29-01-13

Beatrix, barones van Diest

Een grijze en regenachtige dag, dinsdag 29 januari 2013. Ik besloot om net voor de middag mijn geplande extensieve tempoloop uit te voeren. De kou in mijn schouder is zo goed als weg en na de sneeuw kan ook regen mij niet tegenhouden Knipogen.

Beatrix_der_Nederlanden.jpg

Gisterenavond kwam het nieuws op tv dat Beatrix, konigin van Nederland, er de brui aan geeft. De harde tante die na verloop van tijd en de nodige tegenslagen veranderde tot de koningin van het volk. In Nederland heeft de monarchie nog steeds een grotere invloed op de politiek dan in België. Wat we ook niet mogen vergeten is dat zij de barones van de Oranjestad Diest is Lachen. Ik wens haar alvast een mooie vrije periode toe en haar opvolger en zoon veel succes toe. Het nieuws leek een invloed te hebben op het weer, veel regen en wind Tong uitsteken. Ik besloot om mijn training door de straatjes van Okselaar te doen richting Luiksedreef en terug te komen langs de finse piste. De eerste kilometers verliepen wat stroef, van de schouder had ik tijdens het lopen geen last meer. De kou is er zo goed als uit en na de nodige verzorging vandaag en morgen is dat probleem weer opgelost Lachen. Na een drietal kilometer te hebben ingelopen , was het tijd voor de eerste lichte versnelling van twee kilometer...ook deze verliep nogal stroef maar wel volgens schema. Na een kilometer recup was het tijd voor een tweede, iets snellere versnelling van ongeveer twee kilometer...deze liep al wat beter dan de vorige Knipogen. Tenslotte heb ik de laatste kilometers huiswaarts rustig uitgelopen. Toen ik op de piste kwam leek het stukje in de bos er nog goed bij te liggen alsook het eerste stuk van de piste...maar na een paar meters lag ze er zo zwaar bij...ik zakte bijna tot men enkels weg in de brei Afgesloten. Normaal gezien wordt hier elke donderdag door de club fartlek opgedaan. Door de sneeuw was dit echter onmogelijk wegens gladheid en nu is versnellen op een zware zompige piste enkel maar goed voor kwetsures Onbeslist. Het dooiwater en de regen die we gaan krijgen zal veel moderpoelen creërenWenkbrauw ophalen. Ik ga donderdagochtend is kijken hoe ze erbij ligt, maar met de voorspelde regen zal het enkel nog maar zwaarder en slechter worden...misschien nog eens tijd dat de gemeente ingrijpt Lachen?!

09.modder.JPG

De extensieve tempoloop was goed voor 10km in 53' en een gemiddelde hartslag van 145. Het gevoel was niet super...een off-day of toch nog veel werk qua snelheid Verstomd?! Achja, de volgende weken wordt daar aan gewerkt. Morgen rustdag en als de piste er donderdag slecht en zwaar bijligt... dan ga ik de fartlek door de dag doen in de Luiksedreef Knipogen. Ik heb echt geen zin om 20 rondjes te lopen en geen snelheid op te bouwen...bovendien kan ik kwetsures missen als kiespijn Knipogen.

De commentaren zijn gesloten.