30-11-12

Een wondermooie training

Vandaag, vrijdag 30 november 2012, stond er een niet geplande training op het programma Onbeslist. Het is te zeggen, door tijdgebrek heb ik de training van morgen naar vandaag geplaatst. Bovendien was het op de middag stralend mooi weer, veel zuurstof in de lucht maar koud. Deze ochtend en late namiddag was het toch wel ander weer: grijs, mistig en kil.

Door tijdgebrek morgen heb ik dus de training een dagje opgeschoven, denk wel dat de coach daarmee kan leven Afgesloten. Omdat ik nog maar pas genezen ben en gisteren al een training achter de rug had, besloot ik om deze training naar mijn lichaam te luisteren. Dat wil zeggen dat ik niet naar mijn uurwerkje kijk en gewoon een tempo aanneem dat niet te hoog is. Hierdoor krijg ik geen verzuring noch het gevoel dat ik te snel ga. Meestal komt dit overeen met het opgelegde tempo van de coach Onschuldig. Ik besloot om de route van 13km te doen langs "Het Zavelhof" en dergelijke. Aangezien het weer dan ook supermooi was heb ik genoten van de natuur, man wat ben ik fier op onze streek!!! Ik had dus een ontspannen gevoel en een goede training, wat moet een mens nog meer hebben?!

averbodebos.jpg

De training was goed voor 13,2km in 1uur16 en een gemiddelde hartslag van 130. Het deed deugd naar mijn lichaam te luisteren, al doe ik dat wel vaak hoor. Bovendien komt het goed overeen met de opgelegde training van de coach voor die dag...nouja misschien wat kilometers te veel gedaan maar dat kan wel geen kwaad denk ik?! Morgen rust en zondag een duurloop van 15km op het programma. Volgende week beloofd druk te worden door omstandigheden, later meer hierover Knipogen.

29-11-12

Influenza

Vandaag, donderdag 29 november 2011, terug mijn loopschoenen aangetrokken voor een training. Begin deze week ben ik niet kunnen gaan trainen door de griep of Influenza die er voor zorgde dat ik een paar kilo's afviel, spierpijn en koorts hadHuilen. Ook het bezoek bij sportdokter Boonen is verplaatst hierdoor naar 12 december...ik wil echt weten waar ik sta en waar ik kan komen. Gisteren was ik terug tiptop maar heb toch nog een dag gerust om dan vandaag een rustige duurloop te ondernemen.

griep.jpg

Deze namiddag, wanneer mijn middagmaal verteerd was, heb ik besloten de woestijnroute op mijn gemakje te trotseren. Het weer was zeer mooi met brede opklaringen maar nogal een koude noorderlijke wind zorgde ervoor dat ik voor het eerst dit najaar in lange broek heb getraindTong uitsteken(Robert zal het graag horen). Meteen van in het begin voelde ik dat de ziekte, net zoals in september, een stuk van mijn conditie heeft afgepeuzeld. De laatste weken was ik terug in stijgende lijn en de ziekte heeft dit terug rechtgezet, in negatieve zin weliswaar. Misschien nog niet zo slecht want volgens de coach zat ik wat te goedLachen...dan zal ik zeker en vast nu op de juiste golflengte zitten om pas in het voorjaar goed te zitten (nog niet 100% natuurlijk). De eerste kilometers gingen dan ook moeizaam en pas vanaf kilometer vijf kreeg ik het gevoel dat ik moest hebben. Het doet altijd deugd een training met een goed gevoel af te sluiten, niet waar?!

opbouw.jpg

De training was goed voor 11km in 58'07" en een gemiddelde hartslag van 132. Door de ziekte van de voorbije dagen ligt de hartslag nog een tiental slagen hoger dan gewoonlijk bij een rustige duurloop. De pols in volledige rust is al wel terug oké Stoer. Zonder ziekte had ik op de aflossingsmarathon de conditie eens kunnen testen, nu zal het nog gaan maar op een lager niveau dan ik eigenlijk wou...achja de winter is nog lang dus ik heb nog tijd Knipogen.

25-11-12

6 Beaufort

Vandaag, zondag 25 november 2012, stond er een duurloop op het programma. Normaal is het zaterdag een duurloop van 10km en zondag 15km, dit weekend was het omgedraaid. Gisterenavond alweer een ledenfeest (Pegasus) achter de rug en de dag ervoor ook al, geen nood heb met mate gegeten. Alcohol??? Ik drink geen bier en dit hou ik al 2 jaar vol dus de afgelopen twee dagen hield ik het bij twee glaasjes wijn...zeer uitzonderlijk voor mij omdat ik bijna nooit alcohol drink eigenlijkLachen. Benieuwd of dat vandaag op training voelbaar was Tong uitsteken?!

Eergisteren het ledenfeest van de woestijnroutelopers...gisteren dan het ledenfeest van Pegasus...allemaal niet
goed voor een sportman hé. Achja na een druk seizoen mag er wel even stoom afgelaten worden. Ook het ledenfeest van Pegasus was zeer amusant. Er werd teruggeblikt op het loopjaar 2012 en dit door een bezoek van
de sint en zijn pieten. Het was zeer mooi gedaan met de nodige muziek en beelden van het jaar 2012. Elk jaar wordt ook het meest verdienstelijke lid in de bloemetjes gezet door een Gouden Schoen. Dit jaar was de eer aan Marc Verdeyen, die zijn eerste marathon tot een goed eind bracht. De publiciteitsprijs was voor Magda en Christine, de vrouwen van Jos en Willy, die veel werk verrichten!!! Allemaal Proficiat!!! Ikzelf was bij de 4 genomineerden maar ben nog wat jong hé, meestal moet je enkele jaren lid zijn en presteren op zowel sportief als sociaal vlak. De avond werd afgesloten met een muziekquiz die traditiegetrouw eindigt met een ex aequo Lachen. Het was een topweekend op sociaal vlak.

Pegasus.jpg

Ook op sportief vlak een topweekend. Gisteren goede benen en 15km training afgewerkt, vandaag nog beter
benen en 13km gelopen. Het weer was vandaag stormachtig. Het was meestal droog, af en toe een spat regen,
maar er waren felle windstoten (binnenland 4-6 Bft). In het weekend ben ik veel bij mijn vriendin en dus werkte
 ik de training hier in Bekkevoort af. Tegen de harde wind in en op een vrij heuvlachtig parcours, draaiden de beentjes mooi rond. Ik was samen met nog een zestal Pegasusers en dus kon er weer goed gebabbeld worden over het ledenfeest gisteren. Het tempo bleef constant en het ging zeker niet te snel. De training was goed voor 13km in 1uur10. De algemene hartslag was 124 en had een nog beter gevoel dan gisteren. Het eten en de wijn hebben dus geen parten gespeeld...kan ook niet hé als je het met mate doet en enkel ter gelegenheid van...Knipogen.

 

windkracht-6.jpg

Een zeer aangenaam weekend achter de rug, al is deze nog niet om. Deze namiddag nog wat cyclocross volgen waar Nijs heer en meester is. Zelf ben ik fan van Pauwels maar het draait dit jaar niet echt héHuilen. Ik verwacht hem wel op de kampioenschappen en hoop op verbetering voor hem. Ikzelf heb een afspraak gemaakt bij sportdokter Boonen, woensdag mag ik gaan voor een inspanningstest...ben is benieuwd wat daar uit de bus gaat komen...