19-03-13

Cowboy Bjokkes

Na de ellende van gisternavond en een vrij slapeloze nacht, heb ik deze voormiddag, dinsdag 19 maart 2013, toch mijn loopschoenen aangetrokken voor een intensieve duurloop. Het getreiter richting onze club is al enkele maanden bezig en na drie feiten was dit voor mij de druppel, heb harde acties ondernomen en de koppen zullen snel rollen Knipogen.

lucky_luke.jpg

Al enkele maanden wordt onze club gevisseerd en gekoeieneerd langs alle kanten. De goede werking en vooral het plezier binnen de club wekt enige jaloezie op. De mensen hierachter proberen zoveel mogelijk te weten te komen over de trainingen en dergelijke, om ze dan vervolgens te gebruiken tegen ons. Jongens, we zijn bezig met lopen als hobby, puur amateurisme. Je steekt er bovendien meer geld in dan dat je ermee kan verdienen! Maar de sociale kant van de mensen tegenwoordig is laag...heb het al vermeld...de opkomende technologie is in mijn ogen een grote oorzaak! Geen face to face-gesprekken meer maar chat! Omdat ik na drie van deze feiten het echt beu was , heb ik maatregelen ondernomen. Ik ben deze ochtend met al de gegevens die ik had, want de zogezegde Marleen Renders is op ICT-gebied een dombo, naar de politie getrokken. Ik heb dan ook maar meteen al de feiten opgenoemd omdat de personen hierachter waarschijnlijk steeds dezelfde zijn. Mensen uit uw eigen omgeving straf hé Knipogen. Verder is de man van Marleen Renders op de hoogte gebracht en deze was razend, ook hij legt klacht neer! In ieder geval hoop ik dat het negatievisme tegen onze ploeg ophoudt en dat iedereen zijn hobby kan beoefenen zoals hij/zij dat wil. Als mensen al uw vrije tijd willen afnemen vind ik dat erg...nogmaals het is een hobby eh dus waarom? Ik hoop dat de mensen gestrafd worden en we eindelijk zonder maanden van tegenkantingen kunnen voortgaan met de club. Trouwens, onze club lijdt hiet niet onder hoor...sterker nog...onze band wordt hechter, we trainen harder en worden enkel maar beter haha Tong uitsteken. Ik trok dus deze ochtend gewapend met "mes en revolver" op pad. Ik besloot de TOITOI-route af te werken voor mijn intensieve duurloop. Ik voelde mij een echte cowboy maar dan zonder paard Tong uitsteken. Na enkele kilometers kwam ik de coach , Liesbeth en Dominique al tegen...hun training zat er al op. Het was trouwens grijs en regenachtig, bah!  In de Luiksedreef hoorde ik plots een fel gekreun...een koppel dat?! Nee plots zag ik een groene buschauffeur op me afstormen Tong uitsteken. Clubmakker Gerry was een intervaltraining aan het afwerken en maakte expres een kreunend geluid bij mijn doortocht, foei Tong uitsteken! Na enkele inloopkilometers volgde er een lange gezapige versnelling, hierbij wordt er gelopen op een bepaalde hartslag...met twee vingers in de neus en alweer een verbetering tov de vorige weken! Na de nodige recup volgde er een kortere intensieve versnelling...opnieuw op een bepaalde hartslag. Alweer met twee vingers in de neus en een satus quo tov vorige weken. Tijdens deze laatste versnelling kreeg ik zeer veel hemelwater over me heen Tong uitsteken. Daarna nog wat uitgelopen en de training zat erop. Een goed gevoel en alweer een lichte verbtering, daar doen we het voor. Ik heb mij geamusseerd tijdens de training Knipogen.

tvtennis.jpg

Een intensieve duurloop goed voor 14km in 1h16' en een gemiddelde hartslag van 141. Goede training! Verder heb ik besloten dat dit het laatste blogbericht was. Na een drietal maand van schrijven over mijn loopavonturen houdt het hier op. Ik deed het lopen en schrijven voor het plezier en als ontspanning. Maar aangezien de omstandigheden is het beter dat ik ermee stop. Lopen blijft ontspanning en schrijven zal ik ook blijven doen...moet trouwens flink doorwerken aan mijn boek!!! Ik steek nog enkel werk in het schrijven van wedstrijdverslagen voor de club die je kan volgen op www.woestijnroutelopers.skynetblogs.be . Jammer dat een stelletje idioten beslissen over uw eigen leven...hierbij het einde van mijn blog Knipogen.

