15-01-13

Krachttraining

Deze ochtend, dinsdag 15 januari 2013, stonden we allemaal op en zagen we een mooi pak sneeuw, dat in onze streek 6cm dik was. Het was niet zo koud buiten en ideaal weer om te lopen. Liesbeth, ik en coach Albert trokken richting VVV-toren voor wat sneeuwpret.

sneeuw.jpg

Deze ochtend toen ik buitenkwam , merkte ik meteen op dat de sneeuw van ideale kwaliteit was. Vers, plakkerig en niet bevroren. Het was echt ideaal loopweer, al maakte de sneeuw het wel zwaarder dan anders. We liepen via de TGV-route riching VVV-toren. Domnique moest verstek laten door een buikgriepje, veel beterschap Knipogen!!! Het was heel leuk lopen en er werd goed gebabbeld. De sneeuw maakte de training wel zwaarder en dat voelde je toch wel aan de kuiten...neem daar nog eens de aangepaste methode bij en je hebt een ideale krachttraining Tong uitsteken. Eens aan de VVV-toren kregen we een groep lopers in het oog die stonden te wachten op een startschot Verstomd? Zijn het "De Bosvrienden" die eens gek gaan doen Lachen? Toen we halfweg op onze terugweg waren richting de Turnhoutsebaan scheerde er enkele naast ons door, het leek wel een wedstrijd. Eens we aan de parking kwamen aan de Turnhoutsebaan, waar we elke keer moeten oversteken, merkten we een bus van het leger op en werden de lopers gechronometreerd. Ze moesten een proef afleggen...2,4km zo snel als ze konden en de eerste deed dat in 8'20" oftewel 17,3km/h...denk wel dat ik dat op zo'n korte afstand kan halen maar dan wel zonder sneeuw Tong uitsteken. In de Luiksedreef kwamen we de Luc Pittevils tegen die ook steeds in weer en wind traint. Zo zie je maar dat de echte Flandriens niet kijken naar wat sneeuw of vorst...je wordt er in mijn ogen enkel maar sterker van. Prachtige training en misschien wel de best beloopbare van de week...want als het nu gaat vriezen verandert de goed beloopbare sneeuw in ijs en kan je echt wel schaatsen Stoer.

sneeuw 2.jpg

Het werd een rusitge duurloop met de nodige weerstand (sneeuw) van 14,7km in 1h24' en een gemiddelde hartslag van 138. Had de coach nu zijn zelfgemaakte loopband nog maar...dan konden we elk op een bepaald uur in zijn garage gaan trainen haha Tong uitsteken. De Woestijnroutelopers laten hun niet kennen en gaan door weer en wind...geen watjes Lachen. Donderdag een duurloop langs de hopelijk opengemaakte fiestpaden op de planning....de piste zal te glad zijn en zeker voor fartlek Wenkbrauw ophalen. Ik zal nog zien maar ik ga morgen of vrijdag een extra duurloop inlassen...één van de twee wordt een rustdag maar dat zal afhangen van de gladheid.

Commentaren

Super om te zien. Heb vanmorgen in korte broek 9 Km gelopen in Barcelona met 13 graden...

Gepost door: Bart | 15-01-13

Reageren op dit commentaar

JALOERS!!! Geniet van de Spaanse zon, tegen dat jij terug bent zijn we misschien ook ontdooit...ze geven -10°C s'nachts brr.

Gepost door: Björn | 15-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.