07-03-13

Terug naar af?

Was het vandaag, donderdag 7 maart 2013, de laatste aangename droge lentedag van de week Afgesloten?! Het ziet er zo naar uit...vanaf het weekend is het vet van de soep Huilen. Het was zo leuk lopen de laatste dagen en dan komt die verdomde winter terug in het land...achja wat dan ook, vandaag werd er nog genoten van een tempo/duurloop.

foto14.jpg

De vooruizichten naar zondag (de Flitsrun) toe worden met de dag slechter. Eerst zou het nog droog blijven bij 7°C, nu geven ze al winterse buien bij 4°C Afgesloten. Wat het ook wordt, ik ga ervan genieten...het is maar één keer per jaar thuismatch hé Tong uitsteken. Vanaf volgende week kunnen we de lange trainingsbroek, handschoenen en muts weer bovenhalen...dat het maar terug snel "echte" lente wordt! Genoeg geklaagt!!! Vandaag stond er een gezapige tempo/duurloop op het programma...een minder intense tempoloop dan de voorbije weken, eerder een strakke duurloop. Het was grijs, de zon deed moeite maar kwam er niet door, en aangenaam warm. Ik besloot de panoramaroute te trotseren, een vrij lastig parcours...maar een prachtig uitzicht. Het was druk onderweg...er vond weer een wandeltocht plaats van één of andere KWB. Verder was het genieten buiten en het tempo was heel de training lang strak, maar niet overdreven Lachen. De panoramroute is een route met voor elke wat wils in: heuveltjes, boswegjes, asfaltwegjes, losse zandbergjes, bochtenwerk en vooral een prachtig panorama Tong uitsteken. Voor mij blijft het de mooiste route die er is...alhoewel je richting Testelt en naast de Weefberg ook prachtige trainingstukken hebt...deze moet ik nog verkennen Knipogen. De training verliep zoals gepland en de benen zaten zeer goed!

torenvalk-1.jpg

Een tempo/duurloop goed voor 15km in 1h18' en een gemiddelde hartslag van 148. Dit was de laatste echte training  voor de Flitsrun, vanaf zondag start dus mijn wegseizoen...vanaf dan heb ik bijna elke week een wedstrijd gepland. Toch heb ik nu en dan een ademruimte ingelast om wat bij te trainen Knipogen. En ahja het snelle kurkdroge parcours (Flitsrun) kan, door de voorspelde regen tijdens het weekend, wel is veranderen...afwachten! Morgen rustdag en zaterdag wat loslopen.

De commentaren zijn gesloten.