05-02-13

Aprilse grillen?!

Toen ik deze ochtend, dinsdag 5 februari 2013, opstond leek het nog mooi weer te zijn. Het was bewolkt met opklaringen en een strakke killige wind. Er stond vandaag een extensieve tempoloop op het programma en net voor mijn vertrek kwamen er donkere wolken opzetten in Averbode en omstreken Verrast. Dominique, Liesbeth, de coach en ik vertrokken met een bang hartje. 

Schermafdruk op 2012-04-18 20-37-49.png

Na een tweetal kilometer inlopen begon het fel te hagelen en dit bij een ijzige harde wind. Het gezicht werd bekogelt en deed serieus pijn...maar we zijn geen woesie's eh Lachen! Na vier kilometer was ik klaar voor een eerste lichte versnelling van een tweeetal kilometer en deze verliep ietsje sneller dan het schema. De andere leden waren toen al teruggedraaid omdat Dominique niet verder kon door wat onderkoeling Verstomd...of gewoon een off-day?! Ze hadden ook een andere planning dan ik Knipogen.  Na de nodige recup alweer een versnelling...ietsje sneller dan de vorige. Deze werd ook iets sneller dan het schema afgehaspeld...tja goei benen eh Tong uitsteken. Tijdens deze versnelling kreeg ik weer de nodige hagel op mijn dak Wenkbrauw ophalen. Daarna toen ik terug richting sporthal liep en aan het loslopen was, kwam ik Liesbeth en de coach terug tegen...heb besloten om met hun nog wat mee te lopen. De voorlaaste kilometer moest ook Liesbeth lichtjes versnellen en ik heb deze eveneens meegedaan...stond niet op het schema maar het mocht van de coach Tong uitsteken. De laaste kilometer huiswaarts tenslotte heb ik wat uitgelopen en daarna goed gestrechted. Ik heb meteen een warm bad laten vollopen en me goed ontspannen...vooral om terug warm te krijgen eigenlijk Lachen.

Hagel_20120507_Getreide_Waldviertel.JPG

De extensieve tempoloop was goed voor 12,5km in 1h07' en een gemiddelde hartslag van 139. De beentjes zitten goed en de conditie is naar behoren. Het weer zat vandaag niet echt mee...het lijken wel aprilse grillen maar dan in de maand februari Tong uitsteken. Minder leuk nieuws is dat mama de griep heeft...ze heeft veel weg van een wandelende zombie die de longen uit haar lijf hoest. De kans dat ik eerdaags in het ziekenbed beland is groot...dan is mijn voorbereiding naar de vaantjes, waarschijnlijk een wedstrijd schrappen en byebye conditie...hopelijk komt het niet zo ver Afgesloten.

Commentaren

zo ver zal het hopelijk wel niet komen
en zo snel is de conditie niet weg hoor ;-)
groetjes en tot op een of andere loop

Gepost door: marc lenaerts | 05-02-13

Reageren op dit commentaar

en ik heb meteen je blog bij mijn favorieten gezet
groetjes
de bakker

Gepost door: marc lenaerts | 05-02-13

Reageren op dit commentaar

Hey bakkerke,

Ja, de vorige keer dat ik ziek was en te vroeg begon is mijn conditie achteruit gegaan met 20%, getest bij de sportdokter :) griep en koorts zijn echte boosodeners :(! Hele dikke merci bakker, ik ga ook eens favorieten op mijn blog toevoegen ;).
Groetjes

Gepost door: Björn | 05-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.