12-03-13

Winterprik deel 4: "De yeti"

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Met deze woorden heb ik deze dag, dinsdag 12 maart 2013, goed samengevat. Iedereen is de winter al lang beu en toch is hij nog niet van plan zich terug te trekken Wenkbrauw ophalen.  Vandaag stond er normaal een intensieve duurloop op het programma, maar door het weer was dit niet mogelijk. Daarom koos ik voor een lange trage sneeuwduurloop Lachen.

Bos Averbode 2013.1.jpg

Ik trok deze ochtend mijn loopschoenen en sneeuwtrappers aan...een tijdje geleden aangekocht door de club en al goed hun diensten bewezen Knipogen. Het sneeuwde nog steeds en bovendien waaide het hard...een koude noordoosten wind (-2°C). De sneeuwkwaliteit was afschuwelijk...de vorige keren toen de sneeuw lag, was die nog vrij goed beloopbaar...vandaag nauwelijks Roepen! Ik besloot het dan ook heel kalm te houden en nam de perfect uit het hoofd gekende TGV-route...met dit weer best wegjes nemen die je goed kent om valpartijen te voorkomen. De benen zaten goed hoor maar de sneeuw liep niet, bovendien lagen er hier en daar grote hopen sneeuw...ik zakte soms tot aan men onderbenen weg. Ik kwam onderweg weinig tot geen volk tegen...enkel de moeder van Joeri die haar dagelijkse wandeling met de hond maakte. Ik heb er een kort babbeltje mee geslagen! Verder hoorde ik kort aan de VVV-toren een heleboel honden lawaai maken...toen ik naderde wist ik al wat meer. Het waren Huskys...ze waren vastgeketend aan kettingen, klaar om te trainen...je kent dat wel zo voor een slee normaal, maar nu was het voor een kwat Tong uitsteken. Op mijn terugweg kwam ik nog een loper tegen en maakte er kennis mee. Ik ken zijn naam niet, vergeten te vragen, maar het was een lange afstandsloper. Hij loopt af en toe een marathon (rond de 3h20') en voor de rest veel wedstrijden in de Ardennen. Voor een man van 45 jaar is dat nog goed presteren hé Knipogen. Voor de rest was het stil....sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw...

huskys.jpg

Een zeer rustige lange sneeuwduurloop goed voor 16km in 1h42' en een gemiddelde hartslag van 128. Had graag de intensieve duurloop afgewerkt maar dat ging echt niet en zelfs een tempo van 6'/km was niet haalbaar door de slechte kwaliteit van de sneeuw. Vorige keren lag het tempo in de sneeuw onder de 6'/km...achja ellende Roepen! Toch heb ik zoals steeds genoten van mijn training en heb de benen niet opgeblazen door te crossen in de witte hel Knipogen. Morgen heb ik een kortere duurloop gepland, hopelijk met een betere sneeuwkwaliteit?!

De commentaren zijn gesloten.