27-12-12

Pompen of verzuipen

Vandaag, donderdag 27 december 2012, stond er een fartlektraining op het programma. De laatse dagen zijn herfstachtig met veel regen en soms felle wind. Ook vandaag was het regenachtig en koude wind. De finse piste lag er op sommige plaatsen slecht bij en het was pompen of verzuipen hoor. We kozen om de grote ronde te nemen om de fartlek af te werken, maar dan moesten we wel voorzichtig zijn. Ik zat vol frustratie de laatste dagen en wou deze eraf lopen.

frustratie.gif

Voor de training van vandaag tekende Woestijnroutelopers Ann, Robert, coach Albert en ikzelf present. We werden vergezeld door onze vaste gastloper op donderdag "den bakker". De eerste rondjes opwarming liepen vlotjes en Robert was in form. Hij staat 3 kilo te zwaar en dit moeten de "prenillekes" uitzweten, ze worden verbannen naar zijn collega'sTong uitsteken. Bovendien had hij tegenslag, de vier liter bietensap begon te werken maar de sporthal was dicht...de krampen namen toe maar Robert hield vol Lachen. "Den bakker" was dan weer reclame aan het maken voor havermout, wat tegen zijn eigen winkel ingaat Lachen. De leute was er weer en dat deed wel deugd. Ik voelde meteen dat ik me niet kon inhouden om het opgelegde tempo aan te houden. Ik zit vol frustraties na de breuk in mijn drie jaar lange relatie. De eerste versnelling was veel te snel en Ann en "den bakker" moesten lossen. Robert deed niet mee en bleef bij de coach, de "prenilleks" moeten er eerst terug van afgewerkt zijn Tong uitsteken. De coach gaf me goed tegen mijn voeten, maar in zijn eigen dacht hij: "ik laat hem maar doen want hij heeft eens wat uitlaat nodig". De volgende drie versnellingen gingen steeds snelller en sneller...de laatste was de snelste en er werd op de finse piste een maximum behaald van 18,2km/h. Mijn frustratie mag dan weg zijn, toch weet ik dat het niet goed is wat ik deed. Ik heb mij meteen geëxcuseerd tegen de coach maar hij begreep me wel hoor, ik zit in een slechte mentale periode hé Knipogen. Ik heb afgesproken om in Leuven nog eens door te gaan maar niet té en vanaf heden, na het uitwerken van de frustraties vandaag, de richtlijnen van de coach terug op te volgen. Normaal doe ik dat en lukt dat goed, maar vandaag even niet Lachen. Er werd nog wat uitgelopen en goed gelachen en "den bakker" was er niet goed van dat hij de laatste ronde 15" achter me lag. 

pralines.jpg

De training was goed voor 13,76km in 1h18' en een gemiddelde hartslag van 141. Het deed goed zo even alles eraf gooien. Het kan goed zijn dat ik het zondag moet uitzweten maar had het echt nodig, sorry Lachen. Morgen rustdag en enkele oefeningetjes doen, zaterdag 30' loslopen en dan zondag de 4km (3,905km) te Leuven. De conditie zit goed en heb nog wat frustraties over gelaten voor zondag...duimen maar!!!

Commentaren

mijnen duim heb je al vast bjokke !!! go for it zondag

Gepost door: gunter | 28-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.