03-02-13

Oranje boven

Na de eerste intervaltraining gisteren stond er vandaag, zondag 3 februari 2013, een herstelloop/duurloop op het programma. Ik besloot rond tien uur om de TOITOI-route te trotseren. Het was droog en af en toe kwam de zon is piepen, het voelde warmer aan dan gisteren en na de middag zou het regenen Onbeslist. Een goede beslissing dus om voor de middag wat rond te ploeteren.

Luikse dreef.JPG

Prachtige wedstrijden gisteren op het WK veldrijden waar onze noorderburen het uitstekend deden. In mijn ogen deden ze het zelfs beter dan België. Ze behaalden immers driemaal goud en in totaal 5 medailles, België éénmaal goud en in totaal 4 medailles. Verder stuurden de Nederlanders enkel goede renners...ook al waren er dat soms maar drie per categorie...na de 15e plaats waren ze binnen hoor Knipogen. België was in blok ook wel sterk maar bij de elites stelden Peeters, Aernouts en Albert wat teleur maarja een slechte dag kan iedereen hebben. De volgende landen behaalden elk één medaille: Tsjechië, Frankrijk en Amerika. Prachtig parcours en spannende wedstrijden, top! Verder veel succes vandaag voor alle atleten die hun eer gaan verdedigen op het PK veldlopen Knipogen!

WK NK.png

De training van vandaag was erg rustig en ik behoorde vandaag tot de plaatselijke wandelclub...een éénmansclub Lachen. Na een kilometer kwam ik twee wielertoeristen tegen, de één zei tegen de ander: " Die is aan het snelwandelen zeker". Ik dacht bij mezelf, had gisteren ook is mee komen interval doen Lachen...of zou het aan mijn kleine snelle pasjes gelegen hebben Tong uitsteken?! In ieder geval zaten de benen goed en moest alle moeite doen om me aan het opgelegde tempo te houden...slakkentempo maar nodig na een stevige intervalsessie. Ik heb dan ook ten volle genoten van het aangename weer en onze prachtige streek...de TOITOI-route is echt wel een natuurroute en bovendien is de naam echt wel terecht Tong uitsteken. Naast de toileten hier op de hoek van de straat van de werkmannen ,kom je onderweg ook nog een drietal van die welriekende hokjes tegen Lachen. De afdaling naar de Luiksedreef heb ik me gewoon naar beneden gestort maar voor de rest werd het opgelegde tempo aangehouden! Op het einde van de training aan de sporthal, op de finse piste, kwam ik clublid Dominique tegen die eveneens aan het loslopen was. Ze had net gedaan en heb het laatste toertje met haar afgewerkt en dan naar huis getaffeld Lachen.

10-toi-toi.jpg

Een rustige training in totaal goed voor 13km in 1h18' en een gemiddelde hartslag van 128. Een goed gevoel na de eerste interval van gisteren en het formpeil lijkt lichtjes te stijgen...hopelijk geen griep voor mij dit jaar Verrast! Morgen een rustdag en dinsdag een extensieve duurloop op het programma...let the beat rock!!!

Commentaren

Een herstelloop uit de boekjes... K'weet het! is moeilijk om tempo te respecteren maar zo hoort ook, daarom .. goe gedaan !!

Gepost door: berre | 03-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.