09-12-12

Schaatsbaan

Vandaag, zondag 9 december 2012, stond er een duurloop op het programma. Na de opnames van donderdag was ik echt vermoeid en heb dan maar besloten twee dagen goed te rusten. Het heeft me deugd gedaan en had vandaag terug de goei benen, het opgelegde tempo door de coach 5'30"/km werd goed aangehouden en zo werd het een toffe training. 

Het was regenachtig deze ochtend en bij een temperatuur van 5 graden was het aangenaam lopen. De woestijnroutelopers en enkele gastlopers kozen voor de toitoi-route die er op sommige plaatsen slecht bijlag. Modder en ijsplekken zorgde voor de nodige ambiance.schaatsen.gif Het was echt schuiven door enkele plaatselijke ijsplekken maar gelukkige allemaal zonder de nodige valpartijen. We konden zelfs schaatsen meenemen voor deze ijsbanen Tong uitsteken. Onderweg kwamen we de lopers van de winterjogging van Tessenderlo tegen...een groot pak met enkele bekenden. Om de schoentjes te sparen werd de route van 13km vroegtijdig afgebroken, vrouwen hé Lachen. Daarom deed ik met nog enkele gastlopers één ronde van de Flitsrun erbij zodat we toch in de buurt van de 13km kwamen. Het was echt een toffe training zowel qua ritme als gespreksonderwerpen, nietwaar Robert Tong uitsteken?!

De training was in totaal goed voor 13,26km in 1h22' en een gemiddelde hartslag van 132. De andere lopers zullen iets van 12,5km hebben gehad. De conditie is na de ziekte en de drukke week nog niet top. De komende week zullen de trainingskilometers terug toenemen en op woensdag staat er een inspanningstest bij sportdokter Boonen op het programma...deze heb ik al is moeten uitstellen door ziekte en ben echt wel benieuwd wat die gaat zeggen. Verder dinsdag een duurloop van 13km op het programma, waarschijnlijk wel in mijn eentje want ben die dag drie jaar samen met mijn vriendin...s'avonds dus naar haar toe Knipogen. Zo dadelijk genieten van de zware cyclocross te Overijse vanuit mijn luie zetel Tong uitsteken. Morgen rustdag en de kerstboom zetten want dat wordt hoog tijd...de volgende training is dus voor dinsdag.

Commentaren

Meer of sneller moet dat deze tijd van het jaar niet zijn, immers er zullen nog genoeg zware weken aankomen in het voorjaar:p Er werd mooi en constant tempo gelopen door de haas van dienst Jan Peirelinck, die mag dat zeker nog doen :-) I like that !!!

Gepost door: berre aerts | 09-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.