20-11-12

Fartlek volgens Huysentruyt

Vandaag, dinsdag 20 november 2012, stond er een speelse training op het programma. Meestal doe ik deze samen met de woestijnroutelopers op dinsdagavond, maar door omstandigheden zijn we met enkele clubleden al deze ochtend naar de finse piste te Averbode getrokken. 

We zijn nu in de winterperiode maar toch is het voor de atleten, die in de zomer willen presteren, belangrijk om bezig te blijven. Sinds enkele weken terug is onze intervaltraining op dinsdag vervangen door een fartlek. Dat wil zeggen na wat loslopen, 2 rondes op de finse piste (+/- 670m per ronde) tegen 13 à 14km/h en dan 2 rondes tegen 11à12km/h, dit alles 4x herhaalt. Daarna nog wat loslopen en goed stretchen natuurlijk. Het is voor een atleet die er in de zomer wil staan, van april tot november, uit den boze om na een zwaar seizoen in de winter te blijven door doen op hoog niveau. Daarom dat we tot januari op een laag pitje worden gehouden om de baterijen weer op te laden. Wanneer het terug wat warmer wordt, dus naar het voorjaar toe, gaat het niveau omhoog en kunnen de intervalsessies weer van start gaan. Veldlopers hebben dus duidelijk wel andere schema's en doelen, zij zijn nu aan het lopen tegen de sterren op.

Deze ochtend tekende, buiten mezelf, Liesbeth, Dominique en een gastloper present. Dit alles onder het toeziende oog van onze coach natuurlijk Knipogen. Enkele van ons zitten nog goed en doen de snelle rondjes eigenlijk nog wat te snel, inclusief mezelf. Vandaag had ik besloten om Dominique wat te helpen, door omstandigheden heeft ze de laatste weken geen intervaltrainingen en wedstrijden kunnen meedoen. Ze kan het hogere tempo dan logischer wijze ook nog niet aan. Toch heb ik Robert zijn werk afgepakt en haar gehaast naar de tijd die werd vooropgesteld door de coach. Normaal doe ik dit net zoals Liesbeth wat te snel, maar vandaag heb ik het rustig gehouden en een clublid gesteund Stoer. Eigenlijk ging het nog wat te snel voor ons Dominique maar toch chapeau dat ze dit heeft volgehouden. Toen we al een sessie achter de rug hadden kregen we steun van een fietsende buschaffeur en clubmaat Gerry Vermeylen. Hij heeft ons moreel gesteund waarvoor dank. Op het einde van de training vatte Gerry de punten van een goede Fartlek samen op Piet Huysentruyt's wijze:

"Wat hebben we vandaag geleerd?"

Punt 1: Hou het speels en ga niet in het rood.

sospiet_20.jpg

Punt 2: Een constant tempo aanhouden tijdens de snellere beurten.

Punt 3: Ga je te snel en brand je jezelf op

=>loop je regel recht, in het volgende seizoen, met je gezicht tegen de muur.

Voor onze goede fartlektraining kregen we van de Gerry dan ook een dikke pieper Lachen.

Het was dus weer een leuke training waar we enkel maar sterker van worden. Het was mooi weer met een strallend zonnetje maar evenwel een gure wind. De training was goed voor 14km in 1uu15. Bedankt Gerry en Albert voor de steun tijdens de training Lachen.

Commentaren

idd bjorn het was weer leutte seg heb ook een fb pagina voor de woestijnroutelopers gemaakt ik zal u tekster er ook op plaatsen ok

Gepost door: gerry | 20-11-12

Reageren op dit commentaar

Heel goed Gerry :) bedankt voor het werk in naam van de hele club. Jij kan daar ook je trainingen mededelen hé :). Het reilen en zeilen van de club!!!

Gepost door: Björn | 20-11-12

Reageren op dit commentaar

Mooie samenvatting Björn van een en zeker met het zonneke stralende voormiddag die eigenlijk met die hilarische toestanden veel te kort is. Goed initiatief en idee Gerry van een FB profiel voor de club, ferm gedaan :-)

Gepost door: berre aerts | 20-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.