20-12-12

Zongedroogde tomaten

Deze avond, donderdag 20 december 2012, stond er een fartlektraining op het programma met de Woestijnroutelopers. Het ging een kwartiertje vroeger door omwile van de reportage op koppen die we niet wilden missen hé Lachen. Het tempo van deze fartlek is nog steeds zoals de vorige weken maar nu deden we de kleine rondjes van 500m omdat het stuk in de bos er te slecht bijlag. Verder was het vrij koud en zoals de hele dag al regenachtig Wenkbrauw ophalen.

regen-t9945.jpg

Voor deze training waren de Woestijnroutelopers Liesbeth, Robert, Ann , ikzelf en de coach Albert aanwezig. We werden vergezeld door onze vaste gastloper op donderdag Dirk Van Gompel (den bakker). Jan Vos zou ook komen maar moest verstek laten gaan door een opkomende keelontsteking. Na wat inlooprondjes was het tijd om twee rondjes te versnellen. Ik zette me op kop en voor ik het wist had ik een gat geslagen van 10m...ik ging dus zonder het te weten veel te snel en werd na de twee snelle rondjes  teruggefloten door de coachSchamen. Ik kreeg het "op-kop-lopen-verbod" en zou de volgende snelle rondjes achteraan blijven hangen. De volgende drie sessies werden door de twee vrouwelijke atleten en Dirk in het goede tempo geleid. De laatste twee sessies speelden mijn maag wat op en had wat maagpijn. Ik had twee uur ervoor wat veel gegeten, namelijk zongedroogde tomaten op olie met brood. Het is toch ohzo lekker maar zwaar voor de maag. Ik kon de sessies zonder problemen afwerken, ook al lag er op mijn maag een blok beton Lachen. Na de sessies heb ik een traag rondje gerust en kwam er terug door zodat ik nog goed kon uitlopen en stretchen.

sun-n-sol-zongedroogde-tomaten.jpg

De training was goed voor 11,5km in 1h05' en een gemiddelde hartslag van 145. De conditie is er op aan het vooruit gaan en dat voel ik wel...daarom dat de coach me wat inhield hé Knipogen. De reportage van koppen over faalangst was wat kort om alles goed weer te geven, maar er is een algemeen beeld opgeplakt en hopelijk zijn er een aantal mensen geholpen Lachen. Morgen of overmorgen een rustige korte duurloop en zondag een lange duurloop van 15km op het programma...vandaag ook mijn nummer gekregen voor de eindejaarscorrida van 30 december 2012, maar later meer hierover!

leuven.jpg

De commentaren zijn gesloten.