst begon het lichtjes te hagelen.

Voorjaar3.jpg

Een rustige duurloop van 12km in 1h08' en een gemiddelde hartslag van 133. De ziekte heeft op het eerste zicht geen stukken gemaakt en dus valt het al bij al nog mee. De volgende weken goed trainen en gezond blijven is dus de boodschap. Het zomerseizoen komt steeds korter en ik heb er zin in...jullie ook?

09-02-13

Welkom

Gisterenavond voelde ik mij niet super en had een kriebelhoest...hoera ik heb prijs...hoe kan het ook anders met een huis vol microben Wenkbrauw ophalen. Deze ochtend, zaterdag 9 februari 2013, stond ik op met een licht verhoogde polsslag tov anders. Ik voelde me vrij goed buiten dan die kriebelhoest en een licht lopende neus. Ik besloot om toch de loopschoenen aan te trekken en met de andere leden te gaan lopen. Normaal was het vandaag een intervalsessie...maar ik ging sowieso niet meedoen.

13026543-groep-van-cartoon-kiemen-op-een-aantal-vuile-ondergrond.jpg

Het had goed gevroren deze ochtend en lichtjes gesneeuwd. Buiten een lopende neus en wat kriebelhoest viel het ziek zijn nog wel mee. Geen koppijn, slapte en koorts zoals mijn ouders. Toen ik begon te lopen richting sporthal kwam ik een snorkel tegen...je weet wel van de animatieserie "De snorkels"Tong uitsteken. Het was Gerry die net thuis passeerde, hij moest vandaag volgens zijn schema drie uur lopen op een bepaalde hartslag. Toen we aan de sporthal kwamen, voegde de rest van de aanwezige clubleden zich bij ons. Wegens de gladheid en voor een stuk door mijn ziekte, ging de intervalsessie niet door en werd deze vervangen door een duurloop langs de TGV-route. De eerste kilometers liepen nog vrij goed, maar niet zoals het hoorde. Na een drietal kilometer moest ik me laten uitzakken...ik had te slappe benen en de ademhaling stribbelde eveneens tegen. Ik besloot dan maar rustig te lopen bij Gerry en Robert. Hun tempo was doenbaar tov van de kopgroep Tong uitsteken. Al deed het wel pijn niet mee te kunnen. De laatste weken zat ik echt wel goed en dan dit Wenkbrauw ophalen. Op de terugweg werd er goed gelachen...Robert en Gerry waren in topvorm Lachen. Het werd de traagste training die ik ooit gelopen heb en dat gevoel deed mijn winnersmoraal geen goed Wenkbrauw ophalen. De volgende dagen ga ik rusten en goed uitzieken...een week...twee weken...een paar dagen maar...het kan me eerlijk gezegd niet schelen. Ik wil niet terug de fout van het najaar maken om te snel te beginnen en conditie af te breken... weer eens een maand trainen om de conditie naar behoren te krijgen, is in deze periode niet welkom! Toen ik terug richting huiswaarts liep, begon het opnieuw te sneeuwen. Ahja...en de joggings mogen stilaan beginnen want mijn laatste flesje douchegel is vandaag verorberd Lachen.

SnorkelsSmall.jpg

De zeeeeeeeeeeer trage duurloop was goed voor 13,52km in 1h27' en een gemiddelde hartslag van 123. Het was echt niet leuk Wenkbrauw ophalen! De volgende dagen dus de loopschoenen aan de haak en als de ochtendpols terug de oude is en ik mezelf 100% goed voel, zal ik ze terug aan trekken...hoe lang het ook duurt. De eerst volgende trainingen zullen duurlopen worden tot dat ik me terug tiptop voel om versnellingen te placeren. Normaal gezien zou ik volgende week in Lichtaart een conditietest doen...afhankelijk van hoe snel ik genees en hoe de duurlopen volgende week na de ziekte lopen, zal ik tegen het einde van de week beslissen of ik aan de start kom. Desnoods wordt deze geschrapt om dan alles op alles te zetten en nog een paar weken intensief te trainen tegen de Flitsrun...thuismatch weet je wel Lachen. Vanaf de Flitsrun is het bijna elke week werkendag Knipogen. De eerste dagen zal je me dus niet meer horen...WELKOM MICROBENRoepen!