12-12-12

Dokter Boonen en de conclusie

Vandaag, woensdag 12 december 2012, stond er een bezoek aan sportdokter Boonen op het programma. Eerst moest ik een inspanningstest op de loopband afleggen en daarna zou het verdict volgen. Ik trok met een klein hartje en een hoop vragen richting Herk-de-StadOnbeslist: Ben ik goed bezig? Zit ik al op mijn limiet of heb ik nog groeimogelijkheden? Hoe kan ik nog verbeteren?...alle vragen zouden op één namiddag beantwoord worden.

De inspanningstest duurt in totaal 60 minuten, de inloop-en herstalfase bij ingerekend uiteraard. Het begon aan een gezapig tempo en om de 3 minuten werd het als maar lastiger. De weerstand en hellingsgraad werden verhoogd. Echt moeite om de test te volbrengen had ik niet maar was toch blij dat het over wasTong uitsteken. Het is immers niet zo dat de zuurstoftoename hetzelfde blijft...deze wordt verlaagd en zo kan het zuurstofghalte gemeten worden net als de productie van melkzuren. Verder was het ook wel de bedoeling om mijn hart eens te controleren, de laatste tijd hoor je al eens vaak dat er een sporter dood neervalt en dat schrikt mij wel afAfgesloten. Verder wordt er om een bapaalde tijd bloed geprikt om de nodige waarden op te meten. Na de test kon ik mij wat opfrissen en richting sportdokter Boonen rijden om de test te bespreken.

inspanningstest_zweet.gif

Ik was terug hersteld van mijn inspanning toen ik bij dokter Boonen aankwam. Het eerste wat hij opmerkte is dat ik ziek ben geweest. Door twee keer ziek te worden is mijn conditie met 15 tot 20% gedaald...geen nood zei de dokter, deze is terug aan het klimmen. Voor het moment zit ik dus op 65 à 70% en dit is onder andere te zien aan de hartslag en aanmaak van melkzuren. Op de vraag of ik nog kan groeien kwam een duidelijk antwoord...je kan nog maximaal 20% groeien op je prestaties van de zomer...die woorden deden deugd. Het doel dat ik mij twee jaar geleden vooropstelde werd gewoon op een positieve manier van de kaart geveegd. Het trainingsschema van de coach werd door één kleine aanpassing goedgekeurd en dus kan ik de wintermaanden gewoon goed afwerken. Het voorjaar zal ook grotendeels volgens het goedgekeurde schema van de coach verlopen...met andere woorden onze coach is goed bezig met ons Knipogen. De aflossingsmarathon van Kampenhout mag ik dus gebruiken als waardemeter...maar mag geen grandiose prestatie verwachten. De conditie is door de ziekte nog niet op zomerniveau en zal terug pas in het voorjaar bereikt worden. Deze wordt dan ook uitgesteld om op het juiste moment te pieken hé Lachen. Als je wil kan je binnen de maand terug goed zitten maar dat is niet de bedoeling. Met een tijd tussen de 27 en 28 minuten op 7,05km ben ik dus tevreden...is de tijd scherper des te beter maar het is winter en dat is niet mijn periode...dus is het ook niet nodig dan tegen 100% te vlammen.

1838557488.jpg

De conclusie is dus duidelijk: ik zit goed maar niet in topvorm door de ziekte. Er werd, om het herstel te bevorderen, door de dokter een vitaminesupplement ingespoten. Verder ben ik op goede weg en kan ik nog beter worden dan dat ik ooit had durven hopenHebberig. Tenslotte werd de coach door de dokter omschreven als een wijs en ervaren trainer/topsporter. Wat je niet mag vergeten is dat wanneer een persoon compititie verricht, 5/7 traint en er zo goed mogelijk tracht voor te leven...deze persoon kan beschouwt worden als een topsporter, ook als is deze een amateur Knipogen. Een bezoek aan een sportdokter/cardioloog, zoals ik op aanraden van een aantal personen gedaan heb, is dan ook hoogst aangewezen!!!

De commentaren zijn gesloten.