6a00d8341d4dc653ef010536a7be88970b-500wi.jpg

17-03-13

Het experiment

Vandaag, zondag 17 maart 2013, begon de dag toch al met een streepje zonneschijn. Na de wedstrijd van gisteren besloot ik vandaag met de rest van de club een herstel/duurloopje af te haspelen Tong uitsteken. Normaal loop ik nooit de dag na een wedstrijd, maar ik vind dat experimenteren op het gepaste moment wel eens kan Knipogen. Stilstaan is achteruit gaan!

Herstelduurloop WRL.JPG

Mooi loopweer deze ochtend en dus tekende bijna de ganse club present voor de zondagtraining. Enkel Robert en Jan waren afwezig want zij lopen vandaag een halve marathon in Nederland, succes boys!! Ook onze vaste gastloper op zondag Bart Deswert was van de partij! We besloten de TGV-route af te werken tegen een rustig tempo. Er werd veel gebabbeld en gelachen en dus vloog de tijd alweer Onbeslist. Na een zestal kilometer draaiden we terug want we hadden nog enkelen pas herstelenden van een ziekte of operatie bij ons. Samen uit, samen thuis Lachen! De revaliderenden deden het goed en kwamen zelfs op kop lopen...leuk om te zien! Opmerkelijk is het wederoptreden van de blanke Keniaan...chapeau! Op onze terug weg hebben we het gezelschap van Bob Mesens gekregen, die al twintig kilometer in de benen had. Bobke is goed bezig Tong uitsteken! Terug aan de sporthal had iedereen zeker een tiental kilometer in de benen, de revaliderend hun training was meer dan geslaagd en konden thuis verder van hun zondag genieten. Liesbeth, Bart, Gerry, ik en coach Albert besloten om de Flitsrun er nog bij aan te rijgen. Toen we voor de tweede keer bij me thuis kwamen stapte ik af en moesten de andere nog een 700 meter/1 kilometer lopen. De benen waren volledig hersteld van gisteren en voelden vandaag goed aan...zou opnieuw een wedstrijd kunnen gelopen hebben haha Tong uitsteken.

tumblr_m878fp6uTU1qzx0km.jpg

Een rustige herstel/duurloop goed voor 14,63km in 1h27' en een gemiddelde hartslag van 126. Prachtige training en moet zeggen, het experiment is meer dan geslaagd! Deze namiddag wat genieten van Milaan-San Remo en waarschijnlijk komt daar een powernap bij te pas Tong uitsteken. Na een mooie week vol loopplezier heb ik morgen wel een rustdag verdiend zeker?! 

16-03-13

Beeltjensloop Westerlo 5km

De dooi en het einde van de winter is sinds vandaag, zaterdag 16 maart 2013, definitief een feit. Al was het vandaag nog grijs en wonder boven wonder was de harde zuidelijke wind koud...normaal zou je zeggen dat die lekker warme lucht bezorgd Lachen. De voorbije week waren de trainingen aangepast door de sneeuw en was de voorbereiding dus niet 100% zoals ik het wilde. Toch besloot ik vandaag af te zakken naar de Beeltjensdreef om onze clubkleuren te verdedigen op de 5km.

Beeltjesjogging 2013.2.JPG

Iets na 13h kwam ik aan te Westerlo. Ik besloot meteen mijn nummer af te halen en op te warmen. Onderweg kwam ik loopmakker Stijn Van Buggenhout tegen, we hebben samen een tweetal kilometer ingelopen. Terug aan de start kwam ik de coach tegen en filmreporter Leon Verswyvelt. Het was een blij weerzien Knipogen. Na wat gebabbel, besloot ik nog een tweetal kilometer in te lopen met Jan Casseau, Gaston Roelands en Robert Schouters...de start was immers tien minuten opgeschoven. Het parcours lag er, door de wind, goed uitgedroogd bij. Toch zullen een aantal hindernissen ervoor zorgen dat een toptijd hier niet een prioriteit is, het zal bikkelen worden voor een goed plekje Tong uitsteken

