12-01-13

Natuurloop Lier 5km

Deze ochtend stond ik op en deed mijn rolluik omhoog...het zag serieus wit en had harder gevroren dan verwacht Wenkbrauw ophalen. Een groot geluk dat de wedstrijd in Lier pas om half twee plaatsvond, ongeveer het warmste moment van de dag...nouja warm 2°C Tong uitsteken. Ik trok met een klein hartje en zonder echte ambitie net voor de middag naar Lier. De conditie testen en wat wedstrijdritme opdoen was de boodschap.

Atletiekpiste.jpg

Stipt half één kwam ik aan op de atletiekpiste van AC Lyra. De halve marathon en 10km zou op deze piste starten en aankomen. De 5km kwam aan op deze piste en vertrok een kleine 500m van de piste...kort aan de Nete. Om half twee werden de drie afstanden op gang geschoten met elk een ander parcours. Het was koud maar in de zon was het aangenaam. De start was meteen goed Stef De Vos en Stijn Van Buggenhout namen de leiding in handen en ik liep wijselijk mijn tempo maar haalde toch 2'41"/km de eerste 500m...je mag de start niet echt missen hé Knipogen. Ik liet het gat vallen met de koplopers en een vijftal stak me voorbij. Ik liet ze begaan en liep mijn eigen tempo...de eerste kilometer was tegen 3'35"/km Verstomd. We zaten nu al halfweg op het lange rechte stuk naast de Nete en de wind was in het voordeel. Bij het ingaan van de tweede kilometer lag ik net in positie zeven en had dus al een lange atleet (2x mezelf) kunnen inhalen Lachen. Ik besloot om het tempo strak te houden want ik zag het kopduo voor me en kwam korter op de rest. Halfweg de wedstrijd draaiden we terug richting de atletiekpiste op een mooie rechte weg met af en toe een licht opwippertje dat je wel voelde. De wind blaasde recht op de snoet en was koud...ijzig koud. Toch bleef ik het tempo aanhouden van de vorige kilometer en lag aan kilometer drie in zesde stelling...nog 20m achter de vijfde. In de kop van de wedstrijd moest Stijn afhaken bij Stef De Vos en de nummer drie kwam korter naar hem toe...een gat van honderd meter en dan had je de nummer vier...nog een gat van zeventig meter en daar liep ik dan plots. Aan kilometer vier had ik een gat geslagen op mijn concurrent die ik net had ingehaald en deze loste meteen. Ik voelde dat ik nog overschot had en besloot de laatste kilometer alles te geven. Ik liep nu in vijfde positie en de eerste drie waren te ver weg maar die nummer vier kon ik misschien nog bijbenen...tevergeefs hij viel niet stil Wenkbrauw ophalen. Bij het opdraaien op de piste, waar je nog de volledige 400 kon sprinten, loste plots mijn hartslagmeter...deze werd meteen uitgezwierd en richting moeder de vrouw gezwierd Lachen. Vanaf heden loop ik geen wedstrijden meer met dat onding aan Tong uitsteken. De laatste vierhonderd meter nog goed uitgesprint en werd dus 5e in een tijd van 19'03" (15,75km/h) en dit van 158 deelnemers. Loopmakker Stijn Van Buggenhout moest op de piste een concurrent laten voorgaan maar werd knap 3e Knipogen. Ik ben zeker en vast tevreden want ik ben nog steeds zonder interval aan het trainen...enkel fartlek en duurlopen. De conditie is terug oké zonder twijfel...maar ik haal nu al het niveau van half april en toen had ik al 2 maand stevig getraind en 6 wedstrijden achter de rug Verrast. Voor de eerste wedstrijd van 2013 is dit niet slecht hé Knipogen. Ik denk dat ik op goede weg ben en dit enkel door de wijze raad van de coach, die soms toch nog veel sakkerd dat ik me niet genoeg inhoud Tong uitsteken

Lier.JPG

Door deze prestatie krijg je terug zelfvertrouwen en een boost om door te gaan Lachen. Eén wedstrijd op een maand in de winter is zeker niet slecht om de snelheid erin te houden, voor de rest mag het kalmer met veel duurloopjes. Het parcours was schitterend en de organisatie top...buiten de tijdsregistratie. Deze was met een chip, maar je moest deze echt op borsthoogte dragen. Vorige wedstrijd in december waren er 100 deelnemers (nu op de 5km, 21 mensen eruit genomen) niet geregistreed door het té laag hangen van de nummer Verstomd, droevig systeem niet?! Morgenochtend staat er een duurloop van 15km op het programma met de andere leden van de Woestijnroutelopers en na de middag naar het BK veldrijden kijken. Ik hoop dat de volgende weken de sneeuw wegblijft zodat het trainen aangenaam blijft Afgesloten.

De commentaren zijn gesloten.