14-03-13

Habemus Papam

Na een historische dag gisteren, was het vandaag, donderdag 14 maart 2013, een dag zoals een andere. Een nieuwe paus of niet...het leven gaat gewoon door Knipogen. Deze ochtend opgestaan met een rothumeur...na enkele goede weken, was het vandaag een rotdag! Ik trok net voor de middag mijn loopschoenen aan voor hopelijk een intensieve duurloop te kunnen afwerken. 

paus.jpg

Na enige sneeuwval deze ochtend dacht ik dat het weer een sneeuwduurloop zou worden. Ik besloot tot net voor de middag te wachten om te gaan trainen...in de hoop dat het dan wat gedooid had. Dat was ook het geval, de zon kwam erdoor en het was aangenaam loopweer. Ik verkoos de TOITOI-route te trotseren. Na een tweetal kilometer inlopen en weinig sneeuwvrije stroken besloot ik op de eerste volgende sneeuwvrije strook gezapig te versnelen. Zogezegd zo gedaan...in de Luiksedreef kon ik drie korte gezapige versnellingen afwerken Tong uitsteken. Daarna was het weer een drietal kilometer huilen met de pet op...sneeuw en ijs hadden op deze strook de bovenhand. Ik besloot het tempo strak te houden. Plots leek er een lange sneeuwvrije strook voor mij uit te liggen...nam meteen het besluit een lange gezappige versnelling te plaatsen. Het was korter dan op het schema gepland stond, maar het kwam toch in de buurt. Na de nodige recup was het tijd voor de kortere en intensieve versnelling. Deze kon ik helemaal volgens schema afwerken...al werd ik op het laatste lichtjes afgeremd door een groep schoolkinderen Onbeslist. De training ging supergoed en al bij al heb ik de intensieve duurloop volledig kunnen afwerken volgens het opgelegde schema. 

10421979-cartoon-illustration-showing-a-clock-running-or-a-fast-clock.jpg

Een intensieve duurloop goed voor 13km in 1h08' en een gemiddelde hartslag van 145. Laat ons hopen dat de sneeuw de volgende dagen helemaal verdwijnt en de vrieskou eveneens andere oorden opzoekt. Morgen een vijftal kilometer loslopen en dan zijn we weer klaar voor het weekend Knipogen.

De commentaren zijn gesloten.