08-01-13

Velocità rotto

Vandaag, dinsdag 8 januari 2013, was het een eenzame training. Er stond voor mij een speciale vorm van fartlek op het programma, dat sowieso afwijkt van de andere leden hun schema. Het is voorlopig nog zacht en grijs, al komt daar na het weekend verandering in Verrast! Het gaat vriezen en zolang dat zonnige dagen zonder sneeuw zijn, valt dat nog mee Knipogen.

bord+contrle+snelheid+a208+foto+bas+idema+IMG_8929.JPG

Deze ochtend was het dan zover, de eerste nieuwe trainingsvorm. De bedoeling is om meer weerstand op te bouwen en mijn snelheid voorlopig wat te onderdrukken tot op een moment dat ze terug omhoog mag. Het zorgt er dus voor dat ik geen te hoge snelheden haal en een hogere hartslag verkrijg dan gewoonlijk. De eerste drie kilometer waren rustig inlopen om vervolgens twee kilometer lichtjes te versnellen. Daarna één kilomter recup en opnieuw twee kilometer lichtjes versnellen maar iets sneller dan de vorige keer. Ten slotte heb ik twee kilometer uitgelopen en goed gestretched Lachen. Onderweg kwam ik veel mensen tegen die, "Hey Björn!", riepen maar ik niet meteen herkende. Enkel de moeder van Joeri Saenen herkende ik en riep:" Alé rapper want die andere zijn al aan het terug lopen". Met die andere bedoelde ze Liesbeth en Dominique die een duurloop gedaan hebben. Tot mijn grote verbazing kwam ik ze nergens tegen ook al versnelde ik...of zouden ze ook aan een geheime missie bezig zijn Tong uitsteken?! De training verliep vlotjes en deed me deugd. Ik heb een goed gevoel in de beentjes Lachen.

10144511-cartoon-zakenman-klimmen-op-het-schema.jpg

Een korte fartleksessie vandaag met 10km in 54' en een gemiddelde hartslag van 147. Ik zit op schema en alles verloopt volgens plan, geen problemen dus Knipogen! De volgende training is een fartlektraining op de piste in Averbode nu donderdag...ben is benieuwd wat dat gaat geven...

De commentaren zijn gesloten.