13-01-13

Het winteroffensief

Deze ochtend, zondag 13 januari 2013, werd het winteroffensief geopend. Binnen twee maand vindt de slag om Averbode plaats en dus moet er getraind worden, vriestemperaturen of niet Tong uitsteken. Bij temperaturen net onder het vriespunt vertrokken de kilometervreters Liesbeth, Helmut, Robert, coach Albert en ikzelf richting VVV-toren.

iron-man-cartoon.jpg

Gewapend met handschoenen trokken we door de bossen van Averbode en Tessenderlo. Het had minder hard gevroren dan gisteren maar de wind was kouder en sneed in je gezicht. Vooral toen de zon erdoor kwam werd het gevoelig kouder Verstomd?! Er werd heftig gebabbeld en gelachen Tong uitsteken. Het tempo was dus prima, al moesten we Robert fel intoomen. Halfweg begon hij plots "Marsiaans" te praten Tong uitsteken?? Er wordt overwogen om Robert een week te schorsen wegens verschillende feiten...van het overtreden van de wet tegen overbemesting tot het gebuik van illegale drugs Lachen. Dat brabbelen was waarschijnlijk een "because-I-got-high-moment" Lachen. We hebben in ieder geval de "Gendarmerie" van Parijs verwittigd om een volleybalnet te voorzien als de marathon plaatsvindt. De rest van de club is aan het overwegen om in 2014 de marathon van Londen te lopen, Liesbeth kent er toch al haar weg Tong uitsteken. Komt de marathon eigenlijk in de winkelstraten van Londen Tong uitsteken? Het was zeer gezellig en dit maakte het een stukje warmer. Op onze terugweg kregen we gezelschap van gastloper Bart uit Molenstede. Bij de aankomst terug aan de sporthal had ik 15km op de teller en de rest 14,3km (mijn inloop stuk richting de sporthal, weet je nog?). Ik besloot, toen de rest vertok naar huis, om nog een blokje om te lopen zodat ik afklokte op 17,3km.

get-high-get-because-i-got-high-stuck-in-head.jpg

De benen hadden geen last van verzuring of dergelijke door de wedstrijd gisteren. Ook tijdens de training en erna zaten ze nog goed. Mijn duurloop (nog steeds aangepast tot maart zelfs) was dus goed voor 17,3km in 1h41' en een gemiddelde hartslag van 132. De nacht van maandag op dinsdag wordt er veel sneeuw verwacht en de dagen erna kelderen de temperaturen nog meer zodat overdag de maxima rond -4°C liggen...brrrr Afgesloten! Morgen rustdag en de duurloop van dinsdag zal op gladde sneeuw plaatsvinden...oh jeej...

De commentaren zijn gesloten.