13-03-13

Gegokt en verloren?

Na een zeer koude nacht trok ik vandaag, woensdag 13 maart 2013, de loopschoenen en sneeuwtrappers aan voor, jawel, alweer een sneeuwtraining. Voor de eerste keer sinds lang ging ik vandaag trainen met weinig zin...enkel door het weer hoor Knipogen. Toch is het karakter en de zin naar lopen groot...sneeuw, here I come!

Bos Averbode 2013.3.jpg

De openbare wegen en fietspaden zijn open. Deze zijn dan ook een optie om een tempoloop of intensieve duurloop te doen...maar ik vermijd op training liever beton en asfalt omdat deze zorgen voor meer slijtage Lachen. Ik verkoos dan vandaag maar de woestijnroute te doen...zeer voorzichtig. Sommige stroken lagen er beter bij en dus kon daar het tempo wat omhoog...maar nog steeds zeer geremd Onbeslist. De meeste stroken in de bossen en de Luiksedreef lagen er slecht bij...sneeuw en ijs. Het was dan volgens mij ook een terechte beslissing de studentenmarathon vandaag af te gelasten...tegen een hoge snelheid op ijs en sneeuw lopen zorgt meestal voor ongelukken...byebye seizoen dan Knipogen. Diegene die voor deze wedstrijd gekozen hadden, hebben gegokt en verloren. Ik loop ook wel hetzelfde gevaar...ik heb me vroige week ingeschreven voor de Beeltjensloop. De vraag is of zaterdag een sneeuw/ijsvrij parcours mogelijk is?! Normaal gaat het vrijdagnacht dooien en zaterdag regen bij 7°C...kans dat de sneeuw tegen 14u weg is hé Lachen. Gegokt en verloren?! Anders hebben we pech, dan nog zal het smeltwater en de regen zorgen voor een vrij glibberige en misschien wel modderige wedstrijd...geen ideale vooruitzichten dus Afgesloten. De training van vandaag verliep rustig en eenzaam.

bible-gambling.gif

Een rustige sneeuwduurloop goed voor 10,4km in 1h04' en een gemiddelde hartslag van 131. De voorbereidingen naar de beeltjensloop toe zijn ook niet ideaal dankzij de sneeuw, maar we maken er het beste van. De training van vandaag was weer een "sneeuwslakkenniveau"...het lag er bij om te schreien! Morgen zal een tempoloop of intensieve duurlop alweer niet gaan zeker...het zal dus een sneeuwtempo/duurloop worden. 

De commentaren zijn gesloten.