16-01-13

Forza Frosta

Bij het opstaan deze ochtend, woensdag 16 januari 2013, dacht ik bij mezelf: "wat een prachtige winterdag". Ik besloot om snel iets te eten en me klaar te maken voor een tempoloop in de sneeuw. De eerste stappen buiten voelde goed en jawel, de sneeuwkwaliteit is super om te lopen...zelfs beter dan gisteren.

zichem.jpg

Een prachtig winterlandschap zorgt voor de nodige gezelligheid en als je daar dan al lopend kunt van genieten, zalig Lachen! Ik had deze ochtend bang dat de sneeuw zou omgevormd zijn tot een harde ijspiste, maar het was beter lopen dan gisteren. Het was aangenaam vertoeven in de winterzon en zeker niet ijskoud. Een loper die nu binnenblijft is een watje Tong uitsteken. Ik koos voor een trainingsroute die ik in de zomer wekelijks doe. Deze gaat langs de Sporthal van Averbode richting Maagdentoren van Zichem. Vervolgens over de tramroute richting Zichems veld...langs de grens van Kaggevinne en Scherpenheuvel terug door het Zichems veld richting en door het dorp van Zichem...langs de molen en Demer om tenslotte terug langs de Ernest Claesstraat naar huis te lopen. Het was goed beloopbaar maar op plaatsen waar bijna niemand geweest is, was het zwaar klouteren. Ook de hellingen in het Zichemsveld zijn verradelijk en zwaar Lachen.  In het Zichems veld kwam ik Bob Mesens tegen die vandaag terug groen licht had gekregen om te joggen. Toch besloot Bob het te houden bij een winterwandeling en na wat gebabbel nam ieder zijn tempo en route weer aan. Ik wens Bob nogmaals beterschap en een spoedig herstel toe Knipogen. De omgeving was prachtig en stralend weer, genieten en afzien lagen kort bij elkaar. Wie geen gebruik maakt van een loopje of wandeling dezer dagen, mist echt wel kunst van de bovenste plank Knipogen. Het was een tempoloop en dus hield ik het tempo zo strak mogelijk, maar je mag er zeker van zijn dat een duurloop van 6'/km in de sneeuw overeenkomt met een duurloop van 5'/km zonder sneeuw. Mijn trainingen zijn bovendien nog eens aangepast waardoor het sowieso zwaarder trainen is. Toch liep het vlotjes en ben ik moe maar voldaan thuisgekomen Lachen.

11153274-cartoon-kerstman-lopen-voor-oefening-in-de-sneeuw-met-sneeuwpop.jpg

Een tempoloop die goed was voor 12km in 1h09' en een gemiddelde hartslag van 144. In de zomer zou dit overeenkomen met een gemiddelde van 13km/h denk ik of zelfs meer...dat zie je aan de hartslag en voel ik aan de beentjes Tong uitsteken. Ik hoop dat de kwaliteit van de sneeuw zo blijft, dan is lopen echt genieten...maar vrees elke dag weer voor verhard ijs Wenkbrauw ophalen. Morgen ga ik een duurloop van 13km doen en de TOITOI-route verkennen voor de andere leden tegen het weekend. Genieten van deze prachtige dagen is de boodschap Lachen.

De commentaren zijn gesloten.