22-01-13

Het gevecht

We zitten momenteel een paar dagen in een iets minder koude periode, overdag temperaturen rond het vriespunt en s'nachts vorst. Deze ochtend, dinsdag 22 januari 2013, werd het dus een duurloop in "aangename" omstadnigheden, toch moet er nog steeds een gevecht geleverd worden tegen de sneeuw Tong uitsteken. Liesbeth, coach Albert en ikzelf waren klaar voor de ochtendtraining, de rest van de club traint na hun werk deze avond op de piste. De finse piste ligt er slecht bij, hobbelig en aangedamd zodat gladheid verzekerd is Onbeslist.

zomer.jpg

Onder een vrijwel grijze hemel ging de training van start richting VVV-toren. Voor onze veiligheid namen we de goed beloopbare TGV-route. De coach had het toch wel koud, al was het wamer dan in het weekend...maar meneer kwam met een broek minder aan de start en zou in licht zomerse toestanden de training volgen Tong uitsteken. Tempolopen, fartlek- en intervaltrainingen zijn deze dagen levensgevaarlijk, het risico op kwetsuren ligt veel te hoog. We houden het dus bij duurloopjes en sterken de basisconditie en uithouding nog wat aan. Vanaf volgende week zou er dooi zijn met temperaturen rond de 7°C...vanaf dan zullen de trainingen opgedreven worden met lichte interval en een tempoloop per week Knipogen. Er werd veel gebabbeld en vooral uitgekeken naar het begin van het zomerseizoen. Er zijn veel vragen die onbeantwoord blijven, toch voor een stuk. Vragen zoals: Hoe zal de concurrentie zijn? Hoe goed zijn de Woestijnroutelopers verbeterd? Hoe zal ikzelf voor de dag komen? Zullen we veel top tien plaatsen en podiumplaatsen veroveren?...Nog een paar weken en dan zullen de antwoorden week per week komen. De eerste wedstrijden zal aftasten zijn met een conditie die nog niet 100% "mag" zijn...een echte eerste piek zou pas tegen mei gepland zijn Lachen. Al kan dat soms vroeger komen...als je goede benen, een goede conditie hebt en geen pech kent kan dat allemaal vlug gaan hoor Knipogen. De laatste weken waren zware duurlopen en de gewrichten worden toch wel belast...tijd dat de doooi er komt. De sneeuw lag er vandaag wel vele beter bij en dus was het prettig lopen en minder zwaar dan in het weekend. Plots kreeg ik onderweg een gevoel dat mijn been er zou afvallen...waarschijnlijk een lichte kramp die na een dikke kilometer terug weg was Stoer. Toen we na een tocht van 14,5km aan de sporthal kwamen merkten we Jan Peirlinck op...de coach had per ongeluk een verkeerd uur aan hem doorgegeven Tong uitsteken. Toen Jan ons opmerkte ontaarde dit in een sneeuwbal gevecht en de coach en Liesbeth werden bekogeld...ik gelukkig niet Lachen. Het was maar speels hoor en Jan had een 10tal km gelopen, onze excuses voor het ongemak Jan...de coach wordt een dagje ouder hé Tong uitsteken

sneeuwballengevecht.gif

Een gezellige training en de zon kwam zelfs op het einde te voorschijn...zalig! Een rustige duurloop van 15,8km in 1h34' en een gemiddelde hartslag van 135. Vanaf donderdag kan het s'nacht vriezen tot -12°C en overdag -5°C...lopen met een hoge rug dus Tong uitsteken. Achja het zijn de laatste koude ijzige dagen...voorlopig dan toch. Vanaf volgende week dooi en een opdrijving van de trainingen...hopelijk komt er geen sneeuw meer Verrast. Maar voor het zover is...donderdag nog een duurloop op het programma...morgen rustdag dus Stoer!

De commentaren zijn gesloten.