31-01-13

Gejaagd door de wind

De maand februari is in zicht en na een spoedoverleg gisterenavond met de andere leden en de coach, werd het trainingschema vanaf vandaag, donderdag 31 januari 2013, omgegooid. De fartlek van donderdag is veranderd in een tempoloop en de duurloop van zaterdag wordt een intervaltraining met de groep...ieder op zijn tempo wel te verstaan Lachen. Deze ochtend was het grijs en vrij winderig, maar aangenaam loopweer en ook in mijn bovenkamer zat alles goed Knipogen!

stijve-schouder-t11791.jpg

Deze ochtend was de pijn in mijn schouder nog steeds niet weg en het begint vervelend te worden Wenkbrauw ophalen. Na een week warmtecompressen en de nodige zalf lijkt het dan toch geen kou te zijn...waarschijnlijk een verkeerde beweging gemaakt bij het omhoog helpen van mijn grootmoeder, die nu bij ons inwoont. Vandaar dat ik van gisteren ben begonnen met brufen, zalf en vanaf vandaag het leggen van ijs wat toch beter lijkt te helpen...als ik na het weekend nog last heb moet ik toch eens op doktersbezoek Afgesloten. Tijdens het lopen had ik hier geen last van. De benen zaten superieur en vanaf het begin zat het tempo volgens schema...moest me zelfs inhouden niet sneller te gaan Tong uitsteken. Ik nam de TOITOI-route maar zou het laatste stuk via de slechtere weg richting de abdij nemen met het prachtige uitzicht om dan de afdaling te nemen richting Luiksedreef waar ik altijd op kick Tong uitsteken. Na 3km voelde ik een enorme pijnscheut in de schouder en moest even stoppen...plots voelde ik geen pijn meer en kon de training voortzetten Lachen. De eerste keer dat ik tijdens het lopen er ook maar iets van voelde, of zou het door te lopen los zijn geschoten Tong uitsteken?! Heel de weg lang hield ik het opgelegde tempo vol en dit zonder enige moeite...het was droog en aangenaam buiten. Vervolgens de langverwachte afdaling Tong uitsteken. Ik storte me naar beneden en je dan laten gaan met de nodige risico's....zalig toch...een echte kick Tong uitsteken. Bovendien is de afdaling zeer technisch met bochtjes, uitstekende wortels en een paar venijnige kuiltjes Lachen. Toen ik op de piste in Averbode arriveerde, kwam ik ploegmakker Gunter tegen. Hij was met zijne "woef" aan het wandelen en is pas hersteld van de griep Lachen. Hij zag er scherp uit en na een korte babbel liep ik verder huiswaarts waar ik dan weer een oude kennis, Eddy Pauwels, tegenkwam...ook hij was zijn kilometers aan het doen. Na een goeie warme douche heb ik wat ijs gelegd en de schouder goed verzorgd...ze voelt terug beter aan Lachen. Al een geluk dat je met je schouder niet moet lopen eh Lachen. Een goed halfuur na mijn training begon het buiten goed te regenen...oef geluk gehad met het weer Knipogen.

speed.jpg

De tempoloop was goed voor 12,5km in 1h05' en een gemiddelde hartslag van 144. De maand januari is weer bijna verleden tijd en werd afgesloten met 255,1km Lachen. Morgen rustdag en de schouder soigneren zodat deze hopelijk zaterdag volledig in orde is. Zaterdag staat er immers de eerste intervalsessie van 2013 op het programma...ik kijk hier al zolang naar uit Tong uitsteken. Ben is benieuwd wat dat gaat geven...

29-01-13

Beatrix, barones van Diest

Een grijze en regenachtige dag, dinsdag 29 januari 2013. Ik besloot om net voor de middag mijn geplande extensieve tempoloop uit te voeren. De kou in mijn schouder is zo goed als weg en na de sneeuw kan ook regen mij niet tegenhouden Knipogen.

Beatrix_der_Nederlanden.jpg

Gisterenavond kwam het nieuws op tv dat Beatrix, konigin van Nederland, er de brui aan geeft. De harde tante die na verloop van tijd en de nodige tegenslagen veranderde tot de koningin van het volk. In Nederland heeft de monarchie nog steeds een grotere invloed op de politiek dan in België. Wat we ook niet mogen vergeten is dat zij de barones van de Oranjestad Diest is Lachen. Ik wens haar alvast een mooie vrije periode toe en haar opvolger en zoon veel succes toe. Het nieuws leek een invloed te hebben op het weer, veel regen en wind Tong uitsteken. Ik besloot om mijn training door de straatjes van Okselaar te doen richting Luiksedreef en terug te komen langs de finse piste. De eerste kilometers verliepen wat stroef, van de schouder had ik tijdens het lopen geen last meer. De kou is er zo goed als uit en na de nodige verzorging vandaag en morgen is dat probleem weer opgelost Lachen. Na een drietal kilometer te hebben ingelopen , was het tijd voor de eerste lichte versnelling van twee kilometer...ook deze verliep nogal stroef maar wel volgens schema. Na een kilometer recup was het tijd voor een tweede, iets snellere versnelling van ongeveer twee kilometer...deze liep al wat beter dan de vorige Knipogen. Tenslotte heb ik de laatste kilometers huiswaarts rustig uitgelopen. Toen ik op de piste kwam leek het stukje in de bos er nog goed bij te liggen alsook het eerste stuk van de piste...maar na een paar meters lag ze er zo zwaar bij...ik zakte bijna tot men enkels weg in de brei Afgesloten. Normaal gezien wordt hier elke donderdag door de club fartlek opgedaan. Door de sneeuw was dit echter onmogelijk wegens gladheid en nu is versnellen op een zware zompige piste enkel maar goed voor kwetsures Onbeslist. Het dooiwater en de regen die we gaan krijgen zal veel moderpoelen creërenWenkbrauw ophalen. Ik ga donderdagochtend is kijken hoe ze erbij ligt, maar met de voorspelde regen zal het enkel nog maar zwaarder en slechter worden...misschien nog eens tijd dat de gemeente ingrijpt Lachen?!

