10-03-13

Flitsrun Averbode 4km: de thuismatch!

Vandaag, zondag 10 maart 2013, stond de eerste echte seizoensopener op het prgramma...de Flitsrun Averbode. De laatste weken verliepen de trainingen goed en de benen zaten super. Ik was gebrand op een goed resultaat...de 4km komt namelijk tweemaal voorbij mijn huis Tong uitsteken. Vorig jaar werd ik 26e van de 153 deelnemers in 15'17" oftewel 15,7km/h...en vandaag?!

Flitsrun 2013 1.jpg

De ochtend was grijs, koud (2°C) en er viel zelfs smeltende sneeuw. Dinsdag geven ze zelfs 10cm sneeuw... Afgesloten! De benen zaten goed deze ochtend...eigenlijk al drie weken en dat merkte ik tijdens mijn trainingen. Na de 5e plaats van Lichtaart en 4 km in 15'05", zou ik vandaag tevreden zijn (als de concurrentie dezelfde als vorig jaar was) met een top vijftien plaats en een tijd onder de 15'. Het zou niet makkelijk zijn met enkele glibberige stroken en een koude goedvoelbare wind Knipogen. De coach, Albert Aerts, had de pronostiek van elke deelnemende Woestijnrouteloper opgeslagen op zijn GSM gisteren...wij wisten pas na de wedstrijd zijn prognose...al waren enkele niet-delnemende clubleden getuigen Lachen. Om 9h30 besloot ik wat op te warmen...was niet simpel want moest ongeveer vijftig handjes schudden en bijpraten...tof als je veel mensen kent Tong uitsteken. Het was een fijn weerzien met enkele loopvrienden en naaste concurrenten zoals oa: Chris Hoefkens, Walter Willekens, Lucienne Geiregat, Roger Decocq, Mathias Vanmunster, Kim Beynaerts, oud-collega's van Pegasus en kan zo nog uren doorgaan. De benen voelden goed aan en ik had er zin in Knipogen.

Flitsrun 2013 4.jpg

Om 10u werd het startschot gegeven aan de 4km. De snelheid lag de eerste kilometer hoog en kon net mijn wagonnetje aanpikken bij de tienkoppige kopgroep. Na 400 meter besloot ik mijn eigen tempo aan te nemen want de kopgroep liep iets te snel Tong uitsteken. Toch waren er enkele naaste concurrenten mee in de kopgroep...mmmh en ik liep al sneller dan anders?! Tussen kilometer 1 en 2 was het zoals eerder voorspeld glibberig...ook zijn uitstekende boomwortels een vaste hindernis tijdens de wedstrijd. Na de glibberige strook...rond kilometer twee besloot ik om alles te geven tot aan de finish. Ik begon de naaste concurrenten op te rapen en zelfs achter te laten Tong uitsteken. Enkele snelle jongens die anders een minuut voor mij zijn, liepen plots een 20 tot 100 meter voor mij uit...inderdaad een goed ingedeelde wedstrijd en een stel superbenen vandaag!!! Het thuispubliek supporterde luidkeels net zoals clubgenoten Gerry, Gunter, Helmut en coach Albert Tong uitsteken. Ik kreeg vleugels en gaf het volle pond. De laatste honderden meters besloot ik nog te sprinten, al lag mijn plaats vast...9e van de 93 deelnemers en dit in 14'34" oftewel 16,47km/h...43" sneller dan vorig jaar Lachen! De benen zaten super en de opgelegde trainingen van de coach hebben effect...zijn pronostiek bleek tot op 1" nauwkeurig Tong uitsteken. Ik zat ook niet steendood zoals soms vorig jaar na een wedstrijd...het gevoel was gewoon meer dan goedKnipogen. Clubgenoten Robert en Liesbeth deden het ook goed: Robert 12km in 57' en dus dik in orde voor de marathon, Liesbeth werd eerste vrouw op de 12km in 51'55"...de eerste overwinning binnen de club is een feit!!! 

Flitsrun 2013 2.jpg

Het was supertof lopen en achteraf tijdens onze babbel in de kantine hebben we nog loopvrienden bijgemaakt. Er werd goed gedronken...waterkes...en gelachen Tong uitsteken. Robert zijn lachsaldo piekte soms fel Lachen. De wedstrijd was voor mij geslaagd en heb me supergeamuseerd...meer moet dat niet zijn! Hopelijk kan ik de volgende weken de conditie behouden en verder uitbouwen...vanaf nu is het werkendag hé Lachen. Een dikke merci voor alle supporters en clubmakers...en een proficiat aan elke loper...deelnemen is nog steeds belangrijker dan winnen! Morgen rustdag en dinsdag...goh ja...zonder sneeuw een intensieve duurloop en met sneeuw een lange duurloop op het programma. 

De commentaren zijn gesloten.