06-01-13

Mentaal geklungel

Deze ochtend opgestaan met een rothumeur na een avond gepiekerd te hebben. Het mentaal geklungel houdt maar niet op, des al niet te min gaat de conditie erop vooruit Lachen. Vandaag, zondag 6 januari 2013, stond er immers een duurloop van ongeveer 15km op het programma. De training zou veelbelovend worden met al die frustraties Afgesloten.

doh.jpg

Deze ochtend een vervroegde training die de TGV-route zou volgen. Samen met de andere leden Robert, Helmut, Liesbeth, Ann, Dominique en coach Albert trok ik op pad voor een langere trage duurloop. Mijn benen zaten goed deze ochtend na de duurloop van 14,8km gisteren. Al meteen van in het begin was ik er niet met mijn gedachten bij. Ik liep een cadans waardoor ik steeds verder van de rest wegliep...soms wel gaten tot 100m en dan werd ik ook meteen teruggefloten...al een chance of door het "dagdromen" zou ik tot in Lommel gelopen zijn zonder iets te merken Knipogen. Toch was mijn tempo niet moordend tegen +/-5'30/km. De andere leden, die waarschijnlijk minder of zelfs geen kopzorgen hebben, liepen het tempo van 6'/km perfect. Alhoewel dat Robert door zijn nieuwe experimenten soms ook wegliep van de rest Tong uitsteken. De donker groene veters, gele horloge, een band om zijn middel vol drankjes en gels en daarbij nog eens een zakje met een revolver en wc-papier in zorgden voor de nodige hilariteit Lachen. Hij is volop aan het experimenteren en trainen voor de marathon van Parijs...zijn er eigenlijk bossen in Parijs voor als Robert moet... Lachen??? Toen we de VVV-toren hadden bereikt, draaiden we terug richting Averbode. Alweer liep ik lichtjes weg van de rest en creeërde een gat van 300m...de coach liet begaan want hij zag ook wel dat ik niet in mijn sas zat Knipogen. Toen ik het gat opmerkte ben ik meteen teruggedraaid zoals het hoort...maar al snel had ik opnieuw een gat van 200m Verstomd! Er wordt gedacht om de oude trainingsmethode van de coach zo snel mogelijk uit de kast te halen zodat ik toch iets trager loop en weerstand opbouw. Deze methode blijft uiterst geheim voor de concurrentie Afgesloten!!! De voorbereidingen worden getroffen zodat er de volgende training mee kan gestart worden. Voor de rest was de training perfect en rustig.

cowboy-with-lariat.gif

Bij thuiskomst heb ik nog een omweg door de bos genomen zodat ik op 16km kwam in 1h33' en een gemiddelde hartslag van 134. De conditie zit top en ook mentaal zit het qua lopen wel oké...maar voor de rest heeft het kopje rust nodig Knipogen. Het zit overvol maar ook hier zijn de nodige maatregelen al genomen...ik wil zo snel mogelijk terug mezelf zijn hé Lachen. Deze namiddag wat ontspannen met sport op de tv...cyclocross te Rome waar ik tip op Pauwels!!! Morgen rustdag en dinsdag een tempoloop met de nieuwe "ouderwetse" methode mwhahaha Tong uitsteken!

Commentaren

Die oude trainingsmethode heeft 200% resultaat Björn en is mij vele jaren geleden door een onderzoeker bij Bloso toevertrouwd ;-)

Gepost door: berre aerts | 06-01-13

Reageren op dit commentaar

De voorbereidingen zijn getroffen ;). Dinsdag start ik ermee :)!

Gepost door: Björn | 06-01-13

Reageren op dit commentaar

Als men in een groep een duurloop doet praat en grapt men. Zo gebeurde ook in mijnen tijd toen ik vaak samen liep met mijn twee zoontjes die mee fietsten terwijl ze voortdurend vragen stelden over de omgeving en vele andere dingen. Nooit is één van hen met de fiets, alhoewel dat gemakkelijk ging, vooruit gaan rijden. Wellicht vnden ze soelaas in de praatjes die we voerden. Trek U ook daaraan op Bjorn.

Gepost door: Marcel Aerts | 06-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.