01-01-13

Nieuwjaar is...lopen aan de ketting!

Het is weer zover...er staat een nieuw jaar op ons te wachten. Ik hoop op sportief vlak een zelfde jaar af te werken, in stijgende lijn dus. Op alle andere gebieden hoop ik op wat minder tegenslag. De eerste dag van het nieuwe jaar 2013 werd al lopend ingezet met de andere Woestijnroutelopers Liesbeth, Dominique, Robert, Jan en coach Albert. Net voor Leuven had ik mijn trainingen iets opgedreven maar vanaf vandaag was het terug aan de ketting lopen Lachen.

cava.jpg

Voor velen onder de aanwezige leden was het een "vers-uit-mijn-bed-show" Tong uitsteken. Sommige ogen stonden nog op half zeven, voormezelf was het een rustige nacht met 8 uur slaap. Ik was dus net na middernacht mijn bed ingedoken omdat ik toch geen zin in feesten had Knipogen...misschien evenaar ik wel de sportiviteit van sommige veldrijders. De trainingen gaan tegenwoordig veel over dezelfde weg omdat de vele regen het lopen op andere routes onmogelijk maakt. De TGV-route kennen we dan ook uit onze broekzak Stoer. Voor velen was de alcohol nog niet verwerkt, wat wil je met 2,5 fles alcohol per kop gemiddeld Lachen...was ik dan de enige niet-drinker??? Het lachsaldo lag dan ook zeer hoog en onze Robert was in form. Hij is alvast begonnen met de zoektocht naar marsvrouwtjes, niet voor zichzelf maar voor mij Tong uitsteken. De rode bietensap, "prenillekes", alcohol, taartjes en makapoeder hebben een duidelijk negatieve invloed op hem. Hij staat zo scherp als een mes zodat een hondje met minirok niet meer veilig is Lachen. Volgens Robert zijn onze veldrijders echte paterkes die na het veldritseizoen alle remmen los gooien...op een welbepaald vlak wel te verstaan Lachen. Onze coach reed van het lachen bijna de gracht in en overweegt onze clubnaam zelfs te veranderen in...De Groene Bospoepers Onbeslist! Ik zie ze al kijken in de zomer naar ons...kijk daar die scherpe mannen en vrouwen van Averbode zijn er weer haha Tong uitsteken! Om dit te voorkomen zal er beroep gedaan worden op de katholieke instanties...er worden plannen gesmeed om ons te laten wijden in Scherpenheuvel en zelfs een weekend survival in de abdij van Averbode Onschuldig. Komt ervan hé als je over je toeren gaat haha Lachen. De vrouwelijke atletes kregen krampen van het lachen en ook Jan begon net als Liesbeth duidelijk te zwijmelen...of waren dit nog naweeën van de alcohol Tong uitsteken?! Op onze terugweg in de Luiksedreef ter hoogte van de vijvers was het dan zover...aan de vijvers waren twee UFO's geland die hun lichten op ons schenen Verrast. Waren Robert zijn schietgebedjes dan toch aanhoord?? Plots kwamen er wolvengeluiden uit de bossen, of was het een optreden van Deep Purple??? Het tempo ging uit schrik lichtjes omhoog. Zouden de sterallures ons te hoog in de kop zijn geschoten Lachen?! We hebben dan toch veilig de sporthal terug kunnen bereiken en werden door onze lieve Robert getrakteerd op gebak en cava, dikke merci Robert Zoenen! Het was een kort moment van genot want ook deze ochtend was het fris met de nodige regen en wind. 

deep-purple-1.jpg

De duurloop van vandaag was goed voor 11,7km in 1h07' en een gemiddelde hartslag van 134. De clubgeest zat bij het begin van het jaar op een hoogtepunt en de eerste tactische plannen worden alvast gesmeed Verrast! De lat wordt dit jaar weer wat hoger gelegd en na alle aandacht van de media kunnen topprestaties ook niet meer uitblijven! Ik ben samen met de clubleden klaar voor het nieuwe seizoen 2013...een pronostiek met overwinningen en podiumplaatsen?! Wel ik zal mijn pronostiek voor ONZE CLUB maken: ik gok op 15 overwinningen en 10 podiumplaatsen, dan zwijg ik nog over top tien noteringen en dergelijke ereplaatsen Tong uitsteken! Voor we beginnen te zweven, zullen we eerst maar verder trainen hé Knipogen. De eerst volgende is een fartlektraining op donderdagavond.

De commentaren zijn gesloten.