22-11-12

Houten Klaas

Vandaag, donderdag 22 november 2012, stond er op mijn schema van de coach een duurloop van 10km gepland. Het was heel mooi weer bij een graad of 10, af en toe een strakke frisse wind. Ik trok dus deze namiddag mijn loopschoenen aan en baande mij een weg langs de woestijnroute. Naar het schijnt geven ze begin december vriesweer en sneeuw...we zullen er dan nu maar van profiterenLachen!

Omdat ik maar een 400m van de sporthal woon waar de woestijnroute begint loop ik steeds tot daar en terug. voorbeeldStreefbeeldVennen.jpgVoor mij een goede manier om in en uit te lopen. Zoals ik al zei was het schitterend weer en dan geniet ik eens te meer van de natuur. Het was dan wel een duurloop op mijn eentje toch had ik gezelschap van moeder natuur. Op een door de weekse dag kom je, buiten wat gepensioneerde wandelaars, niet veel tegen. Onze omgeving is dan ook prachtig en op mijn eentje heb ik genoten van het prachtige herfst/winterlandschap. 

De eerste 5km van mijn tocht liepen moeizaam, mijn benen voelden aan als betonAfgesloten. Ik hield wel het opgelegde tempo dat in mijn schema stond aan (+/-5'30"/km). De laatse 6km liepen dan weer erg vlot en moest soms de handrem opzetten om toch weer niet te snel te gaan. Het is immers het moment om de batterijen op te laden en dus is krachtverspilling uit den boze. Jaja je leest het goed in totaal 11km gedaan, dit komt door mijn in-en uitloopstrook naar de sporthal en mijn omweggetje langs de Kroningskapel. Deze kapel is echt wel aan restauratie toe, het zou jammer zijn moest ze uit het landschap verdwijnen.

Het werd dus een duurloop van 11km in 56'30"...ik denk dat ik me aan de planning van de coach heb gehouden hé?!  Ik ben dan ook van plan het strikt te volgen en in het voorjaar wanneer hij het zegt de trainingen qua niveau te verhogen. Je kan beter naar een wijs man luisteren die vroeger succes heeft geboekt dan naar een grote mond die, buiten wat schoenen te verslijten, niks gepresteerd heeft. Wie kan zeggen dat hij een marathon liep in 2u36?? Halve marathons en lange afstanden (10 à 16km) naar de kop liep tegen 17 à 18km/h??Verrast Juist onze coach Albert Aerts. Een reden te meer om te luisteren want de laatste 2 maanden waren mijn prestaties fel verbeterd...ik kijk al uit naar volgend seizoen.

De commentaren zijn gesloten.