03-01-13

Het Christusbeeld

Vandaag, donderdag 3 januari 2013, stond er een fartlektraining op het programma. Het is nog steeds januari en dus blijft de training hetzelfde als anders. Goed inlopen, dan vier keer twee rondjes tegen een lichte versnelling met één rondje rust telkens. Achteraf goed uitlopen en stretchen. Ik voelde me goed in mijn sas vandaag en heb geen last van overtollige kilootjes door de feesten...hopelijk de rest ook niet Tong uitsteken?! Het zal weer moeilijk zijn me in te houden vrees ik, maar ik ga mijn best doen.

JZCHR.jpg

Zoals elke donderdag waren de Woestijnroutelopers Liesbeth, Helmut, Robert, coach Albert, ikzelf en loopgezel "den bakker" van de partij. De piste was weer goed bevolkt vandaag, veel mensen zullen de feestkilo's er willen afwerken denk ik Lachen. Ik ben tijdens de feesten zelfs een kilo vermagerd Knipogen. Na enkele rondjes inlopen was het tijd voor de eerste lichte versnelling. Helmut zette zich op kop en ik moest mij constant inhouden. Na een eerste ronde zocht ik mijn tred en liep op ongeveer een hartslag van 165. Tot mijn grote verbazing had ik snel een gat van 10m. Ik was niet die gekke versnellingen van vorige week aan het doen en toch liep ik weg zonder moeiteOnbeslist?! Zou de rest iets te hard gefeest hebben of zit ik te goed voor deze periode Verstomd? De coach riep: "Kalm, kalm of ik haal de Gunter hé" Tong uitsteken. De twee volgende versnellingen waren hetzelfde, ik liep een strak maar geen moordend tempo en liep stilletjes weg van de rest. Toen ik terug liep richting beginpunt, stond er plots het Christusbeeld van Assent voor mijn neus Verrast...geen Mariaverschijning maar wel Jezus Christus!!! Toen kwam ik tot het besef dat het de coach was die me wou afremmen haha Lachen. De laatste versnelling was opnieuw zoals de vorigen strak maar niet in het rood...en elke ronde lichtjes afgeremd door het Christusbeeld van Assent Lachen. Een sakkerende, maar stiekem lachende coach, was tevreden over de training en liep nog wat met ons mee uit. De training werd echter wel verstoord door grappen en onozelheden van Robert en Helmut. Dit maakte de training misschien wel zwaarder maar het was tof Tong uitsteken. Het was zelfs zeer zacht en droog zodat er flink gezweet werd...er liep zelfs een nudist rond op de piste...je mag twee keer raden wie Lachen

Sign-_Nudist_area_08-01.jpg

De training was supertof en heeft me ontspannen. Ik kijk elke keer weer uit naar de loopmomenten. De training was goed voor 14,96km in 1h27' en een gemiddelde hartslag van 139. De conditie zit terug goed, nog niet top maar toch...misschien zelfs wat te vroeg Afgesloten! Toch worden de eerste plannen al gesmeed voor het nieuwe loopjaar. Ik heb volgende week nog een wedstrijd gepland van 5km, in februari ééntje van 4km...dit alles als voorbereiding op het nieuwe seizoen dat van start gaat op 10 maart 2013 in eigen straat...de Flitsrun Lachen! Vanaf dan zal het bijna wekelijks "werkendag" zijn, maar er worden op tijd en stond "rustweekends" ingelast. Laat het maar vlug beginnen, ik ben er klaar voor Tong uitsteken. Volgende trainingen zijn zaterdag en zondag, twee keer een duurloop van respectievelijk ongeveer 10 en 15km.

Commentaren

Mooi verslag en de gelijkenis is inderdaad treffend.

Gepost door: Marcel Aerts | 03-01-13

Reageren op dit commentaar

Alles loopt gesmeerd volgens plan, nog enkele weken inhouden en geduld en dan mag de rem eraf.

Gepost door: berre aerts | 03-01-13

Reageren op dit commentaar

idd bjorn een mooi trainningske je gaat dat goed deon in de wedstrijden

Gepost door: gerry | 04-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.