09.modder.JPG

De extensieve tempoloop was goed voor 10km in 53' en een gemiddelde hartslag van 145. Het gevoel was niet super...een off-day of toch nog veel werk qua snelheid Verstomd?! Achja, de volgende weken wordt daar aan gewerkt. Morgen rustdag en als de piste er donderdag slecht en zwaar bijligt... dan ga ik de fartlek door de dag doen in de Luiksedreef Knipogen. Ik heb echt geen zin om 20 rondjes te lopen en geen snelheid op te bouwen...bovendien kan ik kwetsures missen als kiespijn Knipogen.

27-01-13

Het Grasbos

Deze ochtend, zondag 27 januari 2013, was het een grijze maar nog vrij droge ochtend. Het had al lichtjes geregend en de wind was strak en koud, toch was de dooi ingezet en het sneeuwpak gehalveerd. Vandaag stond er een langere duurloop van ongeveer 15km op het programma. De Woestijnroutelopers Liesbeth, Helmut, Jan, Robert, coach Albert, ikzelf, gastloper Bart en Cyriel (vader van Liesbeth en ex-wielrenner) vertrokken vol goede moed richting Scherpenheuvel.

Newsitems-8258-attachment1_smelten.jpg

De coach en ik besloten om met de groep de fietspaden te nemen richting Scherpenheuvel. Na twee kilometer gezaag en geklaag dat het niet leuk genoeg was zijn we dan maar aan het station van Zichem richting Molenstede gelopen Lachen. Hier lag veel sneeuw en ijs en dus was het oppassen geblazen, nochtans deed ik de andere route 1x per week en konden evengoed langs de Maagdentoren en het Zichems veld naar Scherpenheuvel zijn gelopen...lag even slecht erbij als de weg die we nu deden, maarja Tong uitsteken. Wat eerst een lichtgolvende route zou worden, werd nu een koninginnenrit met een col van eerste categoire: het Grasbos Tong uitsteken. Een heuvel van 500m met een gemiddelde hellingsgraad van 9% en een max. van 15%. De hoogte van de heuvel is 110m tov zeeniveau. Bij de aanvang van de klim ben ik lichtjes gaan versnellen en het tempo aangehouden tot boven, niet in het rood geweest...gewoon een strak tempo Knipogen. Ik kwam als eerste boven en werd dus winaar van de bergtrui voor de vader van Liesbeth en Liesbeth zelf Lachen. Een ex-wielrenner kent het grasbos goed en wilt dan ook versnellen op zo'n heuvel hé haha Tong uitsteken. We kwamen voorbij het ouderlijke huis van Jan en zouden nog een aantal leden hun woonst bezichtingen Lachen. De route liep dan ook door de smalle straatjes van Moelnstede...eerst een zwaaiend bezoek aan het huis van Bart. Daarna een blitzbezoek bij Helmut. Vervolgens een zwaaiend bezoek bij Liesbeth om tenslotte door de tuin van Jan te crossen om naar zijn zelfgemaakte, maar immers prachtige beelden te gaan kijken van onze ministers Tong uitsteken. Een passie van Jan die deze beelden maakt van onderandere een soort klei denk ik Tong uitsteken. De laatste 3km kregen we een volle laag regen over ons heen en de wind blies dan nog eens op kop zodat het minder leuk lopen werd...hoort erbij eh Knipogen. Het laatste stuk was door Okselaar en langs mijn huis en zo werden 50% van onze sportievelingen hun warme nest bezocht Tong uitsteken.

grafiek.png

De duurloop was goed voor 13,7 km in 1h20' en een gemiddelde hartslag van 134. We zouden er wel 15 gedaan hebben moesten we niet zo nat zijn geweest en de wind wat minder zijn, dan nog lag de finse piste er te slecht bij voor extra rondjes Knipogen. Dit zal de volgende dagen een modderpiste worden en ben zelfs aan het denken om donderdag door de dag fartlek te gaan doen op een tarmacpiste of in de Luiksedreef Verstomd. Ik ga dinsdag een tempoloop doen en eens checken hoe ze erbij ligt om dan te beslissen, staat ze me aan dan doe ik donderdagavond fartlek met de rest op de finse piste Knipogen. Morgen dus inderdaad een rustdag, ik zit trouwens met een kou op mijn schouderblad...soort van tandpijn...maar geen paniek de reflexspray zal zijn werk wel doen en de dag rust morgen ook Knipogen.