29-11-12

Influenza

Vandaag, donderdag 29 november 2011, terug mijn loopschoenen aangetrokken voor een training. Begin deze week ben ik niet kunnen gaan trainen door de griep of Influenza die er voor zorgde dat ik een paar kilo's afviel, spierpijn en koorts hadHuilen. Ook het bezoek bij sportdokter Boonen is verplaatst hierdoor naar 12 december...ik wil echt weten waar ik sta en waar ik kan komen. Gisteren was ik terug tiptop maar heb toch nog een dag gerust om dan vandaag een rustige duurloop te ondernemen.

griep.jpg

Deze namiddag, wanneer mijn middagmaal verteerd was, heb ik besloten de woestijnroute op mijn gemakje te trotseren. Het weer was zeer mooi met brede opklaringen maar nogal een koude noorderlijke wind zorgde ervoor dat ik voor het eerst dit najaar in lange broek heb getraindTong uitsteken(Robert zal het graag horen). Meteen van in het begin voelde ik dat de ziekte, net zoals in september, een stuk van mijn conditie heeft afgepeuzeld. De laatste weken was ik terug in stijgende lijn en de ziekte heeft dit terug rechtgezet, in negatieve zin weliswaar. Misschien nog niet zo slecht want volgens de coach zat ik wat te goedLachen...dan zal ik zeker en vast nu op de juiste golflengte zitten om pas in het voorjaar goed te zitten (nog niet 100% natuurlijk). De eerste kilometers gingen dan ook moeizaam en pas vanaf kilometer vijf kreeg ik het gevoel dat ik moest hebben. Het doet altijd deugd een training met een goed gevoel af te sluiten, niet waar?!

opbouw.jpg

De training was goed voor 11km in 58'07" en een gemiddelde hartslag van 132. Door de ziekte van de voorbije dagen ligt de hartslag nog een tiental slagen hoger dan gewoonlijk bij een rustige duurloop. De pols in volledige rust is al wel terug oké Stoer. Zonder ziekte had ik op de aflossingsmarathon de conditie eens kunnen testen, nu zal het nog gaan maar op een lager niveau dan ik eigenlijk wou...achja de winter is nog lang dus ik heb nog tijd Knipogen.

Commentaren

Goed de aanwijzingen van de coach opvolgen want 'invallen' zoals men zegt loert om de hoek.

Gepost door: Marcel Aerts | 29-11-12

Reageren op dit commentaar

he bjokke

dat is goed dat je naar u lichaam luisterd en nog een dagje extra rust het is nu belangrijk om de winter goed door te komen.a zo ook nrr dr boonen wie heeft u deze aanbeveelt :-)

Gepost door: gerry | 30-11-12

Reageren op dit commentaar

Hey Gerry :D,

Ja dat is wel nodig hé na zo'n griepje. Ah euhm mijn toekomstig schoonvader kent die goed en gaat daar ook, vandaar en het is makkelijk een afspraak te maken hé ;) .

Gepost door: Björn | 30-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.