24-11-12

TGV

Vandaag, zaterdag 24 november 2012, stond er een langere duurloop van 15km op het programma. Normaal is deze gepland op zondag maar door omstandigheden doe ik deze vandaag samen met de andere woestijnroutelopers en enkele gastlopers. Gisterenavond was het nog goed eten en drinken, weliswaar met mate, deze ochtend terug de harde waarheid. 

woestijn.jpgGisterenavond vond het ledenfeest van de woestijnroutelopers plaats in Den Eik. Een jaarlijkse bijeenkomst om gezellig bij te praten, voor mij de eerste keer bij deze club. Het was zeer tof, goed gelachen en nog weetjes opgedaan. Weetjes om te trainen die loskwamen bij de coach na enkele "grotere glazen limonade"...maar die ik wel is wil uitproberenLachen. Vandaag moet ik dan nog naar het ledenfeest van Pegasus waar er teruggeblikt wordt op een loopjaar en het meest verdienstelijke lid wint dan de Gouden Schoen. Weer een gezellige avond waar kan bijgepraat worden over onze hobby. Ik ben benieuwd wie hem dit jaar wint en wie de publiciteitsprijs ontvangt, een nieuwe prijs die werd ingevoerd door de jongeren in het bestuur.

Deze ochtend dus terug de harde waarheid. Het is grijs maar droog en vrij zacht. We besluiten, na de regen van gisteren, om de verharde weg richting 't Backhuys te nemen en daar dan terug te draaien. In het begin liep alles vlotjes en kon iedereen goed mee, al moest de coach toen al een paar keer rinkelen dat het te snel ging.tgv.jpg Toen we terugdraaiden ging het tempo echter lichtjes omhoog, waarschijnlijk te wijten aan de blokvorming tijdens de loop en de benen die te goed zaten. Jawel, de benen waren vandaag super. Toch heb ik telkens wanneer ik van voor liep de moeite gedaan om me in te houden en achteraan te zetten, wat niet altijd gaat met superbenen. Iedereen liep een strak tempo en ook als ik achteraan liep bleef het tempo even hoog, als het waren een sneltrein die terug richting Averbode reed. Vanaf heden is de route naar 't Backhuys en terug omgedoopt tot de TGV-route, een verharde strook waar de beentjes goed rond gaan. De coach bleef bij Gerry die wat achter ons liep en eigenlijk het geplande tempo draafde. Maar wat kan je eraan doen als je met 6 man in een trein zit die goed draait??? Handrem op inderdaad maar dan nog ging het te snel gaan hoor. Iedereen babbelde er nochtans op los en toch nog te snel lopen Lachen, we zitten te goed voor de tijd van het jaar of was het eten te voedzaam gisteren?

Terug aangekomen aan de sporthal merkten we inderdaad dat we toch iets te snel hadden gelopen. We dachten halfweg nog terug te draaien naar Gerry en dan zo terug te lopen op zijn tempo, maar dat is er dan weer niet van gekomen, sorry Gerry Lachen. De coach gaf ons dan ook een uitbrander en het werd stil hoor. Hij had eigenlijk ook wel gelijk Lachen. We hebben te snel gelopen en in plaats van onze batterijen op te laden, hebben we ze vandaag ietsje geledigd... De uitbrander was terecht en ik denk aan de stilte te horen dat dit ook geen 2x gaat gebeuren. In naam van de groep: sorry coach (want hij was wel teleurgesteld)! De training was goed voor 15km in 1uur24 (5'36"/km), ik moet er wel bij zeggen dat de gezamelijke afstand 14,5km was in 1uur17 (5'18"/km)Schamen.

Commentaren

Denk dat iedereen het gesnapt heeft! Er zal voor de rest van de winter niet meer te hard gelopen worden :)

Gepost door: jan c. | 24-11-12

Reageren op dit commentaar

Idd Jan :) maar het is wel zo dat als je je nu inhoudt en in het voorjaar dan wat sneller loopt, onder andere door interval, dat je er in de zomer de vruchten van plukt :). Ook al loopt het nu vlot en voelt het niet snel aan ;) .

Gepost door: Björn | 24-11-12

Reageren op dit commentaar

Samen uit is samen thuis en degene die de discipline daarvoor niet kan opbrengen moet maar alleen lopen.

Gepost door: Marcel Aerts | 24-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.