19-01-13

Spaanse zon en Boerenwormkruid

Deze ochtend, zaterdag 19 januari 2013, was het koud en grijs. Het was -3°C maar de gevoelstemperatuur lag door de koude wind rond de -10°C Verrast. Alle asfaltwegen lagen er spekglad bij, enkel de boswegjes zijn nog goed beloopbaar Onbeslist. Een nieuwe sneeuwlaag is welkom om meer grip te hebben en deze zou er deze nacht en morgen komen. Met gevoel voor risico trokken de Woesntijroutelopers Liesbeth, Robert, Ann, coach Albert, ikzelf en gastloper Bart op pad richting VVV-toren.

costa_brava_ferienhaus.jpg

We besloten om de TGV-route te nemen en begonnen al babbelend aan onze training. Dominique vertoeft op deze moment aan de Spaanse costa's en is zoals alle grote atleten op training onder een zalig warm zonnetje Tong uitsteken. Ook gastloper Bart was voor twee dagen naar Barcelona geweest...juist die dagen dat wij in de sneeuw moesten trainen Wenkbrauw ophalen. Hij was er voor zijn werk maar kon toch zijn training doen onder een warm zonnetje en een aangename 13°C. Hij trainde er in T-shirt en korte broek, de Spanjaarden liepen er bij zoals wij nu bij de vrieskou...dat ze maar niet naar hier komen dan haha Lachen. De asfaltwegen van de Lekdreef en Luiskedreef lagen er spekglad bij en al gauw werden de besneeuwde kantjes gekozen als loopterrein. Ann had iets bij om rond haar schoenen te doen zodat ze geen last had van de gladheid. Ze was niet te houden en ik volgde haar Lachen. Na tweemaal te zijn teruggefloten, omdat we wegliepen van de rest, besloten we ons kalm achteraan te houden. Nouja ik besloot om de weg terug te leiden en boswegjes te nemen die er goed beloopbaar bijlagen. Deze wegjes waren goed, buiten dan één hobbelige weg richting de abdij. Robert die eerst bevroren was, liep zo heet dat hij steeds meer kledingstukken uittrok Tong uitsteken. Ik nam dan maar een binnenweg door de bos want anders was Robert weer in zijn adamskostuum aan het rondlopen als we aan de sporthal zouden komen Tong uitsteken. Toen we aan "Het Vossenhol" kwamen, roken we de geur van pannekoeken...iedereen kreeg zin en moest denken aan de lekkere kruidkoeken van het voorjaar...je weet wel die overheerlijke pannenkoeken van grootmoeder met een kruid in dat zo lekker ruikt en smaakt en gedurende het voorjaar kan bereid worden Lachen. Tot onze grote verbazing wist niemand de naam van het kruid in de koeken, wel in de titel staat hij nl. Boerenwomkruid of Reinvaren is de juiste Nederlandse benaming. Iedereen snakt ernaar en ik weet dat mijn grootmoeder goede kruidkoeken kan bakken...daarom wordt er gedacht een kruidkoekenjogging te organiseren met start en aankomst bij mij thuis Tong uitsteken...mmmh ik zal er eens over denken. Het nieuwe stuk dat vooraf ging aan de lekkere geuren was prachtig en het uitzicht adembenemend...denk zelfs dat Liesbeth een foto ervan gemaakt heeft en kan ook Marcel Aerts deze plek aan raden dezer dagen (meer info bij Albert, Celle Tong uitsteken). 

thumbnail_Boerenwormkruid_in_berm_klein.jpg

Er werd dus goed gebabbeld en gelachen tijdens de training. De nog steeds zware training in de sneeuw was goed voor 15km in 1h27' en een gemiddelde hartslag van 136. Het ziet ernaar uit dat er nog sneeuw bijkomt en dat mag wel voor een betere grip Knipogen. De koude zal ook nog een week aanhouden, misschien wel langer dus de trainingen zullen steeds zware duurlopen worden. Morgen is er opnieuw een duurloop in clubverband gepland en ben alvast bezig met een goed beloopbare weg uit te stippelen...als er sneeuw valt is dat sowieso geen probleem Knipogen.

De commentaren zijn gesloten.