09-02-13

Welkom

Gisterenavond voelde ik mij niet super en had een kriebelhoest...hoera ik heb prijs...hoe kan het ook anders met een huis vol microben Wenkbrauw ophalen. Deze ochtend, zaterdag 9 februari 2013, stond ik op met een licht verhoogde polsslag tov anders. Ik voelde me vrij goed buiten dan die kriebelhoest en een licht lopende neus. Ik besloot om toch de loopschoenen aan te trekken en met de andere leden te gaan lopen. Normaal was het vandaag een intervalsessie...maar ik ging sowieso niet meedoen.

13026543-groep-van-cartoon-kiemen-op-een-aantal-vuile-ondergrond.jpg

Het had goed gevroren deze ochtend en lichtjes gesneeuwd. Buiten een lopende neus en wat kriebelhoest viel het ziek zijn nog wel mee. Geen koppijn, slapte en koorts zoals mijn ouders. Toen ik begon te lopen richting sporthal kwam ik een snorkel tegen...je weet wel van de animatieserie "De snorkels"Tong uitsteken. Het was Gerry die net thuis passeerde, hij moest vandaag volgens zijn schema drie uur lopen op een bepaalde hartslag. Toen we aan de sporthal kwamen, voegde de rest van de aanwezige clubleden zich bij ons. Wegens de gladheid en voor een stuk door mijn ziekte, ging de intervalsessie niet door en werd deze vervangen door een duurloop langs de TGV-route. De eerste kilometers liepen nog vrij goed, maar niet zoals het hoorde. Na een drietal kilometer moest ik me laten uitzakken...ik had te slappe benen en de ademhaling stribbelde eveneens tegen. Ik besloot dan maar rustig te lopen bij Gerry en Robert. Hun tempo was doenbaar tov van de kopgroep Tong uitsteken. Al deed het wel pijn niet mee te kunnen. De laatste weken zat ik echt wel goed en dan dit Wenkbrauw ophalen. Op de terugweg werd er goed gelachen...Robert en Gerry waren in topvorm Lachen. Het werd de traagste training die ik ooit gelopen heb en dat gevoel deed mijn winnersmoraal geen goed Wenkbrauw ophalen. De volgende dagen ga ik rusten en goed uitzieken...een week...twee weken...een paar dagen maar...het kan me eerlijk gezegd niet schelen. Ik wil niet terug de fout van het najaar maken om te snel te beginnen en conditie af te breken... weer eens een maand trainen om de conditie naar behoren te krijgen, is in deze periode niet welkom! Toen ik terug richting huiswaarts liep, begon het opnieuw te sneeuwen. Ahja...en de joggings mogen stilaan beginnen want mijn laatste flesje douchegel is vandaag verorberd Lachen.

SnorkelsSmall.jpg

De zeeeeeeeeeeer trage duurloop was goed voor 13,52km in 1h27' en een gemiddelde hartslag van 123. Het was echt niet leuk Wenkbrauw ophalen! De volgende dagen dus de loopschoenen aan de haak en als de ochtendpols terug de oude is en ik mezelf 100% goed voel, zal ik ze terug aan trekken...hoe lang het ook duurt. De eerst volgende trainingen zullen duurlopen worden tot dat ik me terug tiptop voel om versnellingen te placeren. Normaal gezien zou ik volgende week in Lichtaart een conditietest doen...afhankelijk van hoe snel ik genees en hoe de duurlopen volgende week na de ziekte lopen, zal ik tegen het einde van de week beslissen of ik aan de start kom. Desnoods wordt deze geschrapt om dan alles op alles te zetten en nog een paar weken intensief te trainen tegen de Flitsrun...thuismatch weet je wel Lachen. Vanaf de Flitsrun is het bijna elke week werkendag Knipogen. De eerste dagen zal je me dus niet meer horen...WELKOM MICROBENRoepen!

 

Commentaren

Een goede en slimme keuze Björn!! maar ge maakt de laatste tijd wel meer goede keuzes waar ge op termijn alleen maar baat bij zult hebben. :-)

Gepost door: berre | 09-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.