31-01-13

Gejaagd door de wind

De maand februari is in zicht en na een spoedoverleg gisterenavond met de andere leden en de coach, werd het trainingschema vanaf vandaag, donderdag 31 januari 2013, omgegooid. De fartlek van donderdag is veranderd in een tempoloop en de duurloop van zaterdag wordt een intervaltraining met de groep...ieder op zijn tempo wel te verstaan Lachen. Deze ochtend was het grijs en vrij winderig, maar aangenaam loopweer en ook in mijn bovenkamer zat alles goed Knipogen!

stijve-schouder-t11791.jpg

Deze ochtend was de pijn in mijn schouder nog steeds niet weg en het begint vervelend te worden Wenkbrauw ophalen. Na een week warmtecompressen en de nodige zalf lijkt het dan toch geen kou te zijn...waarschijnlijk een verkeerde beweging gemaakt bij het omhoog helpen van mijn grootmoeder, die nu bij ons inwoont. Vandaar dat ik van gisteren ben begonnen met brufen, zalf en vanaf vandaag het leggen van ijs wat toch beter lijkt te helpen...als ik na het weekend nog last heb moet ik toch eens op doktersbezoek Afgesloten. Tijdens het lopen had ik hier geen last van. De benen zaten superieur en vanaf het begin zat het tempo volgens schema...moest me zelfs inhouden niet sneller te gaan Tong uitsteken. Ik nam de TOITOI-route maar zou het laatste stuk via de slechtere weg richting de abdij nemen met het prachtige uitzicht om dan de afdaling te nemen richting Luiksedreef waar ik altijd op kick Tong uitsteken. Na 3km voelde ik een enorme pijnscheut in de schouder en moest even stoppen...plots voelde ik geen pijn meer en kon de training voortzetten Lachen. De eerste keer dat ik tijdens het lopen er ook maar iets van voelde, of zou het door te lopen los zijn geschoten Tong uitsteken?! Heel de weg lang hield ik het opgelegde tempo vol en dit zonder enige moeite...het was droog en aangenaam buiten. Vervolgens de langverwachte afdaling Tong uitsteken. Ik storte me naar beneden en je dan laten gaan met de nodige risico's....zalig toch...een echte kick Tong uitsteken. Bovendien is de afdaling zeer technisch met bochtjes, uitstekende wortels en een paar venijnige kuiltjes Lachen. Toen ik op de piste in Averbode arriveerde, kwam ik ploegmakker Gunter tegen. Hij was met zijne "woef" aan het wandelen en is pas hersteld van de griep Lachen. Hij zag er scherp uit en na een korte babbel liep ik verder huiswaarts waar ik dan weer een oude kennis, Eddy Pauwels, tegenkwam...ook hij was zijn kilometers aan het doen. Na een goeie warme douche heb ik wat ijs gelegd en de schouder goed verzorgd...ze voelt terug beter aan Lachen. Al een geluk dat je met je schouder niet moet lopen eh Lachen. Een goed halfuur na mijn training begon het buiten goed te regenen...oef geluk gehad met het weer Knipogen.

speed.jpg

De tempoloop was goed voor 12,5km in 1h05' en een gemiddelde hartslag van 144. De maand januari is weer bijna verleden tijd en werd afgesloten met 255,1km Lachen. Morgen rustdag en de schouder soigneren zodat deze hopelijk zaterdag volledig in orde is. Zaterdag staat er immers de eerste intervalsessie van 2013 op het programma...ik kijk hier al zolang naar uit Tong uitsteken. Ben is benieuwd wat dat gaat geven...

De commentaren zijn gesloten.