28-02-13

Zoef de haas

Alweer een grijze koude ochtend vandaag, donderdag 28 februari 2013. Na mijn vast ontbijt trok ik de loopschoenen aan...vandaag een tempoloop op het programma en dus mag ik de handrem even afzetten Tong uitsteken. De laatste training van de toch wel korte maand februari moest goed verlopen hé Knipogen.

CartLopenblog.jpg

Het was grijs, nogal kil...maar toch ideaal loopweer. Ik koos, net als vorige week, de TGV-route om de tempoloop af te haspelen...wel lichtjes ingekruisd met een stuk van de TOITOI-route Tong uitsteken. Toen ik aan de sporthal kwam, zag ik weer twee clubgenoten lopen...strak tempo hoor Knipogen. Het waren de coach en de blanke Keniaan (Gunter). Ik zette mijn polar even af en liep een drietal rondjes mee om wat bij te praten Tong uitsteken. Die mannen trainen precies harder dan ik...ze denken er zelfs aan om mij te dubbelen op de Flitsrun Verrast...sorry jongens het is maar 1 rondje Tong uitsteken. Na de koffieklets liep ik terug het tempo van het opgelegde schema en vervolgde mijn trainingsroute. De trend van de voorbije weken werd verder gezet...net als vorige week kon ik, aan de opgelegde hartslag, een sneller tempo volhouden dan het schema. Het liep gesmeerd en voelde mij als een jong konijn...of eerder een haas...die zijn wat ranker en sneller Tong uitsteken. Halfweg kwam ik een marsvrouwtje tegen...toen ik ze wou inhalen begon ze te versnellen...toch ging ik erop en erover en aan haar ademhaling te horen ging ze diep Tong uitsteken. Toen ik er verder van wegliep zag ik dat ze haar gewone "tragere" tempo terug opnam...ik liep gewoon mijn tempo hoor zonder te versnellen...voor één keer was ik dus geen gentleman Lachen. Op de terugweg voelde de benen beter aan dan in het vertrek en de tijden werden naar het einde toe nog meer aangescherpt. De training verliep meer dan naar wens en dat deed toch wel deugd. Ik voel dat, dankzij de conditie die de hoogte ingaat, ook mijn mentale weerstand omhoog gaat...jep na enkele maanden ellende lijkt het beter te gaan in de bovenkamer Knipogen.

12064978-vector-cartoon-van-de-mens-het-eten-van-een-appel-per-dag.jpg

De tempoloop was goed voor 14,7km in 1h10' en een gemiddelde hartslag van 153. Als ik de drie rondjes met de clubgenoten meetel, want die zijn niet geregistreerd, dan kom ik op een 16km uit. Toffe en pittige training Tong uitsteken. De kortste maand van het jaar, was ondanks ziekte en dus een drietal trainingen minder, goed voor in totaal 205km.  Morgen is het rustdag en zaterdag een intervaltraining op het programma Knipogen.

27-02-13

Thrift shop

Na de aangename loopdag gisteren was het deze voormiddag, woensdag 27 februari 2013, een grijze kille dag. Het was minder aangenaam dan gisteren, waarschijnlijk door het kil briesje. Vanaf volgende week zou het wat warmer en aangenamer worden...eerst zien , dan geloven Tong uitsteken. Vandaag dus een rustige herstel/duurloop in nog wat kouder weer.

Voorbeeld2.jpg

De benen zaten ook vandaag goed. Het opgelegde tempo van het schema werd nageleefd, al kon het wel sneller als ik dat wou Tong uitsteken. Toch is en blijft het belangrijk om op tijd en stond een rustig loopje er tussen de gooien...niet vergeten dat je dan de meeste calorieën verbrandt. Ik koos vandaag voor de Woestijnroute die er nog zeer winters bijligt...weinig groen en dor...zal de volgende weken wel verandering in komen zeker Lachen?! In iedereen geval heb ik door het rustige tempo kunnen genieten van de omgeving...al is het in het voorjaar en de zomer wel meer genieten met al dat groen dat nu ontbreekt. De winter en herfst hebben ook hun charmes uiteraard Tong uitsteken. Verder buiten de omgeving, zat het liedje "Thrift shop" de hele tijd in het kopje...tof liedje Knipogen. Verder heb ik weinig te melden want ben weinig mensen tegengekomen en de training verliep zoals het moest...zeer rustig!!

macklemore-thrift-shop-still_wide-7d4092008474938959d2a80d3216271a0a15e65c-s6-c10.jpg

Een rustige herstel/duurloop goed voor 10,4km in 1h02' en een gemiddelde hartslag van 133. Alles verliep zoals het moest en dan is geen/weinig nieuws, goed nieuws zeker Lachen?!  Morgen staat er een tempoloop op het programma...dan mag de handrem weer is afgezet worden...in beperkte maten dan toch Knipogen.

