10-01-13

Half en half

Vandaag, donderdag 10 januari 2013, stond er een fartlektraining op het programma. Het wordt stilaan kouder en dat voel je toch wel, al vriest het nog niet overdag. Vanaf zondag zal het wat kouder zijn in de dag Lachen. De bakker is op hoogtestage en dus liet onze vaste gastloper het afweten. De Woestijnroutelopers Liesbeth, Helmut, Robert, coach Albert en ikzelf waren van de partij.

1044927-Cartoon-Penguins-Warming-Up-By-A-Fire-Poster-Art-Print.jpg

Toen ik op de piste aankwam, zag ik twee bleke wat oudere mannetjes met een groene muts op me afkomen...de marsmannetjes Tong uitsteken? Nee, toch niet! Het waren Albert en Robert Lachen. De coach was net genezen van zijn griepje maar kwam toch coachen, Robert werd ziek in de auto en heeft toch een uurtje op zijn tempo gelopen. Hij voelde zich maar half en half...na een tas warme melk met honing zou hij zijn "pisama" snel aantrekken en gaan slapen Tong uitsteken. Kalm aan doen de volgende dagen Robert en goed uitzieken!!! De griepepidemie is volop uitgebroken en na al tweemaal goed ziek te zijn geweest, hou ik mijn hart vast Afgesloten. De conditie is nu terug redelijk. Na een paar rondjes inlopen, kon de eerste versnelling beginnen. Ik deed het rustig aan en enkel in de tweede ronde, toen ik voelde dat het tempo precies wat zakte, nam ik de kop over. De nieuwe trainingsvorm helpt wel hoor Knipogen. Ik liep telkens een tiental seconden te snel op 2 rondjes, wat al bij al nog meevalt als je weet dat ik anders dertig tot veertig seconden te snel liep. De andere versnellingen waren van het zelfde caliber. In het algemeen waren de versnellingen vele rustiger dan de voorbije weken en dit allemaal dankzij een oud gebruik Lachen. Daarna nog een paar rondjes uitgelopen en de training zat er weer op...Robert zag toch maar witjes en het werd hoog tijd dat de training gedaan was, denk ik Knipogen...al heeft hij de versnellingen niet meegedaan.

gans.jpg

Een training met de handrem op dankzij de tip van de coach. Ze was in totaal goed voor 14,2km in 1h24' en een gemiddelde hartslag van 143. Morgen nog een half uurtje loslopen en als de griep niet opkomt, hoop ik zaterdag te starten in Lier op de 5km zonder enige ambitie. Een wedstrijd om wat ritme op te doen en we zien wel waar we uitkomen want de winter begint jammer genoeg met een tweede en waarschijnlijk langere koude periode Wenkbrauw ophalen.

De commentaren zijn gesloten.