26-02-13

De blanke Keniaan

Deze ochtend, dinsdag 26 februari 2013, was het prachtig weer...zeer zonnig. Het was aangenaam warm en ideaal loopweer. Ik trok dan ook met heel veel zin de loopschoenen aan voor een intensieve duurloop. De voorbije weken waren de benen zeer goed...benieuwd wat deze week gaat geven Tong uitsteken

keniaan.jpg

Ik besloot de TOITOI-route in omgekeerde richting te lopen net zoals vorige week dinsdag. Toen ik de sporthal naderde, merkte ik drie lopers op...ééntje ervan herkende ik meteen en was de coach. De anderen kon ik via hun rug niet herkennen. De Finse piste lag er vrij slecht bij...er lag nog steeds sneeuw/ijswater op...door al dat geloop hé Knipogen. Ik liep tot bij het drietal, het bleken ploegmakkers Gerry en de blanke Keniaan te zijn...jaja we zitten met een Afrikaanse albino in de club Tong uitsteken. Zijn lengte en bouw doen ons denken aan die van de Keniaanse atleten...wie onze blanke Keniaan dan is? Wel, de Gunter hé Tong uitsteken...als je hem ziet zal je wel zeggen: "Ahjaaa!". Ik maakte een snelle babbel met hun en liep een tweetal rondjes mee. Ze liepen al een aardig tempo en ik heb veel respect voor Gunter en ook de coach hoor! Na heel wat medische ellende terugvechten en de oude conditie terug willen en zelfs verbeteren...chapeauKnipogen! Ze waren goed bezig en ze komen er wel hoor...de Gerry is zaterdag al aan de beurt. Hij loopt de 6 uur van Stein, succes Gerry!!! Ik liep na de twee gezamelijke rondjes terug mijn eigen tempo en vervolgde mijn training en route. Net voor de Luiksedreef kwam ik clubgenote Liesbeth tegen...haar training zat er al op. Wat een verbrokkeling toch Tong uitsteken?! Maarja, iedereen heeft ook een ander schema te volgen in de club hé...wegens de verschillen in loopafstanden tijdens wedstrijden en uiteraard heeft iedereen andere doelen Knipogen. Er was veel volk aan het wandelen...er vond namelijk een wandeling plaats vandaag ingericht door een wandelclub van Ham. Tijdens de eerste kilometers in de Luiksedreef keek ik op mijn klokje en schrok me een bult...ik was eventjes veel te snel aan het lopen...tegen het tempo dat ik de eerste versnelling binnen een paar kilometer zou moeten halen...snel de gaskraan toegedraaid Tong uitsteken. De benen voelden goed aan en na de nodige inloopkilometers was ik klaar voor de eerste lange versnelling tegen een strak tempo. Ik kon het tempo zonder moeite aan en de lange versnelling werd iets sneller afgewerkt dan het opgelegde schema...maar dat was vorige week ook al het geval Knipogen. Na de nodige recup was ik klaar voor een nieuwe kortere en iets intensievere versnelling...opnieuw zonder problemen afgewerkt en zelfs iets sneller dan het schema Tong uitsteken. Nadien nog goed uitgelopen en op het einde van de TOITOI-route een ander wegje genomen...ik was benieuwd waar ik uitkwam Lachen. Mooie afdaling en kwam aan de achterkant van café "De knappe" uit. De benen zaten opnieuw zeer goed en de trainig werd zonder problemen afgewerkt. 

Blanke_loper_2.gif

Een intensieve duurloop goed voor 13,2km in 1h10' en een gemiddelde hartslag van 149. Wat is het toch leuk als de conditie goed is en alles naar wens verloopt hé Knipogen. Toch hou ik hout vast en ook mijn hart...je weet nooit dat er eens iets mis gaat hé Verrast. Ik heb al genoeg tegenslag buiten het sporten gehad dus hoop ik dat het lopen blijft gaan zoals het nu is...dan ben ik voor een stuk toch al de gelukkigste man op aarde. Morgen staat er een herstel/duurloop op het programma. 

Commentaren

ik ken dat hoor, gelukkig zijn als je kunt lopen.Vandaag heb ik ook zo een beetje een gelukzalig makend gevoel gekend.Maar ik ben er natuurlijk nog niet.
Fijn voor jou om te horen dat alles toch goed gaat.
Hopelijk kruisen we mekaar wel eens op een wedstrijd
groetjes
bakkertje

Gepost door: marc lenaerts | 26-02-13

Reageren op dit commentaar

Inderdaad Marc, een loper zonder zijn passie zetten is dodelijk hé ;). Ik hoop dat uw ellende keert in pijnloos loopplezier...het is u namelijk gegund hé ;). We komen elkaar wel is tegen...hopelijk tot snel!
Groetjes

Gepost door: Björn | 26-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.