26-02-13

De blanke Keniaan

Deze ochtend, dinsdag 26 februari 2013, was het prachtig weer...zeer zonnig. Het was aangenaam warm en ideaal loopweer. Ik trok dan ook met heel veel zin de loopschoenen aan voor een intensieve duurloop. De voorbije weken waren de benen zeer goed...benieuwd wat deze week gaat geven Tong uitsteken

keniaan.jpg

Ik besloot de TOITOI-route in omgekeerde richting te lopen net zoals vorige week dinsdag. Toen ik de sporthal naderde, merkte ik drie lopers op...ééntje ervan herkende ik meteen en was de coach. De anderen kon ik via hun rug niet herkennen. De Finse piste lag er vrij slecht bij...er lag nog steeds sneeuw/ijswater op...door al dat geloop hé Knipogen. Ik liep tot bij het drietal, het bleken ploegmakkers Gerry en de blanke Keniaan te zijn...jaja we zitten met een Afrikaanse albino in de club Tong uitsteken. Zijn lengte en bouw doen ons denken aan die van de Keniaanse atleten...wie onze blanke Keniaan dan is? Wel, de Gunter hé Tong uitsteken...als je hem ziet zal je wel zeggen: "Ahjaaa!". Ik maakte een snelle babbel met hun en liep een tweetal rondjes mee. Ze liepen al een aardig tempo en ik heb veel respect voor Gunter en ook de coach hoor! Na heel wat medische ellende terugvechten en de oude conditie terug willen en zelfs verbeteren...chapeauKnipogen! Ze waren goed bezig en ze komen er wel hoor...de Gerry is zaterdag al aan de beurt. Hij loopt de 6 uur van Stein, succes Gerry!!! Ik liep na de twee gezamelijke rondjes terug mijn eigen tempo en vervolgde mijn training en route. Net voor de Luiksedreef kwam ik clubgenote Liesbeth tegen...haar training zat er al op. Wat een verbrokkeling toch Tong uitsteken?! Maarja, iedereen heeft ook een ander schema te volgen in de club hé...wegens de verschillen in loopafstanden tijdens wedstrijden en uiteraard heeft iedereen andere doelen Knipogen. Er was veel volk aan het wandelen...er vond namelijk een wandeling plaats vandaag ingericht door een wandelclub van Ham. Tijdens de eerste kilometers in de Luiksedreef keek ik op mijn klokje en schrok me een bult...ik was eventjes veel te snel aan het lopen...tegen het tempo dat ik de eerste versnelling binnen een paar kilometer zou moeten halen...snel de gaskraan toegedraaid Tong uitsteken. De benen voelden goed aan en na de nodige inloopkilometers was ik klaar voor de eerste lange versnelling tegen een strak tempo. Ik kon het tempo zonder moeite aan en de lange versnelling werd iets sneller afgewerkt dan het opgelegde schema...maar dat was vorige week ook al het geval Knipogen. Na de nodige recup was ik klaar voor een nieuwe kortere en iets intensievere versnelling...opnieuw zonder problemen afgewerkt en zelfs iets sneller dan het schema Tong uitsteken. Nadien nog goed uitgelopen en op het einde van de TOITOI-route een ander wegje genomen...ik was benieuwd waar ik uitkwam Lachen. Mooie afdaling en kwam aan de achterkant van café "De knappe" uit. De benen zaten opnieuw zeer goed en de trainig werd zonder problemen afgewerkt. 

Blanke_loper_2.gif

Een intensieve duurloop goed voor 13,2km in 1h10' en een gemiddelde hartslag van 149. Wat is het toch leuk als de conditie goed is en alles naar wens verloopt hé Knipogen. Toch hou ik hout vast en ook mijn hart...je weet nooit dat er eens iets mis gaat hé Verrast. Ik heb al genoeg tegenslag buiten het sporten gehad dus hoop ik dat het lopen blijft gaan zoals het nu is...dan ben ik voor een stuk toch al de gelukkigste man op aarde. Morgen staat er een herstel/duurloop op het programma.