trapkes.jpg

Om 14h10 werd dan met vertraging de 5 en 13km in gang geschoten. De 5km legt 1 grote ronde af en de 13km twee rondjes van 6,5km...ergens onderweg splitsen zij dus een stukje af Lachen. Het vertrek was goed, maar besloot niet met de kopgroep mee te gaan...ze gingen te snel. Verder had ik geen zicht, doordat de twee afstanden samen liepen, op welke plaats ik liep. Besloot mijn eigen tempo aan te houden en viel dus alleen net na de kopgroep. De eerste twee kilometer waren vlak op onverharde boswegjes...toch zat de wind veel in het nadeel en kon ik me na 500m achter een lange loper van de 13km wegsteken...een perfecte haas trouwens Tong uitsteken. Halfweg wedstrijd kwamen de hindernissen opdagen en mijn haas viel plat zodat ik verder alleen moest lopen. De eerste was een steile heuvel...te vergelijken met de Weefberg maar dan iets minder lang en minder steil Knipogen. Meteen gevolgd door een brug die lichtjes opliep en op het einde van de brug...jawel de "trapkes". Ik nam ze per twee om af te dalen...zo dadelijk moet ik ze ook nog oplopen trouwens langs de andere kant Tong uitsteken. Plots kreeg ik zicht op zeker een deelnemer van de 5km nl. Bart Vanden Bosch.  Er volgde nog enkele venijnige korte heuveltjes en het gat op Bart bleef evengroot...een twinitg meter. Aan kilometer 3,5 opnieuw..."de trapkes"...nu opwaarts. Houten trappen die uit twee gedeelte bestaan: een twintigtal, een plateautje en opnieuw een twintigtal. Deze halen de snelheid eruit maar toch besloot ik ze zo snel mogelijk te nemen, nl. per vier Tong uitsteken. In een achtal grote passen was ik boven en dat ging verrassend snel...sneller dan de afdaling. Daarna volgde er nog een drietal korte venijnige heuveltjes, een steile afdaling, om dan de laatste 900m af te leggen in de Beeltjensdreef. Een verradelijk stuk want je ziet de aankomst...toch is die nog ver weg Tong uitsteken. Ik perste er zoveel mogelijk als het kon nog uit om Bart Vanden Bosch in te halen maar ik kreeg hem niet...ook hij versnelde en liep zelfs iets verder weg Wenkbrauw ophalen. Bovendien blies de wind langs de zijkant en was de laatste strook moordend. Ik keek achterom maar het gat op Fons Van Loo en co was meer dan 100m. En voorwaarts kon ik ook nimmer opschuiven...toch hield ik het tempo strak Tong uitsteken. Ik finishte als 4e van 92 deelnemers in een tijd van 19'30" en dus een gemiddelde van 15,4km/h! Ik denk dat op een vlak parcours, bij warmer weer, minder wind en zonder "trapkes" een 19' zeker haalbaar was...vandaag was het dus gewoon strijden voor een mooie ereplaats Knipogen.

Beeltjesjogging 2013.4.JPG

Ik was best tevreden over de wedstrijd omdat ik nergens echt heb afgezien...ja de laatste lange dreef wel omdat ik toen er nog alles uitperste Tong uitsteken. Toch was ik opnieuw niet doodop. Ik liep nog een tweetal kilometer uit en merkte nog enkele bekenden op onderweg...onder andere onze nieuwe loopvrienden uit Kortrijk-dutsel en Baal: Greet Alen, haar vriend en haar broer(?) Peter. Ook de aanmoedigingen onderweg waren tof! Bedankt Leon om onze wedstrijd op beeld vast te leggen en hopelijk zien we je nog veel terug dit jaarTong uitsteken. Bedankt coach, ouders en andere supporters voor de warme toejuichingen Lachen. Ik heb me geamuseerd Knipogen. Morgen staat er een herstel/duurloop op het programma! Ohja, nog even vermelden dat clubmakkers Jan Peirlinck en Robert Van Steyvoort morgen een wedstrijd lopen in Nederland, succes!!!