15-03-13

Voorbeschouwing Beeltjensloop

Deze ochtend, vrijdag 15 maart 2013, eens lekker lang blijven liggen, kan deugd doen Knipogen. Na een koude nacht en enkel wat loslopen op het programma kon dat er wel af. Ik besloot tegen de middag de loopschoenen aan te trekken, in de hoop dat het dan niet meer vroor. 

e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5.jpg

Het was vrij aangenaam lopen, buiten dan een soms goed voelbare wind. Ik bleef vrij kort bij de deur om de beentjes wat los te gooien. Een stuk van de Flitsrun, een stuk van Okselaar dorp en een paar rondjes op de Finse piste. De benen zaten goed en het gevoel was best oké Lachen. Na de thuismatch vorige week, is het nu de beurt aan de Beeltjensloop te Westerlo. Ik heb er nog nooit gelopen, maar naar het schijnt is het een mooie wedstrijd in een prachtige natuurlijke omgeving. Bovendien is het een eindwerk van enkele laatstejaarsstudenten van het atheneum "De Beeltjens", goed doel dus Tong uitsteken. Als het mij goed voorstaat zullen er enkele stroken van de "Cross der jongeren" in voorkomen. Na de sneeuw van deze week en de voorspelde regen voor morgen, zal het hier en daar wel is vrij modderig kunnen zijn. Als ik de foto's van het parcours bekijk zitten er ook enkele hindernissen in Onbeslist. Zeker en vast al één heuveltje (kunnen er meer zijn) en de befaamde "trapkes" (zie foto hieronder). Het zal dus een tactische en technische wedstrijd worden waarbij het bikkelen zal worden voor een mooi plaatsje...een snelle tijd zal er door de omstandigheden en hinderissen niet inzitten, vrees ik. In ieder geval ben ik er klaar voor en heb ik morgen hopelijk de goede benen van vorige week Tong uitsteken.

trapkes.jpg

Het loslopen was goed voor 5km in 30' en een gemiddelde hartslag van 127. De benen zitten goed en we zien wel wat er mogelijk is morgen na een week van sneeuwellende en dus aangepaste trainingen. In ieder geval zitten de kilometerkes in de benen en heb ik gisteren toch een mooie intensieve duurloop kunnen afwerken Knipogen. Op naar morgen, op naar Westerlo!

De commentaren zijn gesloten.