24-01-13

Ijspistier

Deze voormiddag, donderdag 24 januari 2013, trok ik alleen op pad voor een tempoloop met variatie. Ik nam de trainingsroute naar Scherpenheuvel, op de ijsvrije fietspaden kon ik dan een strak tempo lopen en op de besneeuwde delen het tempo wat laten zakken Lachen. De laatse dagen had ik een goed gevoel op de sneeuw en ijs, misschien ben ik wel aan het transformeren naar een ijspistier Tong uitsteken?! 

Winterijspret.jpg

De sneeuwdagen van de laatste veertien dagen zorgden ervoor dat ik me moest toeleggen op duurlopen...eigenlijk wel goed zodat de brede basis kon gelegd worden Knipogen. Toch kijk ik uit naar de intervalsessie's Verstomd! De volgende weken, als de sneeuw wegblijft, zullen de tempolopen toenemen en stilaan over gaan in intervaltrainingen. Vandaag kon ik een gevarieerde tempoloop  inlassen Lachen. Ik vertrok richting Scherpenheuvel langs de fietspaden van de Ernest Claestraat en kon een goed tempo aanhouden...de benen zaten de eerste kilometers niet super Knipogen. Aan de eerste Demerbrug liep ik langs de Maagdentoren richting Zichems Veld. Deze route was besneeuwd en vrij gald, ik liet het tempo lichtjes zakken...kon toch nog 5'30" à 5'45"/km volhouden. Het gevoel in de benen werd beter en in het Zichems veld kon ik onder de 5'30"/km hollen, deze licht vrij zwaar hoor...besneeuwd, hobbelig en heuvelachtig Knipogen. Het was vrij kalm onderweg en er hing minder smog dan gisteren...waarschijnlijk omdat er een licht briesje uit het oosten stond dat koud aanvoelde Afgesloten. Het was rond de -3°C met af en toe wat zon, maar de wind liet het kouder aanvoelen. De laatste dagen loop ik steeds sneller op de sneeuw en het ijs, toch ben ik voorzichtig en geconcentreerd Knipogen. Eens uit het Zichems veld liep ik langs het voetbalveld van Zichem, door het dorp, langs de kerk, een stuk langs de oude molen en Demer, om dan terug langs de Ernest Claesstraat richting huiswaarts te keren.  De voorlaatste kilometer nog een lichte versnelling uit de benen geschud met een tempo rond de 4'20"/km Tong uitsteken. De laatste kilometer wat uitgelopen en daarna goed gestreched. Het stuk huiswaarts voelde kouder aan, waarschijnlijk door de koude wind op kop. 

Kingdom.jpg

Een gevarieerde tempoloop goed voor 12km in 1h03' en een gemiddelde hartslag van 147...jaja nog steeds op aangepaste wijze aan het trainen...zeker nog twee maand hoor Tong uitsteken. Deze namiddag en morgen rust. De laatste weken volg ik s'namiddags de Britse advocatenserie "Kingdom" met de nodige Britse humor...beetje aan verslaafd maar net zoals het lopen verzet dat mijn zinnen Knipogen. Fysiek klim ik naar de top en ook mentaal zit er lichte vooruitgang in te komen...eindelijk! Zaterdag en zondag staat er een duurloop op het programma met de andere clubleden...kijk uit naar de lachmomenten Lachen

De commentaren zijn gesloten.